Recensie 'Violet'

Recensie 'Violet'

Een poëtische, pakkende, plastische trip door de gevoelswereld van een tiener die qua sfeer, look en thematiek in het verlengde van Gus Van Sants Paranoid Park fietst (maar dan op een BMX).


'Pride': Publiekslieveling op Film Fest Gent

'Pride': Publiekslieveling op Film Fest Gent

De Britse crowdpleasur 'Pride' was dé publiekslieveling op het voorbije Film Fest Gent. De organisatie blikte nog een laatste keer terug op de 41ste editie met dit compilatiefilmpje.


Recensie 'Welp'

Recensie 'Welp'

'De eerste Vlaamse horrorfilm', zoals Govaerts zijn eerste langspeelworp met vaderlijke trots doopte, is meteen een alleraardigste, inclusief scherpe klauwtjes.2 reacties


Amerikaanse actrice Marcia Strassman overleden

Amerikaanse actrice Marcia Strassman overleden

Marcia Strassman, bekend uit televisieseries van de jaren zeventig als "M*A*S*H" en "Welcome Back, Kotter" is gestorven. Ze overleed vrijdag al, maar het nieuws raakte pas maandag bekend.'20.000 Days on Earth': geen gewone documentaire over Nick Cave

'20.000 Days on Earth': geen gewone documentaire over Nick Cave

'20.000 Days on Earth' is een speelse mix van feiten en fantasie, waarin muziekicoon Nick Cave ons een persoonlijke kijk geeft op z'n carrière. Een vitaal en openhartig document dat niet alleen de fans van The Bad Seeds zal kunnen bekoren.Michael Keaton: De sterke comeback in 'Birdman'

Michael Keaton: De sterke comeback in 'Birdman'

Met zijn vertolking van een gevallen filmster in 'Birdman', de wervelende slotfilm van het 41e Film Fest, heeft Michael Keaton één van de mooiste rollen uit z'n carrière beet. Een portret.


Recensie 'Cold in July' @ Film Fest Gent

Recensie 'Cold in July' @ Film Fest Gent

Een brave huisvader (Michael C. Hall) raakt verstrikt in een web van intriges, in de B-film hommage 'Cold in July', naar een roman van hard-boiled schrijver Joe R. Lansdale.


Nieuwe 'Avengers' heeft een trailer

Nieuwe 'Avengers' heeft een trailer

De eerste trailer van 'Avengers: Age Of Ultron' staat online. Het beeldmateriaal lekte een week eerder dan aangekondigd. Marvel besloot de officiële release dan maar te vervroegen.De 14 meest verontrustende levenslessen in Disneyfilms

De 14 meest verontrustende levenslessen in Disneyfilms

Disneyfilms worden door menig criticus verguisd vanwege hun bedenkelijke boodschappen en stereotyperingen. Ontdek hier de 14 meest zorgwekkende levenslessen die we terugvinden in deze schijnbaar onschuldige kinderfilms.Met Arsenal door Tokio: 10 fascinerende plekken in de Japanse metropool

Met Arsenal door Tokio: 10 fascinerende plekken in de Japanse metropool

Arsenal stelt straks de film 'Dance! Dance! Dance!' voor op het Film Fest Gent, met livemuziek erbij. Die film werd voor een groot deel gedraaid in Tokio, de voorbije vijf jaar zowat de tweede thuis van Hendrik Willemyns en John Roan. Zij loodsen ons door dit 'neonpretpark', voor én na sluitingstijd.


Recensie 'Fury': Harde oorlogsfilm

Recensie 'Fury': Harde oorlogsfilm

Gruwel en machismo regeren in David Ayers' forse oorlogsdrama over een Amerikaans tankcommando dat anno 1945 door de ruïnes van nazi-Duitsland dendert. Met Brad Pitt en Shia LaBeouf.

Recensie 'Jauja' @ Film Fest Gent

Recensie 'Jauja' @ Film Fest Gent

In de minimalistische western 'Jauja' onderneemt een verbouwereerde vader te midden van de ruige woestenij in Patagonië een queeste in het spoor van zijn dochter, die er met een jonge soldaat vandoor ging.Dit waren de meest opvallende figuren op Facts 2014

Dit waren de meest opvallende figuren op Facts 2014

Afgelopen weekend zakten fantasyfans uit België en omstreken af naar Gent voor Facts 2014. Wie aan de fantasybeurs denkt, denkt ongetwijfeld aan cosplay. Honderden fictiefans verkleden zich ieder jaar als hun favoriete film-, game-of strippersonage. Deze cosplayers zijn niet onopgemerkt langs onze lens gepasseerd.Gandalf geeft Britse scholieren studieadvies

Gandalf geeft Britse scholieren studieadvies

Iedereen herinnert zich de iconische quote 'You shall not pass!' ongetwijfeld uit de trilogie van 'The Lord of the Rings'. Sir Ian McKellen, vertolker van Gandalf én bekend om die quote, gebruikte deze tekst als studieadvies voor Britse scholieren.


Recensie: 'Bai ri yan huo' @ Film Fest Gent

Recensie: 'Bai ri yan huo' @ Film Fest Gent

Een verbitterde gewezen rechercheur neemt de draad weer op en bijt zich vast in een gruwelijke rechtszaak, in deze even raadselachtige als brutale misdaadstudie van Dia Yinan, bekroond met de Gouden Beer op het Filmfestival van Berlijn.
Kinderen mogen naar horrorfilm 'Welp' kijken

Kinderen mogen naar horrorfilm 'Welp' kijken

De filmkeuringscommissie heeft geoordeeld dat de nieuwe Vlaamse horrorfilm 'Welp' geschikt is voor alle leeftijden. Dat is sterk tegen de zin van Scouts & Gidsen Vlaanderen, die hun leden aanraden de prent niet te gaan zien.Recensie 'Leviathan' @ Film Fest Gent

Recensie 'Leviathan' @ Film Fest Gent

De vierde speelfilm van het Russische toptalent Andrey Zvagintsev is een voortreffelijk opgebouwde vertelling over de strijd tegen corruptie, losjes geïnspireerd op het bijbelse verhaal van Job.


J.K. Rowling schrijft 3 filmscenario's

J.K. Rowling schrijft 3 filmscenario's

De Britse schrijfster J.K. Rowling, die eerder al tekende voor de succesvolle saga over de tovenaarsleerling Harry Potter, werkt aan scenario's voor drie nieuwe films. De bedoeling is dat de films, die eveneens over tovenaars en magische figuren zullen gaan, vanaf 2016 op het witte doek verschijnen.


Neil Patrick Harris presenteert de Oscars

Neil Patrick Harris presenteert de Oscars

De Amerikaanse acteur Neil Patrick Harris, beter bekend als Barney uit de televisieserie "How I Met Your Mother", gaat in 2015 de uitreiking van de Oscars presenteren.15 jaar 'Fight Club' in 15 weetjes

15 jaar 'Fight Club' in 15 weetjes

'Fight Club' blaast op 15 oktober 15 kaarsjes uit. Reden genoeg om de cultfilm van David Fincher van onder het stof te halen. Van sappige scènes tot een preutse producent: 15 dingen die je (misschien) niet wist over de klassieker.


Recensie 'Coming Home' @ Film Fest Gent

Recensie 'Coming Home' @ Film Fest Gent

Zhang Yimou tekent met 'Coming Home' voor een wat nadrukkelijk emotionele maar bescheiden kroniek, waarmee hij ook terugkeert naar zijn roots.


Recensie 'Still the Water' @ Film Fest Gent

Recensie 'Still the Water' @ Film Fest Gent

De nieuwe film van Naomi Kawase ('The Mourning Forest') is een mooie parabel over de groei naar volwassenheid, die uitblinkt in kleine gebaren van grote betekenis.


Veel bekend volk op openingsavond Film Fest Gent

Veel bekend volk op openingsavond Film Fest Gent

In Gent trapte The Loft, de Amerikaanse remake van Eric Van Looy's gelijknamige kaskraker, het 41ste Film Fest Gent op gang. Prins Laurent trok de aandacht door een fietstaxi boven een festivalshuttle te kiezen om tot aan de Kinepolis te rijden.Film Fest Gent: 13 aanraders

Film Fest Gent: 13 aanraders

Het Filmfestival van Gent (14 tot 25 oktober) heeft tientallen competitiefilms, previews, retrospectieves en curiosa in de aanbieding. Een mens moet dus zijn prioriteiten stellen. Om u daarbij te helpen, zetten we 13 niet te missen festivalfilms op een rij.Lena Dunham wil favoriete jeugdroman 'Catherine, Called Birdy' verfilmen

Lena Dunham wil favoriete jeugdroman 'Catherine, Called Birdy' verfilmen

Girls-bedenkster en schrijfster Lena Dunham wil koste wat kost het jeugdboek 'Catherine, Called Birdy' van Karen Cushman naar het witte doek vertalen. 'Het is een boeiend verhaal over opgroeien en wat er verwacht wordt van tienermeisjes. Ik ben er al sinds mijn kindertijd door geobsedeerd' aldus Dunham.
Trailer Bowling Balls: 'Sons of anarchy' op z'n Vlaams

Trailer Bowling Balls: 'Sons of anarchy' op z'n Vlaams

'No balls, no glory.' In de trailer van de Vlaamse komedie Bowling Balls gaat het er iets ruiger aan toe, met motorbendeleden Jonas Van Geel, Wim Opbrouck en Sven De Ridder die het aan de stok krijgen met hun rivalen (Filip Peeters, Nathalie Meskens).
Bondschurk Baron Samedi overleden

Bondschurk Baron Samedi overleden

Geoffrey Holder, de acteur uit Trinidad en Tobago die bekend werd als Bondschurk Baron Samedi in "Live and Let Die", is op 84-jarige leeftijd overleden.


'Get On Up' over James Brown: eerste in lange rij muzikale biopics

'Get On Up' over James Brown: eerste in lange rij muzikale biopics

Na succesfilms zoals 'Ray', over Ray Charles, en 'Walk The Line' dat het leven van Johnny Cash in beeld brengt, is het nu tijd voor een biopic van James Brown. En daar stopt het niet. Een klein overzicht aan welke muzikale hoogstandjes er nog op je wachten, onderweg zijn of in de startblokken staan.


Adam Sandler zal vier films maken voor Netflix

Adam Sandler zal vier films maken voor Netflix

De Amerikaanse komiek Adam Sandler gaat vier films draaien voor de online videodienst Netflix. De eerste van de vier films zal in de loop van 2015 te zien zijn op Netflix. "Let the streaming begin!", zei de acteur en producer in een korte verklaring.

John Malkovich krijgt Golden Eye-award voor hele carrière

John Malkovich krijgt Golden Eye-award voor hele carrière

John Malkovich valt in de prijzen op de tiende editie van het filmfestival in Zurich. Hij krijgt de Golden Eye-award voor de acteerprestaties die hij al bijna dertig jaar neerzet. Op 4 oktober zal de Duitse actrice Veronika Ferres de award overhandigen.
Waarom is Denzel Washington zo succesvol?

Waarom is Denzel Washington zo succesvol?

Denzel Washington kan het rolmodel zijn voor elke andere acteur. Als zijn naam op een filmposter komt, staat die garant voor een mooie omzet en goede kijkcijfers. Dat bewijst hij opnieuw met 'The Equalizer' die tijdens het openingsweekend al 35 miljoen dollar opbracht.DreamWorks binnenkort in Japanse handen?

DreamWorks binnenkort in Japanse handen?

Het Japanse telecom- en mediaconcern Softbank voert overnamegesprekken met het Amerikaanse DreamWorks Animation, de filmstudio achter succesvolle animatiefilms als "Shrek" en "Madagascar".


Michaël R. Roskam heeft eerste prijs beet met 'The Drop'

Michaël R. Roskam heeft eerste prijs beet met 'The Drop'

Op het 62ste filmfestival van San Sebastián heeft de film "The Drop" de prijs voor het beste scenario gewonnen. Onze landgenoot Michaël R. Roskam, de regisseur van de film, mocht de prijs voor de Amerikaanse scenarist Dennis Lehane tijdens het slotgala in ontvangst nemen.


Filmfestival Gent geeft volledige programma vrij

Filmfestival Gent geeft volledige programma vrij

Het 41ste Film Fest Gent biedt van 14 tot 25 oktober opnieuw een waaier aan uiteenlopende films van nieuwe talenten en gevestigde waarden, een mooie reeks Franse producties, filmmuziekconcerten en een focus op Frederico Fellini.