De 100 beste foto's van Tomorrowland 2014

De 100 beste foto's van Tomorrowland 2014

Het eerste weekend van Tomorrowland is achter de rug. Wouter Van Vaerenbergh legde de sfeer vast op zijn camera en verzamelde voor u de 100 beste beelden. Op naar het tweede weekend!


Sfeerbeelden Tomorrowland Dag 3

Sfeerbeelden Tomorrowland Dag 3

Ook tijdens de derde dag van Tomorrowland hield Wouter Van Vaerenbergh zijn camera in de aanslag. Wim Ballieu van Balls & Glory kookte voor Regi, de feestvierders konden een huwelijksaanzoek aanschouwen en Elio Di Rupo trok zijn dansschoenen aan. Een topdag dus op het festival in Boom.


De spectaculaire podia van Tomorrowland

De spectaculaire podia van Tomorrowland

Het dancefestival in Boom staat bekend om haar indrukwekkende vormgeving. Geniet dankzij deze beeldreportage mee van de spectaculaire podia die Tomorrowland dit jaar in petto heeft.


Alternatieve stoet opent de Gentse Feesten

Alternatieve stoet opent de Gentse Feesten

In Gent is de 171ste editie van de Gentse Feesten gestart, voor het eerst op vrijdag in de plaats van zaterdag. Met een alternatieve openingsstoet en een optreden van Walter De Buck werd, onder de hitte, het tiendaagse festival op gang getrokken.


Sfeerbeelden Tomorrowland Dag 1

Sfeerbeelden Tomorrowland Dag 1

UPDATE. Het kleurrijke dancefestival in Boom, Tomorrowland, is van start gegaan. Liefhebbers van het genre komen van alle uithoeken van de wereld hier samen om te feesten. Wouter Van Vaerenbergh ging de sfeer op de eerste dag opsnuiven en legde dit vast op beeld.

Maurice Luijten wint Girls in Hawaii-wedstrijd

Maurice Luijten wint Girls in Hawaii-wedstrijd

De kogel is door de kerk ! De winnaar van de videoclipwedstrijd van Girls in Hawaii is door de jury én het publiek verkozen. Maurice Luijten wint de eerste prijs met zijn video op de tonen van 'Build A Devil'.

De beste beelden van het Cactusfestival 2014

De beste beelden van het Cactusfestival 2014

Het jaarlijkse festival aan het Minnewaterpark in Brugge zit er weer op. Er kwamen verschillende internationale topbands waaronder Massive Attack, The Afghan Whigs en Mogwai. Maar ook de Vlaamse Selah Sue gaf er een exclusief concert. Al deze muzikale bands leverden niet enkel mooie muziek af, maar ook topbeelden. Fotograaf Wouter Van Vaerenbergh selecteerde zijn beste beelden van dit festival.


Mogwai op het Cactusfestival 2014: Schots maar niet scheef

Mogwai op het Cactusfestival 2014: Schots maar niet scheef

Een postrockinstituut? Jazeker. Maar Mogwai brouwt al twintig jaar explosieve muzikale cocktails waarin ook scheutjes krautrock, metal, slowcore, ambient en elektronica verwerkt zitten. In het zog van hun jongste cd 'Rave Tapes' kwamen de Schotten op Cactus nog eens tonen waarom ze een Huis van Vertrouwen blijven.
In beeld: Banks op het Cactusfestival 2014

Een onregelmatig meervoud? Neen, 'the next big thing' volgens de hipsters (én MTV, de BBC en Billboard) Wel, we hebben Banks gewogen en te licht bevonden. Dus: don't believe the hype.


Austra op het Cactusfestival 2014: Een uur dat een halve dag duurde

Austra op het Cactusfestival 2014: Een uur dat een halve dag duurde

Na Caribou was Austra al de tweede Canadese band die dit jaar op Cactus mocht aantreden. De groepsnaam deed vooraf weinig belletjes rinkelen, maar het mooie weer had al vroeg een hoop nieuwsgierige toeschouwers naar het Minnewaterpark gelokt. Of ze waar voor hun geld kregen? Hangt ervan af aan wie u het vraagt.
Neil Young wordt CEO van muziekplatform PonoMusic

Neil Young wordt CEO van muziekplatform PonoMusic

De Canadese muzikant Neil Young wordt CEO van PonoMusic. Zijn crowdfundingproject voor het digitale muziekplatform haalde bij internetgebruikers 6,2 miljoen dollar op. De rockmuzikant vervelt nu op 68-jarige leeftijd bij de startup van drijvende kracht naar bedrijfsleider.Caribou op het Cactusfestival 2014: Het schuimpje na de maaltijd

Caribou op het Cactusfestival 2014: Het schuimpje na de maaltijd

Wie na het verschroeiende optreden van Afghan Whigs nog zin had in een feestje, werd op zijn wenken bediend door Caribou. Het Canadese gezelschap onder leiding van Daniel Victor Snaith, zorgde op Cactus voor een aftershow die vooral door de danslustigen werd gesmaakt.


Gent Jazz Festival: Dag 4 in beeld

Gent Jazz Festival: Dag 4 in beeld

Op de vierde dag van het jazzfestival in Gent kregen we onder meer pianogeweld van Hiromi en jazz van Jon Batiste and Stay Human voorgeschoteld. Piet Goethals legde de meest opvallende optredens van dag vier vast.School is Cool in Brugge: Dynamisch en exuberant

School is Cool in Brugge: Dynamisch en exuberant

'Jullie zijn zeer cool', fleemde zanger Johannes Genard het Cactuspubliek. Maar ook zonder dit soort complimentjes lieten de toeschouwers zich willoos meezuigen door de muzikale draaikolk die School is Cool heette. Vooral de radiohits van de groep werden uit volle borst meegebruldSelah Sue op het Cactusfestival: Een gerijpte zangeres vol zelfvertrouwen

Selah Sue op het Cactusfestival: Een gerijpte zangeres vol zelfvertrouwen

'Lang geleden, niet?' zei Selah Sue bij de aanvang van haar pasage op Cactus. 'Maar ik heb intussen niet stilgezeten. Ik heb veel nieuwe nummers geschreven en daarvan wil ik er vanavond enkele op jullie uitproberen'. De zangeres hield woord, zonder daarbij echter haar hits te vergeten.
M. Ward op Cactusfestival 2014: Ouderwetse degelijkheid

M. Ward op Cactusfestival 2014: Ouderwetse degelijkheid

De Amerikaanse singer-songwriter M. Ward valt jammer genoeg niet zo vaak in onze streken te zien. Het was dus heuglijk nieuws dat hij dit jaar Cactus aandeed. Zijn organische rootsrockset getuigde vooral van onopvallende klasse.
The Notwist op het Cactusfestival 2014: Zinnenprikkelend avontuur

The Notwist op het Cactusfestival 2014: Zinnenprikkelend avontuur

In een rechtvaardige wereld hadden The Notwist eigenlijk de festivaldag moeten afsluiten, want de band uit het Duitse Weilheim overklaste met gemak de rest van het programma en bewees hoezeer het de moeite loonde vroeg naar het Minnewaterpark af te zakken.
In beeld: Coely op Cactusfestival 2014

In beeld: Coely op Cactusfestival 2014

Coely was weer paraat, voor haar optreden op Rock Werchter moest ze nog verstek geven, en dat heeft het publiek op het Cactusfestival 2014 geweten. Wouter Van Vaerenbergh legde haar optreden vast op beeld.
Gent Jazz Festival: Dag 2 in beeld

Gent Jazz Festival: Dag 2 in beeld

Op dag twee konden de festivalgangers genieten van onder meer Avishai Cohen 'Triveni', Ibrahim Maaloufi, Oaktree, Taxiwars (de jazzband van Tom Barman) en Tigrani. Deze groepen werden in beeld gebracht door Piet Goethals.Duo Keenroh bekroond tot Jong Jazztalent Gent 2014

Duo Keenroh bekroond tot Jong Jazztalent Gent 2014

De wedstrijd voor jong talent op het Gent Jazz Festival is dit jaar gewonnen door het duo Keenroh. Deze band bestaat uit pianist Thijs Troch en fluitist Jan Daelman. Door het winnen van deze prijs krijgen ze 10.000 euro in de vorm van begeleiding.

In beeld: De openingsdag van Gent Jazz 2014

In beeld: De openingsdag van Gent Jazz 2014

Veel volk op de openingsavond van Gent Jazz, dat werd afgetrapt met het Belgische LABtrio, Kellylee Evans, Bobby McFerrin, het kwartet Manu Katché-Richard Bona-Eric Legnini- Stefano Di Battista en de veelbelovende Zara McFarlane. Herbekijk de concerten door de lens van Piet Goethals.


Bundel bladmuziek van Beck wordt volwaardig album

Bundel bladmuziek van Beck wordt volwaardig album

'Song Reader', het experimentele album van Beck met 20 songs geschreven in de vorm van bladmuziek, krijgt een volwaardige versie. De bijdrages worden geleverd door onder meer Jack White, Norah Jones en Jarvis Cocker.Nieuw onderzoek geopend naar belangenvermenging en fraude bij Tomorrowland

Nieuw onderzoek geopend naar belangenvermenging en fraude bij Tomorrowland

De Antwerpse afdeling van het parket Antwerpen heeft officieel een onderzoek geopend naar onder meer mogelijke belangenvermenging, fraude en omkoping in verband met het toekennen van een milieuvergunning aan het festival Tomorrowland. "Dit begint te lijken op een lastercampagne", reageert woordvoerster Debby Wilmsen in verschillende media.The Guardian tipt Oscar & The Wolf

The Guardian tipt Oscar & The Wolf

Er zit internationale muziek in Oscar & The Wolf. De band rond Max Colombie schopt het tot The Playlist van de Britse krant The Guardian, die elke maand veelbelovende nieuwe bands oplijst.
Polé Polé Beach gaat dit jaar niet door

Polé Polé Beach gaat dit jaar niet door

Het driedaagse festival Polé Polé Beach, dat vorig jaar voor het eerst plaatsvond in Oostende, slaat een jaartje over. Door de nieuwe subsidieregeling van de stad Gent, kan het naast de editie tijdens de Gentse Feesten geen tweede 'beach'-festival organiseren.
Herbeleef Rock Werchter 2014 in 50 beelden

Herbeleef Rock Werchter 2014 in 50 beelden

Rock Werchter 2014 zit erop. U was alweer vier dagen lang het beste publiek. Herbeleef het festival met deze 50 concert- en sfeerbeelden van rockfotograaf Wouter Van Vaerenbergh.


In beeld: Parquet Courts @ Rock Werchter

In beeld: Parquet Courts @ Rock Werchter

De nonchalante Amerikaanse garagepunkers - van Texas uitgeweken naar Brooklyn - lieten het niet aan hun hart komen, en knalden er vooral tracks uit hun nu al gerenommeerde laatste plaat 'Sunbathing Animal' tegenaan. Dit zijn de beelden.In beeld: Stromae @ Rock Werchter

In beeld: Stromae @ Rock Werchter

De Brusselaar had de eer om de veertigste editie van het rockfestival af te sluiten. En dat deed hij met verve. Dit is het fotoverslag.


Rock Werchter - Dag 4: Kings Of Leon: Het publiek was enthousiaster dan de groep

Rock Werchter - Dag 4: Kings Of Leon: Het publiek was enthousiaster dan de groep

(21u55, Main Stage). Neen, wij behoren niet tot die zuurpruimen die Kings of Leon van uitverkoop beschuldigen omdat ze toevallig een paar hits hebben gehad. Zeker niet als het songs betreft van het allooi van 'Sex on Fire' of 'On Call'. Maar dit keer stelde de groep onze loyaliteit wel heel erg op de proef.


Rock Werchter - Dag 4: Angus & Julia Stone: Gesponsord door Air Australia

Rock Werchter - Dag 4: Angus & Julia Stone: Gesponsord door Air Australia

(15u35, Klub C) Ze zijn broer en zus, hun roots liggen down under en ze houden er elk een solocarrière op na. Maar soms slaan Angus & Julia Stone de handen in elkaar en maken ze samen een folkrockplaat. De nieuwe verschijnt binnenkort en het publiek in Werchter mocht er al enkele stukjes van voorproeven.