Sam Sparro imiteert Bart De Wever: 'Zet die plaat af!'

Sam Sparro imiteert Bart De Wever: 'Zet die plaat af!'

Iedereen herinnert zich nog de uitval van N-VA-voorzitter Bart De Wever vlak voor zijn overwinningsspeech omdat de hit van Sam Sparro 'Happiness' nog door de boxen schalde. Een VTM-journaliste peilde op Maanrock bij Sparro of hij iets van het incident wist.Antwerps festival Linkerwoofer gaat opnieuw door in 2015

Antwerps festival Linkerwoofer gaat opnieuw door in 2015

Het populaire tweedaagse pop- en rockfestival Linkerwoofer op de Antwerpse Linkeroever maakt volgend jaar naar alle waarschijnlijkheid een comeback, na een onderbreking van een jaar. Het gratis festival, dat vorig jaar aan zijn tiende editie toe was, had het jaar na jaar moeilijker om financieel rond te komen.


dEUS kondigt Europese concertreeks aan

dEUS kondigt Europese concertreeks aan

dEUS, de Antwerpse rockband rond Tom Barman, zal live te zien zijn op verschillende Europese locaties in december. De concertreeks wordt afgesloten in het Brusselse Koninklijk Circus op 19 december.


Calvin Harris is best betaalde DJ ter wereld

Calvin Harris is best betaalde DJ ter wereld

Voor het tweede jaar op rij is de Schotse DJ Calvin Harris de grootverdiener. Hij haalde de voorbije twaalf maanden zo'n 50 miljoen euro binnen, dat is 15 miljoen euro meer dan vorig jaar. David Guetta en Avicii maken de top drie van Forbes volledig.

Over en uit voor The Knife

Over en uit voor The Knife

Triest nieuws voor fans van The Knife: het Zweedse duo heeft aangekondigd dat ze er na het einde van hun tournee in november dit jaar mee ophouden.Nieuw album 'Manipulator' van Ty Segall: Uppierock

Nieuw album 'Manipulator' van Ty Segall: Uppierock

Is het een mixtape? Een garagedemo? Een liveregistratie? Nee, het is wel degelijk het elvendertigste studio-ei van Ty Segall, de grootste legkip van de hedendaagse psychedelische garagerock. Een dubbelplaat, en zijn beste.


SYRO: De comebackplaat van Aphex Twin

SYRO: De comebackplaat van Aphex Twin

Aphex Twin, de muzikale uitlaatklep van de even mysterieuze als geniale electronica-producer Richard D. James, kondigt na dertien jaar een nieuw album aan: 'SYRO'.


Tracklist: 5 nieuwe singles om te beluisteren

Tracklist: 5 nieuwe singles om te beluisteren

Na een korte vakantie is de Tracklist helemaal terug, de rubriek waarin wekelijks onze vijf favoriete nieuwe singles of muzikale projecten kort opgelijst worden. Deze vijf songs mogen de spits afbijten.

Darkside kondigt einde electronica-project aan

Darkside kondigt einde electronica-project aan

Eén dag na hun uitstekende concert op Pukkelpop kondigen electronicaproducer Nicolas Jaar en gitarist Dave Harrington, kortweg Darkside, het einde (voor onbepaalde duur) van hun gezamenlijke project aan.De 100 beste concertbeelden @ Pukkelpop 2014

De 100 beste concertbeelden @ Pukkelpop 2014

Drie dagen lang schuimden Jef Boes en Wouter Van Vaerenbergh de frontstages van Pukkelpop af, telelens in de aanslag. Bekijk hun 100 favoriete concertbeelden. Een schitterende collectie.


De 100 beste sfeerbeelden @ Pukkelpop 2014

De 100 beste sfeerbeelden @ Pukkelpop 2014

Ook de afgelopen editie hadden onze rockfotografen opnieuw duizenden uitzinnige Pukkelpoppers voor hun lens. Een ruime selectie van hun favoriete sfeerbeelden op een rijtje. U was weer geweldig!


In beeld: Calvis Harris @ Pukkelpop

In beeld: Calvis Harris @ Pukkelpop

De Calvinist mocht zaterdagnacht als allerlaatste aantreden op het hoofdpodium. Herbekijk het concert door de lens van Wouter Van Vaerenbergh.Sfeerbeelden van de derde Pukkelpopdag

Sfeerbeelden van de derde Pukkelpopdag

Hoewel de vermoeidheid sommige festivalgangers het ongetwijfeld al lastig begon te maken, kon dit de pret absoluut niet bederven. Ook de derde Pukkelpopdag was een om niet te vergeten. Bekijk hier de sfeerbeelden.


In beeld: Kelis @ Pukkelpop

In beeld: Kelis @ Pukkelpop

Kelis, die tegenwoordig ook heel wat met koken bezig is (zo is ze een kookboek aan het schrijven), maakte tijd voor een optreden op Pukkelpop. Bekijk hier de beelden.
In beeld: Touché Amoré @ Pukkelpop

In beeld: Touché Amoré @ Pukkelpop

Voor een halflege en afstandelijke The Shelter verveelde het Amerikaanse posthardcore/screamo-kwintet Touché Amoré enorm snel. Honestly, I fell asleep.


In beeld: Snoop Dogg aka Snoop Lion @ Pukkelpop

In beeld: Snoop Dogg aka Snoop Lion @ Pukkelpop

Voor zijn aantreden op Pukkelpop had Snoop Dogg zijn blauwe vestje bij met luipaardmotief, zijn sixties-zonnebril, maar ook zijn persoonlijke microfoon. Hij is m.a.w. zijn goede oude zelf.
In beeld: Mapei @ Pukkelpop

In beeld: Mapei @ Pukkelpop

Mapei is doordrongen van multiculturalisme. Haar moeder is Liberiaanse, haar stiefvader een Zweed en zijzelf werd geboren in het Amerikaanse Rhode Island. Ook op Pukkelpop was dat duidelijk: afrobeats, eurotechno en hiphop vermengden zich in nummers als 'Change', 'Believe' of 'Step up'.

In beeld: John Wizards @ Pukkelpop

In beeld: John Wizards @ Pukkelpop

Iemand had een bruisend blik afropop open getrokken, het bleken de mannen van John Wizards te zijn - een groep, voor de duidelijkheid - en er eerst eens heel goed mee geschud.In beeld: Float Fall @ Pukkelpop

In beeld: Float Fall @ Pukkelpop

Het jonge geweld van Float Fall stond in de Club. Daar speelde ze akoestische dreampop. We horen invloeden van The xx, maar het zijn Rozanne en Ruben die oude klanken in nieuwe geluiden durven steken.
In beeld: Big Ups @ Pukkelpop

In beeld: Big Ups @ Pukkelpop

Zanger Joe Galarraga zag er dan wel uit als een schriel kippetje, maar toen hij begon te kraaien, ontpopte hij zich tot in-your-face kemphaan.De 50 beste sfeerbeelden van Dag 2 @ Pukkelpop

De 50 beste sfeerbeelden van Dag 2 @ Pukkelpop

Fotografen Wouter Van Vaerenbergh en Jef Boes leggen niet alleen de concerten vast op de gevoelige plaat, maar fotograferen ook de festivalgangers en het festivalterrein. Dat de sfeer erin zit op Dag 2 is duidelijk. Geniet mee van het Limburgse festival dankzij deze knappe beeldreportage.In beeld: Balthazar @ Pukkelpop Dag 2

Focus Knack prijst zich gelukkig dat we met Jef Boes één van de vaste huisfotografen van Balthazar in huis hebben. Dit is zijn exclusief verslag van hun passage op Pukkelpop.

Herlees: De liveblog van de tweede Pukkelpopdag

Herlees: De liveblog van de tweede Pukkelpopdag

Dag Twee van Pukkelpop had onder meer Drenge, First Aid Kit, Kurt Vile & The Violators, Madensuyu, James Holden en The National op het programma. Ondanks regenval bleef de sfeer positief op de festivalweide. We zagen viersterrenconcerten van First Aid Kit, Omar Souleyman en Balthazar. Madensuyu ging aan de haal met 5 sterren.

In beeld: Oscar And The Wolf

De band rond Max Colombie is klaar voor de internationale doorbraak. Zoveel was duidelijk op de openingsdag van Pukkelpop.In beeld: Slowdive @ Pukkelpop

De shoegazers van Slowdive staan na een afwezigheid van twintig jaar opnieuw op het podium. Jef Boes legde ze vast op de gevoelige plaat.


In beeld: Ostyn

In beeld: Ostyn

Het soloproject van Bert Ostyn, de frontman van Absynthe Minded, is meer op groove gebaseerd. Elektronischer. Uptempo. Het Wablief?!-publiek at uit zijn hand.


In beeld: Lagwagon @ Pukkelpop

In beeld: Lagwagon @ Pukkelpop

De Californische vrienden van Lagwagon dragen pret op het podium hoog in het vaandel. Herbekijk het concert door de lens van Jef Boes.In beeld: Outkast op Pukkelpop

In beeld: Outkast op Pukkelpop

Outkast had iets te vieren. Zo bestaat hun debuutplaat 'Southernplayalisticadillacmuzik' dit jaar exact twintig jaar. Jef Boes legde dit verjaardagsfeest vast op beeld.


Sfeerbeelden van de eerste dag van Pukkelpop

Sfeerbeelden van de eerste dag van Pukkelpop

De regen was een constante dreiging, maar dat kon het plezier van de festivalgangers toch niet bederven. De eerste dag was al goed voor een hoge portie fun en vermaak. Benieuwd wat de komende dagen ons nog gaan brengen.


Deafheaven @ Pukkelpop: zoetzure black metal

Deafheaven @ Pukkelpop: zoetzure black metal

(17u50, Club) Tegelijkertijd metalheads wegjagen en een verdwaalde scoutsgroep laten headbangen, dat kan alleen Deafheaven uit San Fransisco. Ze overgoten de Pukkelpopweide met een zoetzuur sausje dat nog even verteerd zal moeten worden.In beeld: Kwabs @ Pukkelpop

In beeld: Kwabs @ Pukkelpop

Jongens, wat een stem, wat een longinhoud. Veel meer had Kwabs (begrijpelijke afkorting voor Kwabena Sarkodee Adjepong) niet mee gebracht vanuit Londen, slechts geflankeerd door akoestische gitaar en toetsen.


In beeld: Die Antwoord @ Pukkelpop

In beeld: Die Antwoord @ Pukkelpop

De Zuid-Afrikaanse hiphop-band 'Die Antwoord', met Yo-Landi en Ninja gaven een raveparty op de festivalweide. Wie niet hield van vuilgebekte teksten en hyperkinetische beats ging best even naar een ander optreden. Voor de liefhebbers was het anders wel puur genieten.