De vijf liefdes van David Lynch

De vijf liefdes van David Lynch

Vanaf 21 november brengt de Brusselse Cinema Galéries niet alleen een retrospectieve van het filmwerk van David Lynch, u kunt er ook zijn foto-expositie Small ...


Baghdad Messi op shortlist Oscars

Baghdad Messi op shortlist Oscars

De kortfilm "Baghdad Messi" van de Vlaams-Koerdische regisseur Sahim Omar Kalifa heeft de shortlist gehaald van de Oscars in de categorie beste korte speelfilm.


Beroemde filmregisseur Mike Nichols overleden

Beroemde filmregisseur Mike Nichols overleden

De beroemde film- en theaterregisseur Mike Nichols is overleden. De regisseur van onder meer 'The Graduate' won tijdens zijn carrière zowel een Oscar ('Who's afraid of Virginia Woolf') als een Emmy, een Grammy en een Tony Award. Hij werd 83.
Filmrecensie: 'Miss Julie'

Filmrecensie: 'Miss Julie'

Deze adaptatie van het klassieke toneelstuk van August Strindberg is een intiem kamerdrama over de dochter van een aristocratische familie (Jessica Chastain) die het gezelschap opzoekt van haar butler (Colin Farrell) en zich net iets te gewillig door hem laat verleiden.
Safety First wordt verfilmd

Safety First wordt verfilmd

De komische reeks over de klungelige agenten van bewakingsteam Safety First wordt verfilmd. De opnames - met de colledige cast - starten volgende zomer.


Safety First als kerstfilm in de bioscoop

Safety First als kerstfilm in de bioscoop

Er is een speelfilm van Safety First in de maak. De VTM-reeks zal worden omgevormd tot een langer verhaal dat in de zalen te zien zal zijn rond de kerstperiode van 2015.'Pulp Fiction': vijf scènes die geschrapt werden

'Pulp Fiction': vijf scènes die geschrapt werden

Deze maand is het exact 20 jaar geleden dat 'Pulp Fiction', het meesterwerk van Quentin Tarantino, bij ons uitkwam. Bekijk vijf scènes die de eindmontage uiteindelijk niet haalden (met uitgebreide uitleg van de regisseur).

Recensie 'Image'

Recensie 'Image'

'Image' is het regiedebuut van het beloftevolle Belgisch-Marokkaanse duo Adil El Arbi en Bilall Fallah over een jonge, ambitieuze journaliste die zich vastbijt in een reportage over de probleemwijken van Brussel.


De Minions veroveren New York in eerste trailer

De Minions veroveren New York in eerste trailer

De gele en immens populaire hulpjes van Gru uit 'Despicable Me' krijgen hun eigen film. 'Minions' belooft een dolkomisch avontuur te worden en zal bij ons in de zalen te zien zijn vanaf 8 juli 2015.10 meesters van de horror over hun favoriete griezelfilm

10 meesters van de horror over hun favoriete griezelfilm

Halloween en horror, het zijn twee klauwen op een opengereten buik. Maar wat zijn nu de toppers van het genre volgens de makers van al dat onheil zelf? Wij raapten onze moed bij elkaar en klopten aan bij tien griezelmaestro's.


Recensie 'Violet'

Recensie 'Violet'

Een poëtische, pakkende, plastische trip door de gevoelswereld van een tiener die qua sfeer, look en thematiek in het verlengde van Gus Van Sants Paranoid Park fietst (maar dan op een BMX).'Pride': Publiekslieveling op Film Fest Gent

'Pride': Publiekslieveling op Film Fest Gent

De Britse crowdpleasur 'Pride' was dé publiekslieveling op het voorbije Film Fest Gent. De organisatie blikte nog een laatste keer terug op de 41ste editie met dit compilatiefilmpje.


Recensie 'Welp'

Recensie 'Welp'

'De eerste Vlaamse horrorfilm', zoals Govaerts zijn eerste langspeelworp met vaderlijke trots doopte, is meteen een alleraardigste, inclusief scherpe klauwtjes.3 reactiesAmerikaanse actrice Marcia Strassman overleden

Amerikaanse actrice Marcia Strassman overleden

Marcia Strassman, bekend uit televisieseries van de jaren zeventig als "M*A*S*H" en "Welcome Back, Kotter" is gestorven. Ze overleed vrijdag al, maar het nieuws raakte pas maandag bekend.

'20.000 Days on Earth': geen gewone documentaire over Nick Cave

'20.000 Days on Earth': geen gewone documentaire over Nick Cave

'20.000 Days on Earth' is een speelse mix van feiten en fantasie, waarin muziekicoon Nick Cave ons een persoonlijke kijk geeft op z'n carrière. Een vitaal en openhartig document dat niet alleen de fans van The Bad Seeds zal kunnen bekoren.
Michael Keaton: De sterke comeback in 'Birdman'

Michael Keaton: De sterke comeback in 'Birdman'

Met zijn vertolking van een gevallen filmster in 'Birdman', de wervelende slotfilm van het 41e Film Fest, heeft Michael Keaton één van de mooiste rollen uit z'n carrière beet. Een portret.1 reacties


Recensie 'Cold in July' @ Film Fest Gent

Recensie 'Cold in July' @ Film Fest Gent

Een brave huisvader (Michael C. Hall) raakt verstrikt in een web van intriges, in de B-film hommage 'Cold in July', naar een roman van hard-boiled schrijver Joe R. Lansdale.


Nieuwe 'Avengers' heeft een trailer

Nieuwe 'Avengers' heeft een trailer

De eerste trailer van 'Avengers: Age Of Ultron' staat online. Het beeldmateriaal lekte een week eerder dan aangekondigd. Marvel besloot de officiële release dan maar te vervroegen.De 14 meest verontrustende levenslessen in Disneyfilms

De 14 meest verontrustende levenslessen in Disneyfilms

Disneyfilms worden door menig criticus verguisd vanwege hun bedenkelijke boodschappen en stereotyperingen. Ontdek hier de 14 meest zorgwekkende levenslessen die we terugvinden in deze schijnbaar onschuldige kinderfilms.4 reactiesMet Arsenal door Tokio: 10 fascinerende plekken in de Japanse metropool

Met Arsenal door Tokio: 10 fascinerende plekken in de Japanse metropool

Arsenal stelt straks de film 'Dance! Dance! Dance!' voor op het Film Fest Gent, met livemuziek erbij. Die film werd voor een groot deel gedraaid in Tokio, de voorbije vijf jaar zowat de tweede thuis van Hendrik Willemyns en John Roan. Zij loodsen ons door dit 'neonpretpark', voor én na sluitingstijd.


Recensie 'Fury': Harde oorlogsfilm

Recensie 'Fury': Harde oorlogsfilm

Gruwel en machismo regeren in David Ayers' forse oorlogsdrama over een Amerikaans tankcommando dat anno 1945 door de ruïnes van nazi-Duitsland dendert. Met Brad Pitt en Shia LaBeouf.

Recensie 'Jauja' @ Film Fest Gent

Recensie 'Jauja' @ Film Fest Gent

In de minimalistische western 'Jauja' onderneemt een verbouwereerde vader te midden van de ruige woestenij in Patagonië een queeste in het spoor van zijn dochter, die er met een jonge soldaat vandoor ging.Dit waren de meest opvallende figuren op Facts 2014

Dit waren de meest opvallende figuren op Facts 2014

Afgelopen weekend zakten fantasyfans uit België en omstreken af naar Gent voor Facts 2014. Wie aan de fantasybeurs denkt, denkt ongetwijfeld aan cosplay. Honderden fictiefans verkleden zich ieder jaar als hun favoriete film-, game-of strippersonage. Deze cosplayers zijn niet onopgemerkt langs onze lens gepasseerd.Gandalf geeft Britse scholieren studieadvies

Gandalf geeft Britse scholieren studieadvies

Iedereen herinnert zich de iconische quote 'You shall not pass!' ongetwijfeld uit de trilogie van 'The Lord of the Rings'. Sir Ian McKellen, vertolker van Gandalf én bekend om die quote, gebruikte deze tekst als studieadvies voor Britse scholieren.


Recensie: 'Bai ri yan huo' @ Film Fest Gent

Recensie: 'Bai ri yan huo' @ Film Fest Gent

Een verbitterde gewezen rechercheur neemt de draad weer op en bijt zich vast in een gruwelijke rechtszaak, in deze even raadselachtige als brutale misdaadstudie van Dia Yinan, bekroond met de Gouden Beer op het Filmfestival van Berlijn.

Horrorfilm 'Welp': de scouts is fan, maar dit is niets voor rond het kampvuur

Horrorfilm 'Welp': de scouts is fan, maar dit is niets voor rond het kampvuur

Jan Van Reusel - Het is beslist: kinderen mogen naar de bioscoop trekken om er de horrorfilm 'Welp' van regisseur Jonas Govaerts te aanschouwen. Maar, vindt Jan Van Reusel van Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw, 'kinderen bang maken is gemakkelijk. Zorgen voor emotionele veiligheid vergt fijngevoeligheid.'1 reacties
Kinderen mogen naar horrorfilm 'Welp' kijken

Kinderen mogen naar horrorfilm 'Welp' kijken

De filmkeuringscommissie heeft geoordeeld dat de nieuwe Vlaamse horrorfilm 'Welp' geschikt is voor alle leeftijden. Dat is sterk tegen de zin van Scouts & Gidsen Vlaanderen, die hun leden aanraden de prent niet te gaan zien.Recensie 'Leviathan' @ Film Fest Gent

Recensie 'Leviathan' @ Film Fest Gent

De vierde speelfilm van het Russische toptalent Andrey Zvagintsev is een voortreffelijk opgebouwde vertelling over de strijd tegen corruptie, losjes geïnspireerd op het bijbelse verhaal van Job.


J.K. Rowling schrijft 3 filmscenario's

J.K. Rowling schrijft 3 filmscenario's

De Britse schrijfster J.K. Rowling, die eerder al tekende voor de succesvolle saga over de tovenaarsleerling Harry Potter, werkt aan scenario's voor drie nieuwe films. De bedoeling is dat de films, die eveneens over tovenaars en magische figuren zullen gaan, vanaf 2016 op het witte doek verschijnen.


Neil Patrick Harris presenteert de Oscars

Neil Patrick Harris presenteert de Oscars

De Amerikaanse acteur Neil Patrick Harris, beter bekend als Barney uit de televisieserie "How I Met Your Mother", gaat in 2015 de uitreiking van de Oscars presenteren.15 jaar 'Fight Club' in 15 weetjes

15 jaar 'Fight Club' in 15 weetjes

'Fight Club' blaast op 15 oktober 15 kaarsjes uit. Reden genoeg om de cultfilm van David Fincher van onder het stof te halen. Van sappige scènes tot een preutse producent: 15 dingen die je (misschien) niet wist over de klassieker.


Recensie 'Coming Home' @ Film Fest Gent

Recensie 'Coming Home' @ Film Fest Gent

Zhang Yimou tekent met 'Coming Home' voor een wat nadrukkelijk emotionele maar bescheiden kroniek, waarmee hij ook terugkeert naar zijn roots.


Recensie 'Still the Water' @ Film Fest Gent

Recensie 'Still the Water' @ Film Fest Gent

De nieuwe film van Naomi Kawase ('The Mourning Forest') is een mooie parabel over de groei naar volwassenheid, die uitblinkt in kleine gebaren van grote betekenis.


Veel bekend volk op openingsavond Film Fest Gent

Veel bekend volk op openingsavond Film Fest Gent

In Gent trapte The Loft, de Amerikaanse remake van Eric Van Looy's gelijknamige kaskraker, het 41ste Film Fest Gent op gang. Prins Laurent trok de aandacht door een fietstaxi boven een festivalshuttle te kiezen om tot aan de Kinepolis te rijden.