Met Dawn of Chromatica, het nieuwe remixalbum van Lady Gaga, komt het nichegenre hyperpop weer een stukje dichter bij de mainstream. Maak kennis met de experimentele popartiesten die niets liever doen dan bekende nummers door de gehaktmolen draaien.

Op 1 oktober mogen de discotheken na anderhalf jaar sluiten opnieuw de deuren open gooien. Om die opening in goede banen te leiden, organiseert Horeca Vlaanderen samen met discotheek Versuz in Hasselt op vrijdag 17 september een testevent waarbij 1.500 feestvierders welkom zijn. Die moeten wel een Covid Safe Ticket (CST) kunnen voorleggen.

Uit het magazine

Minstens twee keer per week worden enkele honderdduizenden tv-kijkende Amerikanen blootgesteld aan de Belgische band Amenra. Met dank aan de Nederlander Tom Budgen, die als de sinistere Malakai Black in de VS een superstar of wrestling is en telkens opkomt met Amenra's Ogentroost als intromuziek. 'Alles aan die band klopt.'

4 star star star star star

Wegens de pandemie diende het Brusselse festival Les Nuits Botanique met enkele maanden te worden opgeschoven, maar het publiek was de weg naar de Kruidtuin duidelijk nog niet vergeten. Gevolg: een bomvolle tent én een geslaagde thuismatch voor Girls in Hawaii.

Maria Mendiola, een van de twee zangeressen van de Spaanse groep Baccara, is op 69-jarige leeftijd overleden. De groep had in de jaren 70 een enorme hit met 'Yes sir, I can boogie' en stond in 1978 op het Eurovisiesongfestival.