Video: Foo Fighters ridiculiseren homofobe demonstranten

Video: Foo Fighters ridiculiseren homofobe demonstranten

Als antwoord op een homofobe betoging aan een concertzaal in Kansas City, waar Foo Fighters concerteerden, zakten Dave Grohl en zijn kompanen op briljante wijze én per pick-up af naar de demonstranten, die vervolgens afgingen als een gieter op de tonen van 'Never Gonna Give You Up'.


Quid de zomerhit? Happiness

Quid de zomerhit? Happiness

Nog tot eind augustus halen we elke dag een zomerhit onder het stof vandaan. Vandaag: Happiness van Sam Sparro in een remix van The Magician.
Quid de zomerhit? Born to Run

Quid de zomerhit? Born to Run

Nog tot eind augustus halen we elke dag een zomerhit onder het stof vandaan. Vandaag: Born to Run van Bruce Springsteen.


One Direction (tijdelijk) uit elkaar

One Direction (tijdelijk) uit elkaar

We are on a break, woorden die twintigers en dertigers voor eeuwig zullen associëren met de televisieserie Friends, krijgen voor tieners plots een andere invulling.Wiz Khalifa aangehouden vanwege gebruik van hoverboard

Wiz Khalifa aangehouden vanwege gebruik van hoverboard

De rapper Wiz Khalifa werd in de luchthaven van Los Angeles aangehouden door de politie omdat hij gebruik maakte van een Hoverboard. Drie politiemannen duwden hem tegen de grond en riepen herhaaldelijk 'stop met tegenwerken.'1 reacties


Shamir @ Pukkelpop: af met de ketens

Shamir @ Pukkelpop: af met de ketens

Dag vier, de oren en voeten zijn niet meer in allerbeste conditie. Laat ons dus met iets licht verteerbaar beginnen, dachten we. De androgyne electropop van Shamir ging er dan ook vlot in.


In beeld: Viet Cong

In beeld: Viet Cong

In de Club trok zaterdagmiddag Viet Cong ten strijde. De wapens? Een van de beste platen van het jaar en héél veel herrie. Onze fotograaf maakte van een en ander een mooie beeldreeks.


In beeld: Shamir @ Pukkelpop

In beeld: Shamir @ Pukkelpop

Genres, daar doet Shamir niet aan mee. Terecht ook, want waar de heupen spreken, moet al de rest zijn mond houden. Behalve als je in prachtige beelden communiceert, zoals onze fotograaf.


In beeld: Kate Tempest @ Pukkelpop

In beeld: Kate Tempest @ Pukkelpop

Wat kun je komen doen op Pukkelpop als je referenties Virginia Woolf en James Joyce heten? Veel, als je Kate Tempest heet. De Britse spraakwaterval was zaterdagmiddag queen in de Castello?


In beeld: Jamie xx @ Pukkelpop

In beeld: Jamie xx @ Pukkelpop

Het stilste lid van Jamie xx doet het sinds kort alleen, en hoe! Onze fotograaf ging polshoogte nemen en zag tussen twee danspassen door dat het goed was.


In beeld: Benjamin Booker @ Pukkelpop

In beeld: Benjamin Booker @ Pukkelpop

Volgens kenners is Benjamin Bookers een mix van Jack White en Curtis Harding. Lekker, zeggen wij dan. Onze fotograaf ging zaterdag in de Club met plezier proeven.Pond @ Pukkelpop: Party like it's 1968

Pond @ Pukkelpop: Party like it's 1968

Voor lieden die het gewend waren met het hoofd in de wolken leven, had de laatste Pukkelpopdag veel feestelijks in petto. Zij konden niet alleen uitkijken naar Tame Impala, maar kregen omstreeks het middaguur ook al een optreden van het Australische Pond voor de kiezen. Far out, man!1 reacties


Jamie xx @ Pukkelpop: Hij danst!

Jamie xx @ Pukkelpop: Hij danst!

Ooit was Jamie Smith het stilste, meest teruggetrokken en verlegen lid van The xx. Nu heeft hij een verdomd knap soloalbum uit en sluit de jongeman een volle Dance Hall af met een dj-set. En hij deed dat goed.


In beeld: Pond @ Pukkelpop

In beeld: Pond @ Pukkelpop

Een gebrek aan productiviteit kan je Pond moeilijk verwijten. In zes jaar tijd bracht de psychedelische groep evenveel albums uit. Ook onze Focusfotograaf was bijzonder vlijtig en ving de set van Pond in de Club vakkundig in zijn lens.


In beeld: Slaves @ Pukkelpop

In beeld: Slaves @ Pukkelpop

Rauw en pretentieloos, zo valt de livereputatie van Slaves het best te omschrijven. Onze fotograaf goot de explosieve cocktail van drums en gitaren die de Marquee zaterdag overspoelde in mooie beelden.


Fat White Family @ Pukkelpop: de cirkel is rond

Fat White Family @ Pukkelpop: de cirkel is rond

De baldadige reputatie van deze vijf jonge Britse honden snelde hen al een tijd vooruit. Ene Mauro P. inviteerde hen dan maar naar de Wablief?!-tent en zei: 'Fat White Family toont hoe het niet mag, maar wel moet. Marginale rockaristocratie, nu al tijdloos'.


In beeld: Fat White Family @ Pukkelpop

In beeld: Fat White Family @ Pukkelpop

Fat White Family, een band van vijf Britse jonge honden, wordt nu al rockaristocratie genoemd. Onze fotograaf legde hun set op vrijdag in de Wablief?!-tent vast.Goat @ Pukkelpop: Exotiek en mysterie

Goat @ Pukkelpop: Exotiek en mysterie

Doorgaans is de Wablief?!-tent op Pukkelpop het exclusieve territorium van de Belgische bands, maar met Goat was er nu ook een Zweeds gezelschap geïnfiltreerd. Met hun lang uitgesponnen, psychedelische nummers brachten de dames en heren uit Korpilombolo de aanwezigen moeiteloos in trance.


In beeld: Major Lazer @ Pukkelpop

In beeld: Major Lazer @ Pukkelpop

Vrijdag ging Kiewit al twerkend de nacht in met het feestcollectief van Major Lazer. Onze fotograaf hield wijselijk zijn T-shirt aan, maar zorgde wel voor een fraai beeldverslag.


The Gaslight Anthem @ Pukkelpop:  Eigen smoelwerk gezocht

The Gaslight Anthem @ Pukkelpop: Eigen smoelwerk gezocht

De muzikale wereld van The Gaslight Anthem wordt al jaren begrensd door Bruce Springsteen en The Clash. Originaliteit is dus niet de grootste troef van de groep. Maar zoals er voor alles een tweedehandsmarkt bestaat, vinden ook de gerecycleerde songs van de Jersey Devils telkens weer nieuwe afnemers.


Quid de zomerhit? Dos cervezas

Quid de zomerhit? Dos cervezas

Nog tot het einde van deze maand halen we elke dag een zomerhit onder het stof vandaan. Vandaag: 'Dos Cervezas' van Tom Waes.In beeld: Goat @ Pukkelpop

In beeld: Goat @ Pukkelpop

Een niet-Belgische band in de Wablief?!, het gebeurt niet al te vaak. Dat je een bizar gezelschap als Goat in het wild tegenkomt, is sowieso al een uitzondering. Onze fotograaf vereeuwigde het optreden van Goat dan ook graag.


In beeld: u bent een fijn publiek, dag 2 (2)

In beeld: u bent een fijn publiek, dag 2 (2)

"Wie danst er nog?" vraagt Stijn Meuris zich weleens af. U na drie dagen Pukkelpop, zo blijkt. Onze fotograaf mengde zich in het feestgedruis en legde uw verbazingwekkende paraatheid vast op de gevoelige plaat.


Herlees Pukkelpop dag 3: Kiewit beleefde een laatste spetterende avond

Herlees Pukkelpop dag 3: Kiewit beleefde een laatste spetterende avond

Pukkelpop zit er weer op en ook de derde dag was een prachtexemplaar. Op de kleinere podia speelden onder andere Viet Cong, Kate Tempest en Brutus ten dans. Ook naar de reünie van Evil Superstars en de doortocht van Tame Impala werd halsreikend uitgekeken. Op de Main Stage was Alt-J dan weer de grootste naam. Netsky mocht de Main Stage afsluiten.


In beeld: The Gaslight Anthem @ Pukkelpop

In beeld: The Gaslight Anthem @ Pukkelpop

Potige werkmansrock met literaire referenties, mooi dat dat nog kan. The Gaslight Anthem klaarde die klus alvast vrijdag in de Marquee. Onze fotograaf kon daarbij uiteraard niet ontbreken.


In beeld: Trixie Whitley @ Pukkelpop

In beeld: Trixie Whitley @ Pukkelpop

50% Gents, 50% Amerikaans, 100% topzangeres: ziedaar Trixie Whitley. Onze fotograaf trok naar haar Pukkelpopset in de Club en kwam met mooie beelden terug.
In beeld: Father John Misty @ Pukkelpop

In beeld: Father John Misty @ Pukkelpop

Father John Misty, het alter ego van de Amerikaanse singer-songwriter Joshua Tillman, tekende present in de Club. Onze fotograaf Wouter Van Vaerenbergh legde zijn passage vast.Courtney Barnett @ Pukkelpop: Met vlag en wimpel geslaagd

Courtney Barnett @ Pukkelpop: Met vlag en wimpel geslaagd

"If you don't see me / I don't see you", zong Courtney Barnett in 'Dead Fox'. U merkt het, de zangeres uit Melbourne hanteerde een logica waar geen speld tussen te krijgen viel. Met haar gte en intelligente popsongs wist ze in Kiewit probleemloos de hele Clubtent in te pakken.


In beeld: Courtney Barnett @ Pukkelpop

In beeld: Courtney Barnett @ Pukkelpop

Zelfspot is het codewoord bij Courtney Barnett, die vrijdag in de Club speelde. "Put me on a pedestal and I'll only disappoint you", zingt de woordenwaterval uit Melbourne. De Focusfotograaf stellen echter nooit teleur. Thomas Sweertvaegher tekent alweer voor een fijn beeldverslag.


In beeld: The Germans @ Pukkelpop

In beeld: The Germans @ Pukkelpop

De Wablief?! was vrijdag de speeltuin van Mauro Pawlowski. Hij bracht onder andere The Germans mee, een groep die door de Man van Duizend Projecten omschreven werd als 'motorik beat heavy infinity pop'. Wat Thomas Sweertvaegher dan weer deed met de set van de Gentenaars valt veel eenvoudiger te omschrijven als 'een mooie beeldreeks'.


In beeld: Young Thug @ Pukkelpop

In beeld: Young Thug @ Pukkelpop

Een spot op de laatste plaat van Jamie XX is zoals een plaatsje op Pukkelpop: je moet het verdienen en Young Thug heeft het. De excentrieke rapper speelde vrijdag in de Dance Hall. Wouter Van Vaerenbergh was erbij en schoot enkele mooie beelden.Ought @ Pukkelpop: Een route met onverwachte zijpaadjes

Ought @ Pukkelpop: Een route met onverwachte zijpaadjes

"Ze zijn niet boos, alleen een beetje misnoegd", orakelde de aankondiger van dienst, net voor het Canadese Ought het podium bestormde. Dat had hij goed gezien: het emotionele kwartet schuwde de dissonantie niet, maar bezondigde zich nooit aan gezochte moeilijkdoenerij.


In beeld: Ought @ Pukkelpop

In beeld: Ought @ Pukkelpop

Drie Amerikanen en een Australiër beginnen een postpunkgroep. Het zou het begin van een mop kunnen zijn, maar het is de ontstaansgeschiedenis van Ought. De band speelde vrijdag in de Club op Pukkelpop en onze fotograaf was erbij.


VUURWERK @ Pukkelpop: Zweterig en zweverig

VUURWERK @ Pukkelpop: Zweterig en zweverig

Klankkunstenaar Thieu Seynaeve, gitarist Sjam Janssens en knoppendraaier-zanger Jergan Callebaut staken in een zweterige Castello niet het soort vuurwerk af dat van begin tot eind knettert, maar dat eerder langzaamaan zijn climax bereikt.
Algiers @ Pukkelpop: Een groep op het oorlogspad

Algiers @ Pukkelpop: Een groep op het oorlogspad

De tweede festivaldag was nog maar begonnen of we mochten al een joekel van een hoogtepunt in ons boekje noteren. Terwijl de middagzon hoog in het zwerk stond, togen we naar de clubtent met een enkeltje Algiers in de knuisten. En met zijn donkere, broeierige postpunk mepte die band ons zonder omhaal K.O.


Quid de zomerhit? Marina

Quid de zomerhit? Marina

Nog tot het einde van deze maand halen we elke dag een zomerhit onder het stof vandaan. Vandaag: 'Marina' van Rocco Granata.


In beeld: Go March @Pukkelpop

In beeld: Go March @Pukkelpop

Go March is meer dan gewoon een nieuwe band. Hun gitarist Philipp Weies delen ze met Intergalactic Lovers en hun eerste single Rise zit in de playlist van radiolegende Zane Lowe. Of ze ook nog eens goed pakken op beeld? Onze fotograaf toont het je in zijn beeldverslag van Go March's set in de Castello.


In beeld: Algiers @ Pukkelpop

In beeld: Algiers @ Pukkelpop

Een Algerijnse band op Pukkelpop? Nee, gewoon drie Amerikanen die gospel, soul en punk door de mangel halen. Hoe die mix eruitziet? Dat zie je door de lens van onze fotograaf.In beeld: u bent een fijn publiek, dag 2

In beeld: u bent een fijn publiek, dag 2

Zelfs nu veel festivalgangers al anderhalve dag Pukkelpop achter de kiezen hebben, feest iedereen nog duchtig mee alsof de eerste act nog moet beginnen. Onze fotograaf maakte van al dat enthousiasme een leuk beeldverslag, maar doe gerust zo voort.In beeld: Rebel Sound

In beeld: Rebel Sound

Leden Chase & Status, MC Rage, Shy FX en de legendarische Sir David Rodigan troepten samen in de Dance Hall voor een set vol dub, jungle en, nu ja, dancehall. Onze fotograaf ging gezellig mee in de flow voor een mooie beeldreeks.Django Django @ Pukkelpop: Bruisend feestje met arty inslag

Django Django @ Pukkelpop: Bruisend feestje met arty inslag

Springerige ritmen, meefluitbare melodieën, een synth en een gitaar die voortdurend elkaars leiderschap betwisten: dat zijn de voornaamste smaakmakers in de indie-Britpopvariant van Django Django. Maar levert dat ook een heerlijk gerecht op? De ene keer wel, de andere keer iets minder.


Herlees Pukkelpop dag 2: een pad geplaveid met meezingers

Herlees Pukkelpop dag 2: een pad geplaveid met meezingers

Twee grote groepen uit de jaren 90 en 2000, Limp Bizkit en Linkin Park, beheersten dus gisteren het hoofdpodium, maar vandaag was het de beurt aan de huidige Ultratopkleppers. Van Passenger over Christine and the Queens naar Ellie Goulding en Bastille loopt een pad dat geplaveid is met meezingers. In de Belgische tent Wablief?! stippelde Mauro Pawlowski een avontuurlijk programma uit.


The Neon Judgement @ Pukkelpop:  Dynamischer en opwindender dan in de eighties

The Neon Judgement @ Pukkelpop: Dynamischer en opwindender dan in de eighties

"Hello, we bring you the music", klonk het als introductie van The Neon Judgement. Wel, wij zouden pas echt verbaasd zijn geweest mochten ze zichzelf als pizzabezorgers hebben aangekondigd. Maar alle gekheid op een stokje: de Pukkelpopset van de Belgische elektrorockpioniers stond als een huis.In beeld: Django Django @Pukkelpop

In beeld: Django Django @Pukkelpop

Swingende indierock van okselfrisse Britten, wat wil je nog meer om de Club af te sluiten? Onze fotograaf zocht en vond een stevige slaapmuts bij Django Django.


In beeld: Paolo Nutini @ Pukkelpop

In beeld: Paolo Nutini @ Pukkelpop

Paolo Nutini was donderdag de slotact op de Marquee. Of hij alles netjes heeft afgesloten en het licht heeft uitgedaan, weten we niet. Dat de Italiaan behoorlijk fotogeniek is, heeft onze fotograaf dan weer zelf kunnen vaststellen.


In beeld: Linkin Park @Pukkelpop

In beeld: Linkin Park @Pukkelpop

De Amerikaanse rockband Linkin Park was de headliner van de eerste Pukkelpopdag. Het was pas hun derde Belgische passage sinds de groep in 1996 werd opgericht. Een bijzonder concert dus, met een bijzondere fotoreeks tot gevolg.


In beeld: The Neon Judgement @Pukkelpop

In beeld: The Neon Judgement @Pukkelpop

30 jaar geleden stond The Neon Judgement, nog groen achter de oren, op Pukkelpop. Dit jaar kreeg hun voorlaatste concert ooit een prominente plaats in de Wablief?!-tent. Onze fotograaf legde deze historische set dan ook graag in beelden vast.


In beeld: Interpol @ Pukkelpop

In beeld: Interpol @ Pukkelpop

Zoals geboefte allerhande geseind staat bij Interpol, zo staat dat andere Interpol geseind bij fans van donkere muzikale universa. Onze fotograaf trok dan ook graag naar de Marquee om het concert van Paul Banks en co vast te leggen.

In beeld: Ty Dolla $ign

In beeld: Ty Dolla $ign

"R&B om op te rampetampen, niet om op te vrijen." Zo omschrijft Ty Dolla $ign zijn eigen muziek. Onze fotograaf was dan ook benieuwd, ging poolshoogte nemen en kwam met knappe foto's terug van de Dance Hall.


In beeld: STUFF. @Pukkelpop

In beeld: STUFF. @Pukkelpop

Wat Flying Lotus, wat Herbie Hancock, een strip funk ertussendoor... De heren van STUFF. waren in de Wablief?!-tent weer ongrijpbaar als altijd, behalve voor onze fotograaf. Die vatte de set van een van de bands van het moment samen in een knappe fotoreeks.


In beeld: Lianne La Havas @ Pukkelpop

In beeld: Lianne La Havas @ Pukkelpop

"Is your love big enough?" durft Lianne La Havas weleens te vragen in een van haar bekendste nummers. De lens van onze fotograaf was in ieder geval groot genoeg om het optreden van La Havas vast te leggen op de gevoelige plaat.


Zomerse sfeerbeelden @ Pukkelpop

Zomerse sfeerbeelden @ Pukkelpop

Aan sfeer geen gebrek op de Pukkelpopweide. Focus-fotograaf Wouter Van Vaerenbergh mengde zich overdag onder het enthousiaste publiek en kwam terug met deze fraaie beelden.In beeld: Strand of Oaks @ Pukkelpop

In beeld: Strand of Oaks @ Pukkelpop

Wordt Strand of Oaks de volgende War on Drugs? Als de band, niet toevallig óók uit Philadelphia, elders op evenveel respect kan rekenen als in ons land, behoort de Grote Sprong Voorwaarts zeker tot de mogelijkheden. Tussen het kwartet en het publiek was het op Pukkelpop alvast dikke mik.Mew @ Pukkelpop: Popsymfonieën in zakformaat

Mew @ Pukkelpop: Popsymfonieën in zakformaat

Lange tijd hebben we gedacht dat symforock iets uit een ver verleden was. Maar dank zij bands als Mercury Rev en Sigur Rós zijn 'ijl' en 'etherisch' weer helemaal in. Ook bij Mew, een Deens gezelschap met een actieradius die tot ver buiten de eigen landsgrenzen reikt, mag het al eens galmen.Curtis Harding @ Pukkelpop: Soulvol varkensvoer

Curtis Harding @ Pukkelpop: Soulvol varkensvoer

Dat hij een uitmuntende soulstem heeft, staat buiten kijf - niet zomaar iedereen wordt achtergrondzanger van Cee Lo Green of OutKast. Maar kon Curtis Harding, een 35-jarige Amerikaan, ook overtuigen met de spots volledig op hem gericht? Mwa.


In beeld: Mew @ Pukkelpop

In beeld: Mew @ Pukkelpop

De Zweden van Ikea bouwen kasten, de Denen van Mew een stevige wall of sound. Dat bewezen ze tijdens hun set in de Club. Onze fotograaf was er ook bij en toverde een pracht van een beeldreeks uit zijn toestel.


In beeld: Curtis Harding @ Pukkelpop

In beeld: Curtis Harding @ Pukkelpop

Ooit was hij achtergrondzanger bij Cee Lo Green. Nu staat Curtis Harding stevig op eigen benen, waarvan het ene Motown en het andere garagerock heet. Onze fotograaf goot zijn passage in de Club in een mooie beeldreeks.


Seasick Steve @ Pukkelpop: een laatbloeier met een blueshart

Seasick Steve @ Pukkelpop: een laatbloeier met een blueshart

Hij mag dan al 74 zijn, Seasick Steve amuseert zich op het podium nog altijd als een kwajongen van veertien. Wie hem al vaker aan het werk zag, is onderhand wel met zijn kunstjes vertrouwd. Maar voorspelbaar of niet, de show van de Amerikaanse bluesman was onderhoudend als vanouds.Zinger, St. Grandson en I will, I swear @ Pukkelpop: Twelve minutes of fame

Zinger, St. Grandson en I will, I swear @ Pukkelpop: Twelve minutes of fame

Momenten van Glorie zijn ter hoogte van Hasselt nog net iets duurder en krapper bemeten dan elders. Voor de winnaars van Studio Brussels De Nieuwe Lichting duurden de o zo betrachte vijftien minuten roem er gemiddeld nog geen twaalf. Wij legden de drie bands mal meteen nà hun show nog even over de knie.


In beeld: Seasick Steve @Pukkelpop

In beeld: Seasick Steve @Pukkelpop

Het publiek voor de Main Stage kreeg donderdagmiddag een oude bluesrot voor de kiezen. Seasick Steve was de naam, een man met een baard zoals mannen met baarden horen te zijn. Onze fotograaf zorgde voor een fraai beeldverslag.
In beeld: Mountain Bike @ Pukkelpop

In beeld: Mountain Bike @ Pukkelpop

De Brusselaars van Mountain Bike mochten na de bands uit De Nieuwe Lichting het podium van de Wablief?!-tent op. Onze fotograaf Damon De Backer was erbij.