Nadat het festival in de Beekse Bergen vorig jaar niet door kon gaan, kondigt de organisatie nu in een keer de volledige line-up voor volgend jaar aan. Onder andere Nick Cave & The Bad Seeds, The Strokes en Beach House zullen komende zomer naar Nederland afzakken.

De 22-jarige singer-songwriter Meskerem Mees heeft maandagavond een nominatie binnengehaald voor de Music Moves Europe Awards 2022. Mees is een van de vijftien genomineerden. De Music Moves Europe Awards zijn in het leven geroepen om de internationale carrières van opkomende Europese artiesten een duwtje in de rug te geven.

4 star star star star star

Fifty Lab maakte zijn naam als ontdekkingsfestival helemaal waar op de derde en laatste dag. Kabeaushé bracht een stomend feestje vanuit Kenia naar Brussel, terwijl Promis3 toonde dat ze ook dichter bij huis weten hoe je moet raven. De Franse Enfant Sauvage tekende dan weer voor het mooiste rustpunt.

De Syrische zanger Omar Souleyman is gearresteerd in Turkije. De politie in Urfa, een stad in het zuidoosten van het land, houdt Souleyman sinds woensdag vast, zei een bron dicht bij de zanger donderdag aan het Duitse persbureau DPA. Over de beschuldigingen is niets bekend.

4 star star star star star

Sinds 2019 heeft nu ook Brussel zijn eigen showcasefestival. Op drie dagen presenteert Fifty Lab een vijftigtal nieuwe muzikale acts, gespreid over vijf clubzaaltjes die op wandelafstand van elkaar liggen. Zelf werden we tijdens de openingsavond volledig weggeblazen door de Amerikaanse gospelsoul van Gabriels.