Red Hot Chili Peppers brengt nieuwe titelsong  'The Getaway' uit

Red Hot Chili Peppers brengt nieuwe titelsong 'The Getaway' uit

Op 2 juli staan ze op de Main Stage van Rock Werchter. Maar voor het zover is, brengt de groep Red Hot Chili Peppers op 17 juni nog een nieuw albuw uit. Daarvan werd zopas de titeltrack 'The Getaway' gereleased.


De Tsjech Lukas Vondracek wint Koningin Elisabethwedstrijd

De Tsjech Lukas Vondracek wint Koningin Elisabethwedstrijd

De Tsjech Lukas Vondracek heeft Grote Internationale Prijs Koningin Mathilde gewonnen tijdens de finale van de Koningin Elisabethwedstrijd. Dat heeft juryvoorzitter Arie Van Lysebeth zondag iets na middernacht bekendgemaakt in de Brusselse Bozar. De Amerikanen Henry Kramer en Alexander Beyer eindigen respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Radiohead speelt voor het eerst "Glass Eyes" live

Radiohead speelt voor het eerst "Glass Eyes" live

Radiohead maakt momenteel een wereldtournee ter promotie van hun negende studioalbum A Moon Shaped Pool. Gisteravond speelde de band in Londen voor de allereerste keer Glass Eyes live.Onuitgegeven hiphopalbum Victoria Beckham gelekt

Onuitgegeven hiphopalbum Victoria Beckham gelekt

Na The Spice Girls was Victoria Beckham nog niet uitgezongen, want samen met Damon Dash, de voormalige manager van Jay Z, maakte ze in 2003 nog een hiphopalbum. Dat werd echter nooit uitgegeven en slechts weinigen wisten van het bestaan ervan. Tot nu dus.

De Ideale Wereld trekt drie dagen naar Pukkelpop

De Ideale Wereld trekt drie dagen naar Pukkelpop

De Ideale Wereld is jaloers op de Thuis-fandag en organiseert een driedaagse, die toevallig plaatsvindt op het terrein van Pukkelpop, op exact dezelfde dagen van het muziekfestival.City Parade keert terug naar Brussel

City Parade keert terug naar Brussel

De City Parade keert voor de zestiende editie terug naar Brussel op 10 september 2016. Het gratis evenement voor elektronische muziekfans werd sinds 2011 niet langer in de hoofdstad gehouden.Brusselse AB en Amsterdamse Melkweg slaan handen in elkaar voor minifestival

Brusselse AB en Amsterdamse Melkweg slaan handen in elkaar voor minifestival

'Muziek verenigt, over landsgrenzen heen.' Dat is de slogan van het tweedaagse minifestival dat op zaterdag 28 mei plaatsvindt in de Brusselse AB en op zondag 29 mei in de Amsterdamse Melkweg. De Nederlanders - onder meer Typhoon en Jungle By Night - betreden het podium van de AB, de Belgen - waaronder Admiral Freebee en STUFF. - geven het beste van zichzelf in Amsterdam.M-idzomer haalt Candy Dulfer naar Leuven

M-idzomer haalt Candy Dulfer naar Leuven

Met Candy Dulfer maakt M-idzomer, het Leuvense muziek- en cultuurfestival, de lijst met headliners compleet. Ertebrekers, Willis Earl Beal en Wouter Deprez & Ruben Focketyn vervolledigen de affiche.
Paul McCartney was 'gedeprimeerd' na split van The Beatles

Paul McCartney was 'gedeprimeerd' na split van The Beatles

Nadat de Britse popgroep The Beatles in 1970 was gesplit, was bassist/zanger/liedjesschrijver Paul McCartney gedeprimeerd, zo heeft hij aan de Britse openbare omroep BBC verteld. Hij voegde eraan toe te zijn beginnen drinken, overmand door twijfels omtrent zijn verdere carrière in de muziekwereld.


Nieuw talent staat centraal op twee nieuwe podia Pukkelpop

Nieuw talent staat centraal op twee nieuwe podia Pukkelpop

Met de Lift en de Booth introduceert het Kiewitse festival dit jaar twee nieuwe podia, die beloftevolle artiesten een groter forum moeten bieden. 'Niets zo fantastisch als een beginnende artiest op Pukkelpop boeken, een geweldige show zien spelen en in de daaropvolgende jaren zien doorgroeien', zegt organisator Chokri Mahassine.


Patti Smith komt met akoestische set naar Jazz Middelheim

Patti Smith komt met akoestische set naar Jazz Middelheim

Met Patti Smith is de affiche van Jazz Middelheim, dat loopt van 12 tot 15 augustus in het Antwerpse Park Den Brandt, volledig. Op 13 augustus zal Smith met een akoestische set 'An Evening of Words and Music' de festivaldag afsluiten. Op de laatste dag vervangt Power Trio: Murray, Allen & Carrington het Liberation Music Orchestra.


In beeld: 75 jaar Bob Dylan

In beeld: 75 jaar Bob Dylan

De grootste singer-songwriter aller tijden viert vandaag zijn 75ste verjaardag. Een eresaluut in foto's.


Bob Dylan wordt 75: een turbulente carrière in tien songs

Bob Dylan wordt 75: een turbulente carrière in tien songs

Driekwart eeuw Dylan, dat laat zich niet in enkele regeltjes samenvatten. Weinig artiesten hebben zo nadrukkelijk hun stempel gedrukt op het wezen van de rockmuziek als de ondoorgrondelijke liedjesman uit Hibbing, die ook in de herfst van zijn leven nog hoogwaardig werk blijft afleveren. Tien sleutelmomenten uit zijn carrière, voor u van YouTube geplukt én van deskundig commentaar voorzien.Tien moderne Dylan-adaptaties

Tien moderne Dylan-adaptaties

Nobody sings Dylan like Dylan, maar sommige artiesten deden toch een erg verdienstelijke poging. Cat Power, Beck, Eels, Sufjan Stevens...: het zijn maar enkele hedendaagse muzikanten die het aandurfden hun stempel te drukken op de bards nummers. Naar aanleiding van zijn 75ste verjaardag brengt Knack Focus u tien moderne Dylan-adaptaties die de meester eer aan doen.


Billboard Music Awards: een eerbetoon aan de levenden en de doden

Billboard Music Awards: een eerbetoon aan de levenden en de doden

The Weeknd en Adele wonnen de meeste beeldjes op de Billboard Music Award 2016, maar de ceremonie stond vooral in het teken van - dode en levende - popiconen. Prince, Bob Dylan, Céline Dion en Britney Spears kregen hulde.


Geen album verkocht, toch in de hitlijst

Geen album verkocht, toch in de hitlijst

Een primeur voor de Amerikaanse artiest Chance the Rapper. Hij staat in de belangrijkste Amerikaanse albumhitlijst, de Billboard 200, zonder dat hij ook maar één plaat heeft verkocht. Dat heeft hij te danken aan streams.


Video: hoe rappers vandaag woordkunstenaars zijn geworden

Video: hoe rappers vandaag woordkunstenaars zijn geworden

In de eerste rapsong ooit rijmde elk laatste woord van een zin met het laatste woord van de volgende zin. Lekker simpel! Vandaag is dat nog allesbehalve zo: rappers zijn ware woordkunstenaars geworden die rijmschema's hanteren waarvan Shakespeare nerveus zou zijn geworden. In dit filmpje zie je hoe ingenieus hun teksten echt in elkaar zitten.2 reactiesOekraïne wint Eurovisie Songfestival, Laura Tesoro wordt tiende

Oekraïne wint Eurovisie Songfestival, Laura Tesoro wordt tiende

De jonge Lauro Tesoro veroverde zaterdagavond de tiende plaats in de finale van het Eurovisie Songfestival in Stockholm. Ze deed dat met haar lied "Whats the pressure", het winnende lied was van de Oekraïense zangeres Jamala, een politiek geladen overwinning.14 reacties


Bazart brengt Nederlandstalige rock naar de AB

Bazart brengt Nederlandstalige rock naar de AB

De jonge muzikanten van Bazart staan deze zomer op zowat elk groot én klein festivalpodium in België en Nederland. Nu al schitterden ze voor een uitverkochte AB in Brussel.


Sensation Amsterdam maakt line-up bekend

Sensation Amsterdam maakt line-up bekend

Met David Guetta, Nicky Romero, Yellow Claw, Don Diablo, Robin Schulz, Mr White & Yax.x en Sam Feldt brengt Sensation enkele internationale top dj's naar Amsterdam.Vijf vreemde rituelen van bijgelovige artiesten

Vijf vreemde rituelen van bijgelovige artiesten

Vrijdag de 13de: dé dag van het bijgeloof. Ook muzikanten hebben bepaalde gebruiken die ze al jaren uitvoeren voor een concert. Chris Martin van Coldplay poetst vlak voor een optreden altijd zijn tanden en Leonard Cohen zingt de Latijnse vers 'pauper sum ego, nihil habeo' ('ik ben arm, ik heb niets'). Maar het kan nóg vreemder. Vijf voorbeelden.
Meer politie en metaaldetectiepoorten op Rock Werchter

Meer politie en metaaldetectiepoorten op Rock Werchter

Er komen méér en strengere controles tijdens het concert van AC/DC van maandag 16 mei, Rock Werchter en TW Classic. Rugzakken zullen grondig gecontroleerd worden en aan de ingang moet iedereen door een metaaldetectiepoort.


Ennio Morricone speelt eind juni met Belgisch koor Fine Fleur op Gents Sint-Pietersplein

Ennio Morricone speelt eind juni met Belgisch koor Fine Fleur op Gents Sint-Pietersplein

Op 25 en 26 juni doet Ennio Morricone het Gentse Sint-Pietersplein aan. Hij zal er geflankeerd worden door het Belgische koor Fine Fleur onder leiding van Edwig Abrath. Voor het tweede concert zijn nog tickets beschikbaar.Gent Jazz vervolledigt line-up met Perfume Genius, BeraadGeslagen en Lyenn

Gent Jazz vervolledigt line-up met Perfume Genius, BeraadGeslagen en Lyenn

Het Gent Jazz Festival voegde met Perfume Genius, BeraadGeslagen en Lyenn de laatste drie namen aan hun al rijk gevulde affiche toe. Daarmee is het programma van de vijftiende editie, die tussen 7 en 16 juli plaatsvindt, volledig.Chantal Acda met mannenkoor en blazerssectie naar Ha'fest (en drie andere tips voor het Gentse festival)

Chantal Acda met mannenkoor en blazerssectie naar Ha'fest (en drie andere tips voor het Gentse festival)

Tussen 11 en 14 mei organiseert de Gentse Handelsbeurs voor de derde keer Ha'fest. Eén van de blikvangers dit jaar is Chantal Acda, die op vraag van het festival een speciale show - mét mannenkoor en blazers - in elkaar bokste, vrijdag 13/5 te zien in de Sint-Jacobskerk. 'Daar droom ik al van sinds ik in IJsland op reis was', zegt ze aan KnackFocus.be.


Cyndi Lauper parodieert hit met feministische twist: 'Girls Just Want Equal Funds'

Cyndi Lauper parodieert hit met feministische twist: 'Girls Just Want Equal Funds'

Iedereen kent het nummer 'Girls Just Want To Have Fun' van Cyndi Lauper. En hoezeer meisjes en vrouwen ook plezier willen beleven, zolang ze niet hetzelfde betaald worden als mannen, blijft de pret uit. Daarom parodieerde de zangeres haar eigen hit met een feministische boodschap over de loonkloof.


Boomtown 2016: nieuwe namen, nieuwe betaalmethode

Boomtown 2016: nieuwe namen, nieuwe betaalmethode

Het Gentse festival Boomtown vulde zijn line-up verder aan met internationale namen zoals Damien Jurado, Mykki Blanco en Giant Sand, alsook met goed volk van eigen bodem waaronder Ertebrekers en An Pierlé. De organisatie maakt tijdens zijn vijftiende editie ook komaf met papieren bonnetjes en introduceert in de plaats de elektronische BoomPas.


'Superfestival' Desert Trip kondigt tweede weekend aan (en verkoopt in sneltempo uit)

'Superfestival' Desert Trip kondigt tweede weekend aan (en verkoopt in sneltempo uit)

Paul McCartney, Bob Dylan, Roger Waters, Neil Young, The Who en The Rolling Stones op één festival? Dat is Desert Trip, volgens velen 'de Woodstock van 2016'. Precies dezelfde kleppers die er tussen 7 en 9 oktober zullen aantreden, komen een weekend later (van 14 tot 16 oktober) nog eens terug. Maar helaas: op twee uur tijd waren - op de duurdere vippakketten na - alle tickets uitverkocht.


Waarom de nieuwe Radiohead (grotendeels) oud nieuws is

Waarom de nieuwe Radiohead (grotendeels) oud nieuws is

Radiohead laat zijn songs graag voor de ogen van het publiek groeien, zoveel is zeker. Van maar liefst zeven van de elf songs op negende worp A Moon Shaped Pool hebben de fans de afgelopen jaren al een glimp kunnen opvangen - de laatste track draait zelfs al meer dan twintig jaar mee! De kroniek van een aangekondigde plaat.
Video: The Axis of Awesome bezingt transformatie van transgenderzangeres

Video: The Axis of Awesome bezingt transformatie van transgenderzangeres

Jordan Raskopoulos, die vanaf nu door het leven gaat als vrouw, twijfelde even of ze wel bij dekomische Australische muziekact The Axis of Awesome kon blijven zingen. Gelukkig was het antwoord 'fuck yes' en steunen haar bandleden haar voor 100%.


Daan en Marcel Vanthilt coveren Eurosongnummers in De Roma: 'België wint nooit'

Daan en Marcel Vanthilt coveren Eurosongnummers in De Roma: 'België wint nooit'

Vanavond vindt in De Roma in Borgerhout de Radio 1 Eurosong Sessie plaats. Daar zullen een hele rist Belgische artiesten hun favoriete nummers uit de Eurosonggeschiedenis coveren. Onder hen ook Marcel Vanthilt en Daan. 'Eurosong is de laatste decennia geen knip voor de neus meer waard', vindt die laatste.

Radiohead lanceert nieuw album 'A Moon Shaped Pool'

Radiohead lanceert nieuw album 'A Moon Shaped Pool'

Na dagen van mysterie en talrijke geruchten is het er eindelijk: de nieuwe plaat van Radiohead. Vijf jaar na The King of Limbs brengt de Britse alternatieve rockband het negende studioalbum A Moon Shaped Pool uit.


Sinead O'Connor aangeklaagd na uitspraak over dood Prince

Sinead O'Connor aangeklaagd na uitspraak over dood Prince

Acteur en voormalig talkshowhost Arsenio Hall heeft Sinead O'Connor voor vijf miljoen dollar voor de rechter gedaagd nadat de zangeres op Facebook suggereerde dat Hall het overleden popicoon Prince regelmatig van pijnstillers voorzag.
'Ten' van Pearl Jam is beste album ooit volgens Studio Brussel-luisteraars

'Ten' van Pearl Jam is beste album ooit volgens Studio Brussel-luisteraars

De afgelopen 36 uur werden op Studio Brussel opnieuw de 500 beste platen ooit opgelijst. Op de eerste plaats van de Album 500 plaatsten de luisteraars voor het vijfde jaar op rij Ten van Pearl Jam. AM van Arctic Monkeys stootte door naar de tweede plaats, Nevermind van Nirvana vervolledigt de top drie. Het beste Belgische album is Worst Case Scenario van dEUS op plaats 13.


Het Irisfeest: Brussel viert dit weekend (groot) feest

Het Irisfeest: Brussel viert dit weekend (groot) feest

Dit weekend viert het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn 27e verjaardag. En daar hoort naar jaarlijkse gewoonte het Irisfeest bij, een evenement dat ruim 200 gratis activiteiten aanbiedt. Concerten, stadsrondleidingen, circus, straattheater, dansvoorstellingen: u zal zich dit weekend niet vervelen in onze hoofdstad. Wij selecteerden het topje van de ijsberg.6 opmerkelijke promostunts van artiesten

6 opmerkelijke promostunts van artiesten

De grote verdwijntruc van Radiohead bleek tot nu toe een prima promostunt. Na enkele dagen stilte lanceerden ze het nummer 'Burn The Witch'. Creatieve publiciteitsstunts zijn een graag gezien middel om nieuw werk onder de aandacht te brengen.


Drie leden van Balthazar gaan solo

Drie leden van Balthazar gaan solo

De Belgische band blijft sowieso bestaan, maar Maarten Devoldere, Simon Casier en Jinte Deprez wagen zich binnenkort wel alle drie aan een soloplaat. Dat meldde Balthazar zelf op zijn Facebookpagina.


Negen Prince-albums krijgen heruitgave op vinyl

Negen Prince-albums krijgen heruitgave op vinyl

Tussen juni en december verschijnt er elke maand een Princeplaat uit de periode 1985-1992 op vinyl, van 'Around the world in a day' tot het 'Love Symbol'-album. Prince- en vinylfans hoeven zich dus niet te zondigen aan woekerprijzen op eBay, klinkt het bij Warner Bros.


Radiohead lost gloednieuwe song

Radiohead lost gloednieuwe song

Na een moment van volledige stilte op hun website - die was zelfs volledig leeg- en het deleten van hun Facebookposts en tweets, dropten de heren van Radiohead zopas een gloednieuwe song mét opvallende clip.


Radiohead laat de vogel fluiten in nieuwe teaser

Radiohead laat de vogel fluiten in nieuwe teaser

Het nieuwe album van Radiohead komt eraan, maar Thom Yorke en co houden het nieuws graag cryptisch. Een dag nadat de band van het internet verdween, deelt het nu een teaser van een fluitende vogel via Instagram.


De La Soul en KRS-One naar Genk On Stage

De La Soul en KRS-One naar Genk On Stage

Het gratis stadsfestival Genk On Stage heeft twee grootheden uit de New Yorkse hiphopscene gestrikt: De La Soul en KRS-One.Antwerpen stampt nieuw 'urban stadsfestival' uit de grond

Antwerpen stampt nieuw 'urban stadsfestival' uit de grond

Antwerpen krijgt in september zijn eerste 'Antwerp City Drops', een festival dat het beste van de (inter)nationale urban scene wil loslaten op de Scheldestad. Met muziek en veel sport op het programma.


Radiohead verdwijnt van het internet: is album nummer negen nabij?

Radiohead verdwijnt van het internet: is album nummer negen nabij?

De promostunts van artiesten worden steeds creatiever. Dat bewijst Radiohead nogmaals, door alle informatie van zijn officiële website en zijn Twitter- en Facebookprofiel te wissen. Ook het Twitteraccount van frontman Thom Yorke is op dit moment blanco. De voorbode voor Radioheads langverwachte negende plaat?Groezrock 2016: Moddercatch en knuffeldansen

Groezrock 2016: Moddercatch en knuffeldansen

Het punk- en hardcorefestival Groezrock trok voor de ondertussen al 25ste keer het festivalseizoen op gang. Wie niet in de modder verzoop, genoot duidelijk van bands als Double Veterans, Rancid, Iron Chic en Face to Face.25ste Groezrock in 25 beelden

25ste Groezrock in 25 beelden

Het eerste Belgische muziekfestival van het seizoen is in gang getrapt in de modder. Fotograaf Wouter van Vaerenbergh was erbij en legde de artiesten en festivalgangers op het 25ste Groezrockfestival vast op de gevoelige plaat.Zien: shot-by-shot versie van 'The Shining' op de muziek van Aesop Rock

Zien: shot-by-shot versie van 'The Shining' op de muziek van Aesop Rock

De Amerikaanse Hip Hop artiest Aesop Rock - niet te verwarren met A$AP Rocky - lanceerde zijn nieuwe album 'The Impossible Kid' met een wel erg speciale video. Hij kreeg iets minder aandacht dan de visuele verrassing van Beyoncé, maar onderstaande video is toch de moeite waard om te bekijken.


Video: Zo componeert Steely Dan een nummer

Video: Zo componeert Steely Dan een nummer

De Amerikaanse jazzrockband heeft een herkenbaar geluid, waar fans met focus naar luisteren. Zo ook YouTube-vlogger Evan Puschak. 'Er is een reden waarom audiofielen Steely Dan albums gebruiken om de kwaliteit van nieuwe speakers te testen.'


16.000 punkfans trotseren modder op eerste dag Groezrock

16.000 punkfans trotseren modder op eerste dag Groezrock

Festivalseizoenopener Groezrock in Meerhout heeft vrijdag op de eerste dag van de 25ste editie zowat 16.000 bezoekers gelokt. Het punk- en hardcorefestival kreeg zoals gevreesd te maken met een hier en daar tot modderpoel herschapen festival- en campingterrein, maar dat kon de muzikale pret (nog) niet bederven.Cover van nieuwe album Drake gaat viraal

Cover van nieuwe album Drake gaat viraal

Voor de cover van zijn nieuwe album 'Views' liet de Canadese rapper zichzelf photoshoppen op het gigantische CN Tower in zijn thuisstad Toronto. Fans zagen hier onmiddellijk de mogelijkheid in om dezelfde miniatuur-Drake op de gekste foto's te laten verschijnen.Laundry Day legt dit jaar focus op kunst en mode

Laundry Day legt dit jaar focus op kunst en mode

Anders dan de vorige edities geeft Laundry Day, het Antwerpse dancefestival dat zal plaatsvinden op 3 september, dit jaar extra aandacht aan kunst en mode. Maar geen nood voor diehard dance-fans: zoals steeds pakt het festival uit met een gevarieerde en boeiende line-up van artiesten.