SAG Awards bekronen Birdman en Orange is the New Black

SAG Awards bekronen Birdman en Orange is the New Black

Birdman rijft prijzen binnen in aanloop naar de Oscars. Ook de belangrijkste acteursgilde van Amerika bekroont de prent tot beste film van het jaar. In de tv-categorie waren Orange is the New Black en Downton Abbey de grote winnaars.

'Birdman' door PGA verkozen tot beste film

'Birdman' door PGA verkozen tot beste film

De PGA, de Producers Guild of America, heeft zaterdag de film 'Birdman' van de Mexicaanse regisseur Alejandro González Iñárritu uitgeroepen tot beste prent van het voorbije jaar.
18 Vlaamse films die dit jaar de bioscoop bestormen

18 Vlaamse films die dit jaar de bioscoop bestormen

Met 'Trouw met mij' trapt Turquaze-regisseur Kadir Balci deze week het Vlaamse filmseizoen op gang. Wij somden in een lijstje op welk Vlaams filmvoer u later dit jaar voorgeschoteld krijgt. Een greep uit het aanbod.
Volg live de bekendmaking van de Oscarnominaties

Volg live de bekendmaking van de Oscarnominaties

Krijgt de Belgische productie 'Baghdad Messi' een Oscarnominatie voor Beste Korte Film? En hoeveel stuks haalt grote favoriet 'Boyhood' binnen? Bekijk hier live vanuit Los Angeles de bekendmaking van alle genomineerden voor de 87ste editie van de Oscars.


De best bezochte films in 2014

De best bezochte films in 2014

"The Hobbit: The Battle of the Five Armies" en "The Hunger Games: Mockingjay - Part 1" waren in 2014 de best bezochte films in de Belgische zalen. Dat blijkt uit cijfers van distributeur Belga Films.Bradley Cooper weldra ook in regisseursstoel?

Bradley Cooper weldra ook in regisseursstoel?

Na Clint Eastwood, Ben Affleck en Angelina Jolie maakt ook The Hangover-ster wellicht een occasionele switch van acteur naar regisseur. Cooper wil met Honeymoon with Harry graag zijn regiedebuut maken.
Boyhood is grote klepper van de Golden Globes met drie awards

Boyhood is grote klepper van de Golden Globes met drie awards

'Boyhood' heeft de Golden Globe gewonnen voor het beste filmdrama en is zo favoriet voor de Oscars: de afgelopen drie jaar won de Golden Globe voor beste film ook de Oscar voor beste film. Richard Linklater werd ook uitgeroepen tot beste regisseur.Golden Globes trappen filmprijzenseizoen op gang

Golden Globes trappen filmprijzenseizoen op gang

Op dit moment worden er in Beverly Hills meer garderobes gestreken en vlinderdassen geknoopt dan tijdens een modale werkweek van Raf Simons. Vannacht verzamelt het hart van de filmsector op de uitreiking van de 72ste editie van de Golden Globes.


Rod Taylor, de ster uit The Birds, is overleden

Rod Taylor, de ster uit The Birds, is overleden

De Australische acteur Rod Taylor die samen met Tippi Hedren de hoofdrol vertolkte in de legendarische film The Birds (1963) van Alfred Hitchcock is op 84-jarige leeftijd in Los Angeles overleden, twee dagen voor zijn 85e verjaardag. Dat bevestigt zijn dochter Felicia aan CNN.


'Whiplash' werd in verkeerde Oscarcategorie geplaatst

'Whiplash' werd in verkeerde Oscarcategorie geplaatst

Fans vrezen dat de film 'Whiplash' een Oscar zal mislopen omwille van een verkeerde categorie. De Academy of Motion Picture Arts and Sciences categoriseerde de prent als een adaptatie in plaats van als origineel script.Vrouwen boven op de People's Choice Awards

Vrouwen boven op de People's Choice Awards

Betty White werd uitgeroepen tot favoriete televisie-icoon en Iggy Azalea versloeg Jay Z en Drake als favoriete hiphopartiest. De vrouwelijke sterren haalden heel wat prijzen binnen tijdens de awardshow.Dit is met 8 films de drukst bezette actrice van 2015

Dit is met 8 films de drukst bezette actrice van 2015

Alicia Vikander, onthoud de naam. Tot voor kort was de Zweedse een relatieve nobody maar komend jaar is ze in maar liefst acht filmproducties te zien en krijgt ze daarin heel wat dosissen testosteron tegenover zich.Voormalige seksbioscoop ABC Cinema gesloopt

Voormalige seksbioscoop ABC Cinema gesloopt

De voormalige pornobioscoop ABC Cinema is niet meer. De nieuwe eigenaars zijn begonnen aan de sloop van het interieur. Hiermee verliest Brussel een stukje erfgoed, ondanks een geslaagd crowdfundingproject.

Deze 20 films verschijnen in 2015 op het witte doek

Deze 20 films verschijnen in 2015 op het witte doek

Wat heeft het filmjaar 2015 te bieden? Alvast drie internationale producties met Matthias Schoenaerts, de nieuwe van Quentin Tarantino, Gus Van Sant, Terrence Malick en Martin Scorsese. Een kleine greep uit het grote aanbod.


Franse bioscopen doen het goed

Franse bioscopen doen het goed

Over het bioscoopbezoek hebben onze zuiderburen niet te klagen: in 2014 werden de Franse cinema's overspoeld door 208,43 miljoen bezoekers - net geen halfeeuws record.
Britse actrice Joan Collins wordt "Dame"

Britse actrice Joan Collins wordt "Dame"

De Britse actrice Joan Collins is nu ook officieel een "Dame": Queen Elizabeth II heeft de Hollywooddiva die titel toegekend vanwege haar decennialange sociale inzet.


Filmjaar 2014: Britannia heerste op het witte doek

Filmjaar 2014: Britannia heerste op het witte doek

12 Years a Slave, The Selfish Giant, Under the Skin...: het was een Brits boerenjaar in de bioscoop. 2014 was ook het jaar van Scarlett Johansson. En hoe zat het met de Belgen? Een terugblik op het voorbije filmjaar.Sony maakt 'The Interview' digitaal beschikbaar

Sony maakt 'The Interview' digitaal beschikbaar

Sony Pictures heeft de film "The Interview" uitgebracht op de speciale website seetheinterview.com en via diensten van Google en Microsoft. Dat maakte het bedrijf bekend. In eerste instantie is die digitale versie alleen in de VS beschikbaar.Sony wil omstreden film The Interview via alternatieve kanalen uitbrengen

Sony wil omstreden film The Interview via alternatieve kanalen uitbrengen

Sony is niet 'gekapituleerd' voor de hackers die met aanslagen dreigden tegen bioscopen die The Interview zouden vertonen, zo heeft baas Michael Lynton het schrappen van de release verdedigd op de Amerikaanse tv. De studio zoekt naar 'alternatieve wegen' om de film toch tot bij het publiek te brengen.Sony stelt release The Interview uit na terreurdreigement

Sony stelt release The Interview uit na terreurdreigement

Nadat eerst vier bioscoopketens hadden aangekondigd de satirische film The Interview niet te zullen vertonen, heeft Sony Pictures beslist de film niet op 25 december uit te brengen, zoals eerder gepland. De maatregel volgt op het dreigement van aanslagen tegen filmzalen en bezoekers door anononieme hackers. Er zou intussen bewijs gevonden zijn dat de Noord-Koreaanse regering betrokken is bij de hacking.


Cartoonist Karl Meersman schenkt Ken Loach een passend afscheidscadeau

Cartoonist Karl Meersman schenkt Ken Loach een passend afscheidscadeau

Met Jimmy's Hall leverde Ken Loach, de inmiddels 78-jarige nestor van de Britse sociaal-realistische cinema, dit jaar mogelijk zijn allerlaatste film af. Al wil hij dat niet luidop gezegd hebben. Dat verdient een afscheidscadeau vonden we bij Knack Focus, en dus trokken we naar het bescheiden, Londense kantoor van Kameraad Ken waar onze huiscartoonist Karl Meersman hem dit passende portret schonk.


De 10 beste films van 2014 volgens Knack Focus

De 10 beste films van 2014 volgens Knack Focus

Ook het voorbije filmjaar leverde tientallen must sees die door onze recensent 'zeer goed' tot 'uitmuntend' bevonden werden. Deze tien films haalden de ultieme eindejaarslijst.2 reacties