Amerikaanse scholen krijgen gratis DVD Selma

Amerikaanse scholen krijgen gratis DVD Selma

Paramount zendt een gratis DVD van Selma naar elke middelbare school in Amerika. Dat kondigde regisseur Ava DuVernay aan tijdens een bijeenkomst van de Verenigde Naties. De opvallende geste van het productiehuis kadert in het educatief programma Selma for Students.


Groen licht voor Fast and Furious 8

Groen licht voor Fast and Furious 8

Veel fans hadden Fast and Furious al vaarwel gezegd, maar hoofdrolspeler Vin Diesel bevestigt nu de komst van een achtste sequel. 'Fast and Furious 8 verschijnt 14 april 2017 in de cinemazalen.'

'Café Derby' opent het Filmfestival van Oostende

'Café Derby' opent het Filmfestival van Oostende

'Café Derby' opent op vrijdag 11 september het negende Filmfestival van Oostende. Met de debuutfilm van Lenny Van Wesemael herneemt het filmfestival de traditie om met een Vlaamse film te openen.

Nieuwe trailer voor animatiefilm 'Le Petit Prince'

Nieuwe trailer voor animatiefilm 'Le Petit Prince'

De animatiefilm van Mark Osborne, naar het wereldberoemde sprookje van auteur Antoine de Saint-Exupéry, heeft een nieuwe trailer die zowel de CGI-techniek als stop-motion combineert om de twee verschillende verhaallijnen te benadrukken.Matthias Schoenaerts haalt uit naar filmcriticus

Matthias Schoenaerts haalt uit naar filmcriticus

Matthias Schoenaerts postte een foto van een lovende recensie op zijn Instagram account. Een antwoord van de Belgische acteur op de storm van negatieve kritiek die hij de vorige week te verduren kreeg.11 reactiesNieuwe versie Frankenstein-verhaal wint hoofdprijs op BIFFF

Nieuwe versie Frankenstein-verhaal wint hoofdprijs op BIFFF

"FRANK3N5T31N", de nieuwste verfilming van Mary Shelley's onsterfelijke klassieker van de hand van Bernard Rose, heeft op de 33ste editie van het Brussels International Fantastic Film Festival de Gouden Raaf, de prijs van de internationale jury weggekaapt.


Video: de 10 beste film monologen

Video: de 10 beste film monologen

Van Robin Williams in Good Will Hunting tot Morgan Freeman in The Shawshank Redemption: de tien beste film monologen geselecteerd door Cinefix.Angelina Jolie aan het roer van Captain Marvel?

Angelina Jolie aan het roer van Captain Marvel?

Niemand minder dan Angelina Jolie is in de running om het nieuwe Marvelproject te regisseren. Captain Marvel wordt de eerste superheldenfilm met een vrouwelijke protagonist van de studio. Nicole Perlman en Meg LeFauve werden al bevestigd als scenaristen.Rusland verbiedt film 'Child 44'

Rusland verbiedt film 'Child 44'

De Russische overheid heeft de mysterythriller "Child 44" verboden. Ze vindt dat het verhaal over de jacht op een kindermoordenaar uit de voormalige Sovjetunie "de geschiedenis probeert te herschrijven". De film zou vrijdag in omloop gekomen zijn.


Kinepolis herlanceert Sneak Previews

Kinepolis herlanceert Sneak Previews

Kinepolis Antwerpen schotelt opnieuw elke tweede dinsdag van de maand een Sneak Preview voor. Goed voor een avant-première van een film waarvan de titel op voorhand niet wordt vrijgegeven.

Eerste beelden van de cast van Suicide Squad

Eerste beelden van de cast van Suicide Squad

De nieuwe Suicide Squad film komt pas in de zalen in de zomer van 2016, maar de eerste foto van de volledige cast werd al vrijgegeven. Enkel Jared Leto kon niet aanwezig zijn, wat hij goed maakte met een foto van zichzelf als The Joker.

Shaun the Sheep Movie: Charmant

Shaun the Sheep Movie: Charmant

Na Wallace & Gromit maakt nu ook Shaun het schaap zijn blijde intrede in de bioscoop, en de wollen held uit de gelijknamige hitserie blijkt er zich aardig in zijn sas te voelen.Na Lego nu ook film over Play Doh

Na Lego nu ook film over Play Doh

Het is nog niet helemaal duidelijk wat de bedoeling zal zijn, maar allicht kan je de prent- net zoals het goedje zelf- perfect in je eigen keuken namaken.


Groundhog Day: van film naar musical

Groundhog Day: van film naar musical

Groundhog Day komt naar Broadway, zo meldt Hollywood Reporter. De musicaladaptatie van de legendarische film met met Bill Murray en Andie MacDowell zal vanaf 2017 te zien zijn.


42ste Film Fest Gent wordt very British

42ste Film Fest Gent wordt very British

Film Fest Gent richt komende editie (van 13 tot 24 oktober) de spotlights op de Britse cinema. Ook de rijke traditie van de Britse filmmuziek wordt gevierd, met een uitzonderlijk concert in de Bijloke.


Vier overleden acteurs die voor de camera tot leven gewekt werden

Vier overleden acteurs die voor de camera tot leven gewekt werden

Altijd een beetje luguber: in Fast and Furious 7, vanaf vandaag in de zalen, speelt acteur Paul Walker twee jaar na zijn dood in een tragisch auto-ongeval zijn laatste rol - met de hulp van vier stand-ins en enige cgi. Een eerbetoon zoals dat in het verleden niet altijd even goed uitgepakt heeft: de vier pijnlijkste pogingen om overleden acteurs weer tot leven te wekken voor de camera.1 reacties


Recensie 'Foute vrienden, de film': Onding

Recensie 'Foute vrienden, de film': Onding

De kwajongensstreken van comedians en foute vrienden Christophe Stienlet, Thomas Smith, Begijn Le Bleu en Jeron Dewulf zijn nu ook op het witte doek te zien: de film heeft zijn titel niet gestolen.
Amerikaanse regisseur Gene Saks overleden

Regisseur en acteur Gene Saks - bekend van onder meer 'Barefoot in the Park' en 'The Odd Couple' - is op 93-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een longontsteking.
10 acteurs die bijna een rol hadden in 'Harry Potter'

10 acteurs die bijna een rol hadden in 'Harry Potter'

De filmreeks van Harry Potter had er heel anders kunnen uitzien. Ontdek hier welke acteurs de kans om mee te spelen in de reeks aan hun neus voorbij zagen gaan. Zij die er zelf voor kozen om de magische wereld geen kans te geven, hebben waarschijnlijk duchtig gevloekt toen bleek hoe succesvol de filmreeks over de tovenaarsleerling werd.Video: Eerste trailer nieuwe Bondfilm 'SPECTRE' kleurt donker

Video: Eerste trailer nieuwe Bondfilm 'SPECTRE' kleurt donker

In de 24ste James Bondprent duikt Bond in het verleden. Een cryptische boodschap leidt tot de ontmaskering van de duistere organisatie SPECTRE. Daniel Craig kruipt opnieuw in de huid van de meesterspion en Sam Mendes nam ook de regie voor deze Bondfilm voor zijn rekening.
Filmfestival moet de Vlaamse film promoten in Frankrijk

Filmfestival moet de Vlaamse film promoten in Frankrijk

De nieuwste generatie Vlaamse filmmakers treedt komende week in het voetlicht in Straatsburg tijdens 'L'autre cinéma belge'. Het festival, rond de in Frankrijk vaak onderbelichte Nederlandstalige Belgische film, ging dinsdag van start.


Filmrecensie 'Cinderella': Charmant

Filmrecensie 'Cinderella': Charmant

In Disneys deugdelijk klassieke live-actionbewerking van 'Assepoester' kruipt de jonge Lily James met haar microscopische taille in het korset van de onfortuinlijke sprookjesdame, vertolkt Helena Bonham Carter de goede fee en is Cate Blanchett de duivelse Lady Tremaine.


Filmrecensie: 'Insurgent'

Filmrecensie: 'Insurgent'

Het tweede deel van de dystopische en naar The Hunger Games-neigende 'Divergent'-franchise, met Shailene Woodley, Theo James en Kate Winslet.8 trailers die beter waren dan de film

8 trailers die beter waren dan de film

Trailers, dat zijn goedgekozen combinaties van scènes, soundtracks en dialogen die ons warm moeten maken voor de bijhorende prent. Maar wat als trailers hun werk té goed doen, en de film vervolgens maar slappe kost blijkt te zijn? Hier zijn alvast 8 trailers die wij beter vonden dan de film zelf.
Harrison Ford verwond bij vliegtuigongeval

Harrison Ford verwond bij vliegtuigongeval

De Amerikaanse acteur Harrison Ford, onder meer bekend uit de Star Wars en Indiana Jones films, is met zijn vliegtuigje neergestort op een golfterrein. Hij werd met verwondingen aan het hoofd naar het ziekenhuis gebracht.


In beeld: De seventies look in 'Inherent Vice'

In beeld: De seventies look in 'Inherent Vice'

Minirokken, kleurrijke outfits met bloemenmotieven en dierenprints, duizelingwekkende decolletés, bakkebaarden, retro hoeden... Wie trek heeft in vintage seventies looks komt met 'Inherent Vice', de nieuwe film van PT Anderson, ruimschoots aan zijn trekken. Een opwarmertje.


The Riot Club: Rijkeluibashing

The Riot Club: Rijkeluibashing

In dit wrangkomische drama over een elitair en geheim studentengenootschap in Oxford toont een bende jonge Britse wolven zich van hun beste acteerkant, waaronder Max Irons - zoon van Jeremy.'Wild': Calvarietocht richting catharsis

'Wild': Calvarietocht richting catharsis

Biopic over de jonge Cheryl Strayed die met een manshoge knapzak en zonder voorbereiding zo'n 1800 kilometer van de Pacific Crest Trail stapt. Knap vertolkt door Reese Witherspoon.
Een ode aan de teen movies uit de 80's

Een ode aan de teen movies uit de 80's

The Breakfast Club, Dirty Dancing, Footloose, The Karate Kid en veel meer populaire 'coming of age' films uit de jaren tachtig komen voorbij in deze video 'A Tribute to 80's Teen Movies'.