Sony stelt release The Interview uit na terreurdreigement

Sony stelt release The Interview uit na terreurdreigement

Nadat eerst vier bioscoopketens hadden aangekondigd de satirische film The Interview niet te zullen vertonen, heeft Sony Pictures beslist de film niet op 25 december uit te brengen, zoals eerder gepland. De maatregel volgt op het dreigement van aanslagen tegen filmzalen en bezoekers door anononieme hackers. Er zou intussen bewijs gevonden zijn dat de Noord-Koreaanse regering betrokken is bij de hacking.

Cartoonist Karl Meersman schenkt Ken Loach een passend afscheidscadeau

Cartoonist Karl Meersman schenkt Ken Loach een passend afscheidscadeau

Met Jimmy's Hall leverde Ken Loach, de inmiddels 78-jarige nestor van de Britse sociaal-realistische cinema, dit jaar mogelijk zijn allerlaatste film af. Al wil hij dat niet luidop gezegd hebben. Dat verdient een afscheidscadeau vonden we bij Knack Focus, en dus trokken we naar het bescheiden, Londense kantoor van Kameraad Ken waar onze huiscartoonist Karl Meersman hem dit passende portret schonk.


De 10 beste films van 2014 volgens Knack Focus

De 10 beste films van 2014 volgens Knack Focus

Ook het voorbije filmjaar leverde tientallen must sees die door onze recensent 'zeer goed' tot 'uitmuntend' bevonden werden. Deze tien films haalden de ultieme eindejaarslijst.2 reacties


Boyhood grote favoriet voor Oscars

Boyhood grote favoriet voor Oscars

Het coming-of-age-drama van Richard Linklater viel dit weekend alweer in de prijzen. De awards stapelen zich op en experts schuiven de prent naar voren als Oscarfavoriet.

Video: 197 films van 2014 in zeven minuten

Video: 197 films van 2014 in zeven minuten

Elk jaar puzzelen filmfreaks met honderden filmfragmenten, op zoek naar de ultieme compilatievideo van het voorbije filmjaar. Deze montage bundelt beelden uit 197 films.De vijf liefdes van David Lynch

De vijf liefdes van David Lynch

Vanaf 21 november brengt de Brusselse Cinema Galéries niet alleen een retrospectieve van het filmwerk van David Lynch, u kunt er ook zijn foto-expositie Small Stories bekijken. Vijf incarnaties van de man.Baghdad Messi op shortlist Oscars

Baghdad Messi op shortlist Oscars

De kortfilm "Baghdad Messi" van de Vlaams-Koerdische regisseur Sahim Omar Kalifa heeft de shortlist gehaald van de Oscars in de categorie beste korte speelfilm.


Beroemde filmregisseur Mike Nichols overleden

Beroemde filmregisseur Mike Nichols overleden

De beroemde film- en theaterregisseur Mike Nichols is overleden. De regisseur van onder meer 'The Graduate' won tijdens zijn carrière zowel een Oscar ('Who's afraid of Virginia Woolf') als een Emmy, een Grammy en een Tony Award. Hij werd 83.
Filmrecensie: 'Miss Julie'

Filmrecensie: 'Miss Julie'

Deze adaptatie van het klassieke toneelstuk van August Strindberg is een intiem kamerdrama over de dochter van een aristocratische familie (Jessica Chastain) die het gezelschap opzoekt van haar butler (Colin Farrell) en zich net iets te gewillig door hem laat verleiden.
Safety First wordt verfilmd

Safety First wordt verfilmd

De komische reeks over de klungelige agenten van bewakingsteam Safety First wordt verfilmd. De opnames - met de colledige cast - starten volgende zomer.


Safety First als kerstfilm in de bioscoop

Safety First als kerstfilm in de bioscoop

Er is een speelfilm van Safety First in de maak. De VTM-reeks zal worden omgevormd tot een langer verhaal dat in de zalen te zien zal zijn rond de kerstperiode van 2015.'Pulp Fiction': vijf scènes die geschrapt werden

'Pulp Fiction': vijf scènes die geschrapt werden

Deze maand is het exact 20 jaar geleden dat 'Pulp Fiction', het meesterwerk van Quentin Tarantino, bij ons uitkwam. Bekijk vijf scènes die de eindmontage uiteindelijk niet haalden (met uitgebreide uitleg van de regisseur).

Recensie 'Image'

Recensie 'Image'

'Image' is het regiedebuut van het beloftevolle Belgisch-Marokkaanse duo Adil El Arbi en Bilall Fallah over een jonge, ambitieuze journaliste die zich vastbijt in een reportage over de probleemwijken van Brussel.


De Minions veroveren New York in eerste trailer

De Minions veroveren New York in eerste trailer

De gele en immens populaire hulpjes van Gru uit 'Despicable Me' krijgen hun eigen film. 'Minions' belooft een dolkomisch avontuur te worden en zal bij ons in de zalen te zien zijn vanaf 8 juli 2015.10 meesters van de horror over hun favoriete griezelfilm

10 meesters van de horror over hun favoriete griezelfilm

Halloween en horror, het zijn twee klauwen op een opengereten buik. Maar wat zijn nu de toppers van het genre volgens de makers van al dat onheil zelf? Wij raapten onze moed bij elkaar en klopten aan bij tien griezelmaestro's.


Recensie 'Violet'

Recensie 'Violet'

Een poëtische, pakkende, plastische trip door de gevoelswereld van een tiener die qua sfeer, look en thematiek in het verlengde van Gus Van Sants Paranoid Park fietst (maar dan op een BMX).'Pride': Publiekslieveling op Film Fest Gent

'Pride': Publiekslieveling op Film Fest Gent

De Britse crowdpleasur 'Pride' was dé publiekslieveling op het voorbije Film Fest Gent. De organisatie blikte nog een laatste keer terug op de 41ste editie met dit compilatiefilmpje.


Recensie 'Welp'

Recensie 'Welp'

'De eerste Vlaamse horrorfilm', zoals Govaerts zijn eerste langspeelworp met vaderlijke trots doopte, is meteen een alleraardigste, inclusief scherpe klauwtjes.3 reactiesAmerikaanse actrice Marcia Strassman overleden

Amerikaanse actrice Marcia Strassman overleden

Marcia Strassman, bekend uit televisieseries van de jaren zeventig als "M*A*S*H" en "Welcome Back, Kotter" is gestorven. Ze overleed vrijdag al, maar het nieuws raakte pas maandag bekend.

'20.000 Days on Earth': geen gewone documentaire over Nick Cave

'20.000 Days on Earth': geen gewone documentaire over Nick Cave

'20.000 Days on Earth' is een speelse mix van feiten en fantasie, waarin muziekicoon Nick Cave ons een persoonlijke kijk geeft op z'n carrière. Een vitaal en openhartig document dat niet alleen de fans van The Bad Seeds zal kunnen bekoren.
Michael Keaton: De sterke comeback in 'Birdman'

Michael Keaton: De sterke comeback in 'Birdman'

Met zijn vertolking van een gevallen filmster in 'Birdman', de wervelende slotfilm van het 41e Film Fest, heeft Michael Keaton één van de mooiste rollen uit z'n carrière beet. Een portret.1 reacties


Recensie 'Cold in July' @ Film Fest Gent

Recensie 'Cold in July' @ Film Fest Gent

Een brave huisvader (Michael C. Hall) raakt verstrikt in een web van intriges, in de B-film hommage 'Cold in July', naar een roman van hard-boiled schrijver Joe R. Lansdale.