De Amerikaanse rapper DMX is vrijdag in een ziekenhuis in de periferie van New York op 50-jarige leeftijd overleden. Hij lag sinds een week in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Jonas Boel

De cafés blijven op slot, de cultuursector ligt stil en versoepelingen zijn (nog) niet aan de orde. De uitgelezen kans om eens een muzikaal oeuvre uit te diepen. Tot het échte leven zich opnieuw in gang trekt, gidsen we u in de reeks 'De diepere draai' elke vrijdag door de discografie van een artiest, in vijf eenvoudige stappen. Deze week: getroebleerd troubadour John Martyn.

Graspop Metal Meeting heeft zijn eerste headliner voor de editie van 2022 beet. Judas Priest was normaal al één van de absolute smaakmakers voor dit jaar, maar vanwege de coronacrisis werd het festival uitgesteld. De grondleggers van de heavy metal hebben hun verjaardagstournee nu ook verschoven naar 2022.

Uit het magazine
Kurt Blondeel

Het gezicht van een popgroep worden, dat was wel het laatste wat Florence Shaw ooit zou doen. Vandaag is ze het gezicht van Dry Cleaning, Londense postpunkers die nu al voor een van dé debuutalbums van het jaar tekenen. Een gesprek met Shaw en drummer Nick Buxton over Belgische new beat, karaokeavonden en de magie van Meghan Markle.