Stromae maakt Amerikaanse tournee bekend

Stromae maakt Amerikaanse tournee bekend

'I'll be back in september!', zo klinkt het op de Facebook-pagina van Stromae. De Brusselaar lijkt weer helemaal de oude en start op 12 september zijn Amerikaanse tournee. Eerste halte: Miami. Eindstation: Madison Square Garden.Radio Soulwax maakt eigen affiche op Pukkelpop bekend

Radio Soulwax maakt eigen affiche op Pukkelpop bekend

Het volledige uurschema van Pukkelpop is bekend. En de gebroeders Dewaele - aangesteld als curatoren van hun eigen Radio Soulwax - nemen onder meer Tiga, Jacco Gardner en een delegatie van Pulp mee naar de Dance Hall.

Quid de zomerhit? Ma Baker

Quid de zomerhit? Ma Baker

De zomerhit is dood, lang leve de zomerhit! Werd er tijdens de zomers van weleer steevast één welbepaald lied grijsdraaid tot je het nooit meer wou horen, dan is het aanbod vandaag veel meer versnipperd. Nog de hele maand augustus gedenken wij het heengegane stukje muziekgeschiedenis, en halen we elke dag een onvervalste zomerhit onder het stof vandaan. Vandaag: Ma Baker.


In beeld: The Kooks @ Lokerse Feesten

In beeld: The Kooks @ Lokerse Feesten

Hun songs klinken altijd opgewekt. Ook op het podium zijn bij de Britten van The Kooks nooit sporen van lusteloosheid te bespeuren. Bekijk het concert door de lens van Wouter Van Vaerenbergh.
K3 toch op Marktrock in Leuven

K3 toch op Marktrock in Leuven

In tegenstelling tot eerdere berichten zal K3 op zaterdag 15 augustus om 11 uur toch optreden tijdens 'Marktrock for Kids' in Leuven, zij het enkel voor een kort gastoptreden in het kader van de 'Samson & Gert'-show.


Lil' Kleine & Ronnie Flex naar Pukkelpop

Lil' Kleine & Ronnie Flex naar Pukkelpop

Pukkelpop voegt in extremis twee namen toe: de Nederlanders Lil' Kleine en Ronnie Flex, bekend van de hit 'Drank en drugs', en de Limburgse electronica-knoppendraaier Goldfox.


Lokerse Feesten Dag 3: flirten met tinnitus

Lokerse Feesten Dag 3: flirten met tinnitus

Vreemde wisseling van de wacht op de derde dag van de Lokerse Feesten. De brave Vlaamsche huisvrouwen die, vaak met hun mokkende eega in hun zog, de dag voordien naar de Grote Kaai waren afgezakt voor Clouseau, Marco Borsato en Yevgueni, moesten plaats ruimen voor een metalminnende meute.


In beeld: Epica @ Lokerse Feesten

In beeld: Epica @ Lokerse Feesten

De Nederlanders van Epica dobberen al een tijdje mee op de woelige baren van de symphonic/gothic metalgolf en zijn waanzinnig populair in de Lage Landen en ver daarbuiten.In beeld: Soulfly @ Lokerse Feesten

In beeld: Soulfly @ Lokerse Feesten

In de namiddag mocht hij de aftrap geven van Lokeren-Charleroi, 's avonds stond hij voor de tweede keer op de Grote Kaai: Max Cavalera, frontman van Soulfly.


Quid de zomerhit? De Macarena

Quid de zomerhit? De Macarena

De zomerhit is dood, lang leve de zomerhit! Nog de hele maand augustus gedenken wij heengegane stukjes muziekgeschiedenis en presenteren we u elke dag een zomerhit van weleer. Vandaag: de Macarena.
Quid de zomerhit? The Ketchup Song

Quid de zomerhit? The Ketchup Song

De zomerhit is dood, lang leve de zomerhit! Nog de hele maand augustus gedenken wij heengegane stukjes muziekgeschiedenis en presenteren we u elke dag een zomerhit van weleer. Vandaag: The Ketchup Song.

In beeld: Janez Detd @ Lokerse Feesten

In beeld: Janez Detd @ Lokerse Feesten

Na een erg geslaagde Facebook-actie zag Janez Detd zich wel gedwongen nog één keer samen op te treden. Onze fotograaf legde het laatste concert van de groep vast.


Prada gebruikt muziek Genkse band voor nieuwe campagne

Prada gebruikt muziek Genkse band voor nieuwe campagne

Het Italiaanse modehuis heeft zijn nieuwste campagnevideo voor de mannenlijn op de wereld losgelaten. Daarin is ook de newwavemuziek van de Genkse band Siglo XX te horen, zo ontdekte Het Belang Van Limburg.1 reactiesBarefoot: een eigenzinnig festival op blote voeten

Barefoot: een eigenzinnig festival op blote voeten

Kunstenares Charlotte De Cock organiseert deze zomer opnieuw Barefoot festival, a.k.a. het meest excentrieke festival van ons land. Of stond je eerder dit jaar al met je blote voeten in het gras, verkleed als vrije vogel te dansen op technobeats terwijl je een kunstinstallatie aan het bewonderen was?Neil Young valt Monsanto aan met mini-film

Neil Young valt Monsanto aan met mini-film

Na de release van zijn nieuwe album The Monsanto Years, heeft muzikant Neil Young nu ook een mini-documentaire uitgebracht waarin hij ten strijde trekt tegen gentechbedrijf en zaadproducent Monsanto.2 reacties

Interview: Arches op Tomorrowland: 'Wij zijn muzikale bruggenbouwers'

Interview: Arches op Tomorrowland: 'Wij zijn muzikale bruggenbouwers'

Het gaat hard voor Arches. Het nieuw samengesteld dansduo Seba Vandevoorde (Moonlight Matters) en Jochen Sablon (Sound of Stereo) is druk bezig met Groot-Brittannië te veroveren, maar dit weekend hield het tweetal halt in Boom. 'Dankzij de regen stond meteen heel onze tent vol volk.'

Boomtown, dag 4: Buffalo boven!

Boomtown, dag 4: Buffalo boven!

Think global, act local, zei grootmoeder altijd. Ze had gelijk. Ook Boomtown zocht het op de voorlaatste dag vooral binnen de eigen schutskring. Een goede keuze, zo bleek.


In Beeld: Sfeer op Tomorrowland - Dag 1

In Beeld: Sfeer op Tomorrowland - Dag 1

Onze fotograaf op Tomorrowland legt de People of Tomorrow vast op de gevoelige plaat. Ontdek hier het beeldverslag van de eerste dag op het festival in Boom.


In beeld: stilte voor de storm

In beeld: stilte voor de storm

De festivalgangers in Boom laden nog even hun batterijen op voor ze de nacht in vliegen. Onze fotograaf legde hun dutjes, plasjes en eerste dansjes vast.Gentse Feesten: de laatste loodjes

Gentse Feesten: de laatste loodjes

Gent gaat vanavond z'n laatste Feestenweekend in, richting dag van de lege portemonnees. Voor het zover is valt er nog heel wat te zien en te beleven onder de draak van het Belfort. Volg de gids!


Herlees: Dit was Tomorrowland 2015

Herlees: Dit was Tomorrowland 2015

Tomorrowland is afgelopen. De laatste dag kende een vroeg hoogtepunt met het optreden van het Nationaal Orkest van België. Herlees hier onze verslaggeving van de afgelopen drie dagen.


Waarom er geen partijen zijn in de Twitter-discussie tussen Nicki Minaj en Taylor Swift

Waarom er geen partijen zijn in de Twitter-discussie tussen Nicki Minaj en Taylor Swift

Anke Wauters - "Yes, Catfight!" dachten velen toen ze de discussie tussen Nicki Minaj en Taylor Swift zagen ontwikkelen op Twitter. Anke Wauters kijkt liever naar het diepgewortelde probleem achter het dispuut. "Door de focus te leggen op twee bekvechtende vrouwen wordt deze discussie herleid tot een welles-nietesspelletje terwijl er wel degelijk een les te trekken is uit het celebrityvoorval."2 reacties
Boomtown, dag 2: De tentakels van Balthazar

Boomtown, dag 2: De tentakels van Balthazar

Zelfs al stond Balthazar niet op de affiche van Boomtown, toch waren ze prominent aanwezig op dag twee van Boomtown. Een Gents onderonsje, evenwel lichtjes overklast en vooral inzake spelplezier overbluft door de Amerikanen van Lambchop.
Zo'n 170.000 bezoekers voor 22ste editie Francofolies

Zo'n 170.000 bezoekers voor 22ste editie Francofolies

De 22ste editie van het muziekfestival Francofolies heeft op vier dagen tijd zowat 170.000 bezoekers naar Spa (Luik) gelokt. Dat maakten de organisatoren van het festival maandag bekend. De organisatie toonde zich tevreden met de kwaliteit van de optredens en de sfeer op het festival.
Gregory Porter: 'Ik word veel te snel verliefd'

Gregory Porter: 'Ik word veel te snel verliefd'

Met Liquid Spirit maakte de New Yorkse zanger Gregory Porter, die vanavond Gent Jazz afsluit, een van de jazzplaten van 2014, maar nu pas is het titelnummer een onwaarschijnlijke hit geworden. Met dank aan 20 remixversies, and counting . 'De mensen wéten toch dat ik daar niets mee te maken heb, hé?'Ginger Baker: In de boksring met Dr. Doom

Ginger Baker: In de boksring met Dr. Doom

Is Ginger Baker, vanavond in het voorprogramma van Van Morrison te zien op Gent Jazz, écht de beste drummer ter wereld, zoals vaak wordt beweerd? In ieder geval behoort hij tot de slagwerkers met het slechtste karakter. 'Voor Baker is het leven een tweerichtingsstraat waar hij altijd voorrang heeft.'1 reactiesIn beeld: Dour, dag 2

In beeld: Dour, dag 2

Het was broeierig heet op de weide van Dour, maar dat weerhield de festivalgangers niet er een heftig feestje van te maken op dag 2.


Dour dag 1: Too Many Doureeuuh

Dour dag 1: Too Many Doureeuuh

Het Waalse festival Dour pakt dit jaar voor het eerst uit met een extra festivalavond op woensdag. Dat was een partystarter van formaat, waarbij onder meer Jungle en 2manydjs de feestvierders in extase brachten.In beeld: Dour trapt festival in gang met extra festivalavond

In beeld: Dour trapt festival in gang met extra festivalavond

In het Waalse dorp Dour is de 27e editie van het gelijknamige muziekfestival losgebarsten. Voor het eerst zwaaiden de hekken van het festivalterrein al op woensdagavond open. Een extra festivalavond met artiesten en dj's vervangt het traditionele campingfeestje. Bekijk hier de beelden van de eerste avond.Zoon Nick Cave overleden

Zoon Nick Cave overleden

Arthur Cave, de 15-jarige zoon van de Australische zanger Nick Cave, is omgekomen na een val van een rots in Brighton.


Thurston Moore Band komt naar Sonic City

Thurston Moore Band komt naar Sonic City

Sonic City heeft nieuwe namen van de door Viet Cong samengestelde line-up vrijgegeven. De grootste act is Thurston Moore Band, het soloproject van de Sonic Youthgitarist. Ook Follakzoid, Disappears, Bo ningen en The Pop Group bevestigden hun komst naar Kortrijk.
8 aanraders voor Dour 2015

8 aanraders voor Dour 2015

Schotse hiphop, Amerikaans-Nieuw-Zeelandse synthfunk, de nieuwe Arctic Monkeys...: deze acht bands mag u niet missen op het Dour Festival 2015.


50 Cent failliet verklaard

50 Cent failliet verklaard

De rapper 50 Cent - a.k.a. Curtis James Jackson III - is bankroet verklaard. Hij zou 10 tot 50 miljoen dollar aan openstaande schulden hebben opgebouwd. Zelf ontkent hij zware problemen en noemt hij het faillissement "een zuiver strategische zet."


De beste tien concerten van Cactus 2015

De beste tien concerten van Cactus 2015

Het Brugse Cactusfestival onderscheidde zich ook dit jaar weer door zijn gevarieerde maar moedige programmering. Grace Jones kreeg alvast de trofee voor flop van het jaar. Dit is onze persoonlijke 'best of'.


In beeld: The Kooks

In beeld: The Kooks

The Kooks sluiten naadloos aan bij een lange Britse poptraditie van bands die veerkrachtige, opgewekte en radiovriendelijke liedjes verzinnen voor een publiek van zeven tot 77 jaar.


In beeld: Gent Jazz - Dag 3

In beeld: Gent Jazz - Dag 3

Gent Jazz haalde naast Tony Bennett en Lady Gaga nog andere artiesten naar de Bijloke. Fotograaf Wouter Van Vaerenbergh legde de concerten van Bill Charlap Trio, Stéphane Belmondo Trio en Michel Bisceglia vast op de gevoelige plaat.