In beeld: Achter de schermen bij de fotoshoot van Knack Focus' cadeaugids

In beeld: Achter de schermen bij de fotoshoot van Knack Focus' cadeaugids

Eén journalist die legobouwplannen kan lezen, één eindredacteur met een vlijtig verzamelende zoon, één zak wit zand, één onkostennota voor 'speelgoed, diversen', één fotograaf met veel tijd, heel veel tijd: het was weer druk op de redactie van Knack Focus, die dag dat we met de blokjes speelden. Het resultaat ziet u in Knack Focus' cadeaugids, woensdag in de winkel.Internationaal Kortfilmfestival Leuven uit de startblokken

Internationaal Kortfilmfestival Leuven uit de startblokken

Robin Pront, Adil El Arbi & Bilall Fallah, Michael R. Roskam of Hans Van Nuffel: allemaal kregen ze hun eerste filmprijzen op dit Leuvense kortfilmfestival. Behalve de competities mag u zich dit jaar ook aan een programma met Wim Willaert verwachten.Raad de film aan de hand van deze minimalistische posters

Raad de film aan de hand van deze minimalistische posters

Toen Atipo een speciale papierset uitbracht voor het grafisch designbureau Minke, besloot het papierbedrijf te laten zien wat er allemaal mogelijk is met hun houtpulpproduct. Kan jij de iconische films raden op basis van deze abstracte posters? (De juiste antwoorden vind je achteraan deze slider terug.)

Tip: screening 'Cowspiracy: The Sustainability Secret' in Gent

Tip: screening 'Cowspiracy: The Sustainability Secret' in Gent

Deze documentaire legt de impact van de veeteelt op ons klimaat bloot en ontzenuwt hoe deze industrie het beleid van onze overheden achter de schermen dicteert. De film geeft interessante feiten mee over de verwoestende effecten van de vleesindustrie en poogt vooral de carnivoorkijker wakker te schudden.Wat zegt de film Much Loved over het Marokko van vandaag?

Wat zegt de film Much Loved over het Marokko van vandaag?

De Marokkaanse actrice Loubna Abidar wordt aangevallen in Casablanca omdat ze een prostituee speelt in de film "Much loved". Hicham El Mzairh is geboren en getogen in Marokko. Wat zegt dit voorval volgens hem over het Marokko van vandaag?Lid filmkeuring verdedigt 16-pluslabel voor 'Black', maar bekritiseert systeem

Lid filmkeuring verdedigt 16-pluslabel voor 'Black', maar bekritiseert systeem

"De film 'Black' is indrukwekkend en meeslepend, maar ook heftig en rauw en dat kan bij jongeren beneden de zestien jaar een heftig effect hebben", zegt Tine Van Dycke. Van Dycke is lid van de filmkeuringscommissie die de film 'Black' een 16-pluslabel gaf. Cultuurminister Sven Gatz wil een hervorming van de keuring.Adele mogelijk te zien in volgende film van Xavier Dolan

Adele mogelijk te zien in volgende film van Xavier Dolan

Volgens de virtuele geruchten overweegt filmregisseur Xavier Dolan, die de clip bij de jongste single van Adele regisseerde, om de Britse zangeres een grote cameo te laten doen in zijn nieuwe film 'The Death and Life of John F. Donovan'. Adele zélf is alvast vragende partij.


Robin Pront lokt meer dan 100.000 toeschouwers met 'D'Ardennen'

Robin Pront lokt meer dan 100.000 toeschouwers met 'D'Ardennen'

Vier weken geleden kwam Robin Pronts 'D'Ardennen', de winnaar van de Knack Focus Jo Röpcke Award, uit in de Belgische bioscoopzalen. De teller voor de Antwerps getinte misdaadthrillerstaat staat intussen op maar liefst 110.600 bezoekers, en overtreft zo de symbolische grens van de 100.000 kijkers.


'Black' in Kinepolis Brussel afgelast na schermutselingen

'Black' in Kinepolis Brussel afgelast na schermutselingen

De avondvoorstelling van de film 'Black' in Kinepolis Brussel is woensdagavond afgelast nadat er bij de vertoning van 17.00 uur problemen en schermutselingen waren in en rond het bioscoopcomplex. Dat meldt Anneleen van Troos, woordvoerster van Kinepolis.20 reacties

Waarom een Hunger Games-pretpark een slecht idee is

Waarom een Hunger Games-pretpark een slecht idee is

Een Disneyland maar dan voor The Hunger Games? Lionsgate werkt officieel aan minstens twee themaparken rond de succesvolle franchise over Katniss Everdeen. En dat is misschien toch niet zo'n goede zet van het filmhuis.


Video: tien beloftevolle films die nooit gemaakt zijn

Video: tien beloftevolle films die nooit gemaakt zijn

Achter iedere film die de cinema's haalt, gaan er honderden schuil die het nooit zover brachten. Aan sommige van die films zouden zo veel getalenteerde filmmakers en acteurs gewerkt hebben dat het meesterwerken hadden kunnen worden.Sommige filmzalen weren 'Black' uit angst voor rellen

Sommige filmzalen weren 'Black' uit angst voor rellen

De Brusselse cinemazalen Vendôme en Le Stockel zullen Black van Adil El Arbi en Bilall Fallah voorlopig niet vertonen. Kinepolis Brussel speelt de film wel, maar draait op voorhand een kalmerende video die werd geleverd door El Arbi en Fallah. De makers zelf verwachten geen problemen tijdens vertoningen.


Nieuwe James Bond breekt potten aan de Amerikaanse kassa

Nieuwe James Bond breekt potten aan de Amerikaanse kassa

De nieuwe James Bond-film Spectre heeft zoals verwacht korte metten gemaakt met de concurrentie bij de intrede in de Amerikaanse bioscopen. De nieuwe avonturen van de Britse geheime agent haalden in het openingsweekeinde 73 miljoen dollar op volgens de eerste schattingen.
E.T.-screenwriter Melissa Mathison overleden op 65-jarige leeftijd

E.T.-screenwriter Melissa Mathison overleden op 65-jarige leeftijd

Woensdag liet schrijfster Melissa Mathison het leven na een strijd met neuro-endocriene kanker. Mathisons grootste verwezenlijking was het schrijven van het script van E.T.: The Extra Terrestrial, de Oscar-genomineerde tekst ruimde voor Mathison de baan voor andere projecten, zoals Scorsese's dalai lama-film Kundun.Zweedse Noomi Rapace vertolkt Amy Winehouse in nieuwe biopic

Zweedse Noomi Rapace vertolkt Amy Winehouse in nieuwe biopic

Na de succesvolle documentaire over de overleden Britse zangeres zijn er nu ook plannen om een biopic op te nemen. Noomi Rapace, vooral bekend als Lisbeth Salander uit de Millenniumtrilogie, zou de rol van Winehouse voor haar rekening nemen.
Wens van doodzieke 'Star Wars'-fan gaat viraal

Wens van doodzieke 'Star Wars'-fan gaat viraal

De wens van een terminaal zieke Amerikaanse kankerpatiënt om de nieuwe 'Star Wars'-film nog voor zijn dood te kunnen zien, baart opzien op het internet. Ook 'Star Wars'-acteurs Mark Hamill en John Boyega steunen de man.George Lucas krijgt eigen museum

George Lucas krijgt eigen museum

Nu The Force Awakens in aantocht is, worden we langs alle kanten bekogeld met Star Wars-gadgets, -tshirts en andere -memorabilia. Een goede timing om na te denken over een Star Wars-museum, moeten ze in Chicago gedacht hebben. Daar opent in 2019 een heus George Lucas-museum.


De favoriete horrorfilms van Knack Focus

De favoriete horrorfilms van Knack Focus

Welke griezelprent moet je op Halloween bekijken? De echte gruwel is misschien wel die keuzestress. Dit zijn alvast de favoriete horrorfilms van de Knack Focus-redactie.Ocean's-film met geheel vrouwelijke cast op komst?

Ocean's-film met geheel vrouwelijke cast op komst?

Er zit volgens filmwebsite The Playlist een nieuwe Ocean's-film in de pijplijn - een opvolger voor Ocean's Thirteen dan wel een losstaand verhaal -, waarin alle mannelijke gangsters vervangen zullen worden door vrouwen. Sandra Bullock (Gravity, Our Brand is Crisis) zou naar alle waarschijnlijkheid één van de hoofdrollen vertolken.Chewbacca gearresteerd in Oekraïne

Chewbacca gearresteerd in Oekraïne

In de categorie 'nooit een saaie dag in Oekraïne': iemand verkleed als Star Wars-personage Chewbacca werd gearresteerd toen hij Darth Vader naar de stembus bracht.


'Crimson Peak' mogelijk gecensureerd: China houdt niet van spoken

'Crimson Peak' mogelijk gecensureerd: China houdt niet van spoken

De Chinese censuurwetgeving zou de huiveringwekkende spookhuisprent van Guillermo del Toro wel eens de stuipen op het lijf kunnen jagen. Na een recente ban op het spelen van golf en het onderhouden van 'ongepaste seksuele relaties' heerst er ook een streng verbod op horrorfilms die alluderen op het bestaan van geesten.


New Yorkse politie wil boycot Tarantino-films

New Yorkse politie wil boycot Tarantino-films

Quentin Tarantino heeft de New Yorkse politie tegen zich in het harnas gejaagd, nadat hij een demonstratie tegen politiegeweld bijwoonde en een toespraak hield (en hen 'moordenaars' noemde). De politievakbond wil dat zijn films geboycot worden.


In beeld: 'Spectre' in wereldpremière

In beeld: 'Spectre' in wereldpremière

'Ik hou er niet van om mezelf op het grote scherm te zien, maar speel wel erg graag James Bond', aldus Daniel Craig op de Londense rode loper net vóór de wereldpremière van 'Spectre'. Of de nieuwe Bondfilm beter doet dan de vorige, 'Skyfall', - de meest succesvolle ooit - valt af te wachten.


Daniel Craig: 'James Bond is vrouwonvriendelijk'

Daniel Craig: 'James Bond is vrouwonvriendelijk'

Daniel Craig, al bijna tien jaar verantwoordelijk voor de 21ste eeuwse James Bond, zette afgelopen week een journalist op zijn plaats toen die beweerde dat James Bond een goed rolmodel was. 'Laten we niet vergeten dat Bond vrouwonvriendelijk is', luidde het.2 reacties


'Black' wint de Publieksprijs van Film Fest Gent

'Black' wint de Publieksprijs van Film Fest Gent

'Black', de nieuwste film van Adil El Arbi en Bilall Fallah, was de favoriete film van het publiek tijdens Film Fest Gent. 'Carol', een parel van een film, won de Canvas Publieksprijs en wordt dus uitgezonden op Canvas.


Kort en bondig: James Bond in 10 cijfers

Kort en bondig: James Bond in 10 cijfers

Spectre - vandaag in wereldpremière! - is de 24e officiële Bondfilm, waarin Daniel Craig - de zesde Bondacteur - voor de vierde keer de legendarische spion speelt. Dat weet iedereen. Maar dat is natuurlijk niet het volledige verhaal. Bond in cijfers!


Video: Tien films die de reismicrobe wakker maken

Video: Tien films die de reismicrobe wakker maken

Wedden dat je na het bekijken van deze mashup onmiddellijk zin krijgt om je koffers te pakken? Van Ben Stiller op een longboard in IJsland tot Owen Wilson op de trein in Indië: deze Hollywoodacteurs geven het goede voorbeeld.Wat de nieuwe Star Wars-trailer verklapt over The Force Awakens

Wat de nieuwe Star Wars-trailer verklapt over The Force Awakens

Daar was hij dan eindelijk: zes maanden na de eerste langspeeltrailer van The Force Awakens op de Star Wars Celebration in Anaheim, was het gisteren tijd voor gloednieuw materiaal. Maar wat weten we daardoor nu meer over het raadselachtige The Force Awakens?


Rechtzetting: Vervolg 'The Big Lebowski' blijkt hoax

Rechtzetting: Vervolg 'The Big Lebowski' blijkt hoax

Het nieuws omtrent een Big Lebowski-sequel blijkt fake: niet de officiële site nbc.com maar wel de nepvariant nbc.com.co bracht het zogenaamde nieuws. Net als Jeff 'The Dude' Bridges een tijdje geleden, trapten ook wij er met beide voeten in. Mea culpa, let's go bowling.'Back to the Future Day': 5 aanverwante tijdreisfilms

'Back to the Future Day': 5 aanverwante tijdreisfilms

Omdat Marty McFly in de eerste Back to the Future-sequel op 21 oktober 2015 aankomt in de toekomst, vertoont het Film Fest Gent vandaag de hele trilogie tijdens een heuse Back to the Future-marathon. Zin in nog méér tijdreisfilms? Knack Focus tipt er vijf.
Wat als Hogwarts een universiteit was? (video)

Wat als Hogwarts een universiteit was? (video)

Veel Harry Potterfans hoopten ongetwijfeld dat er ooit een vervolg kwam, waarbij Harry en compagnie richting universiteit trokken. Buzzfeed maakte een leuke parodie waarbij zwerkbal een upgrade krijgt tot drinkspelletje, waar er hipstertovenaars zijn én waarbij drinken en vliegen verboden is.
Sam Louwyck wint Vlaamse Cultuurprijs voor Film 2014

Sam Louwyck wint Vlaamse Cultuurprijs voor Film 2014

Tijdens de Avond van het Filmberoep op het Film Fest Gent heeft Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz de Vlaamse Cultuurprijs voor Film 2014 overhandigd aan Sam Louwyck. 'Hij is als acteur, danser, choreagraaf en zanger van alle markten thuis', dixit Gatz.

Life and Work: David Lynch schrijft biografie

Life and Work: David Lynch schrijft biografie

Momenteel wordt er druk gewerkt aan Twin Peaks, het vervolg op de iconische tv-reeks uit 1990, maar regisseur en scenarist David Lynch is ondertussen ook nog in de weer met een biografie.