Leonard Nolens en Stuff winnen Sabam-prijzen

Leonard Nolens en Stuff winnen Sabam-prijzen

Nadat hij eind oktober al de vijfjaarlijkse Prijs voor Poëzie van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde (KANTL) in ontvangst nam, werd Leonard Nolens dinsdagavond met een Sabam Award gelauwerd. Ook Stuff, de muziekrevelatie van 2015, viel in in de Sabamprijzen.Rihanna doet Werchter aan tijdens wereldtournee

Rihanna doet Werchter aan tijdens wereldtournee

Rihanna komt op donderdag 21 juli 2016 naar Werchter Boutique in het kader van haar Anti World Tour. Komen met haar mee naar het Festivalpark in Werchter: support act Big Sean en special guest The Weeknd.
Daniël Termont schrijft brief aan Luc De Vos: 'We missen hoe je was'

Daniël Termont schrijft brief aan Luc De Vos: 'We missen hoe je was'

Op 29 november 2014 overleed Luc De Vos. Gent, en bij uitbreiding heel Vlaanderen, stond stil. Nu, een jaar later, herdenken naasten de grote artiest. 'Je bent al een jaar weg, Vos. Het is niet te geloven hoe de tijd vliegt', begint burgemeester Daniël Termont in een brief.1 reactiesRock Werchter-affiche aangevuld met Editors

Rock Werchter-affiche aangevuld met Editors

Ook Editors komen naar Rock Werchter. Op zaterdag 2 juli zijn Tom Smith en co headliner. Dat brengt het aantal bevestigde acts op vier, na Rammstein, Red Hot Chili Peppers en Florence + the Machine.De nieuwe van het Soulwax-alter ego Die Verboten en onze 3 andere albums van de week

De nieuwe van het Soulwax-alter ego Die Verboten en onze 3 andere albums van de week

Deze week maakt Venezolaans knoppenwonder Alejandro Ghersi (Björk, FKA twigs, Kanye West) met Arca misschien wel de scififilm van het jaar, halen Soulwaxbroeders Stephen en David hun spacerockcombo Die Verboten van onder het stof, schaart Nots zich in het rijtje postpunkers en knalt het Antwerpse trio Go March Lindstrøm, Trans Am, Battles en Depeche Mode achterna.


Tom Barman na dEUS-optreden in Parijs: 'We hebben elkaar eens vastgepakt en zijn dan overgegaan tot de orde van de dag: spelen'

Tom Barman na dEUS-optreden in Parijs: 'We hebben elkaar eens vastgepakt en zijn dan overgegaan tot de orde van de dag: spelen'

dEUS heeft dinsdag het startschot gegeven van zijn Soft Electric-tournee, waarbij het rustige repertoire van de band centraal staat. Toeval wil dat die aftrap in Parijs gegeven werd, in de Alhambra, volgens Tom Barman 'een kleine Bataclan'. Ook in de grote speelde hij meermaals. Wat hij voelde bij de gruwelijke gebeurtenissen van 13 november: 'Woede, onbegrip, frustratie, verdriet.'1 reactiesCactusfestival strikt Wilco

Cactusfestival strikt Wilco

De alternatieve countryrockband Wilco staat op vrijdag 8 juli 2016 in het Brugse Minnewaterpark. Het is meteen de eerste naam op de affiche van Cactusfestival 2016.


Thurston Moore speelt een klasse hoger dan de rest op Sonic City

Thurston Moore speelt een klasse hoger dan de rest op Sonic City

De jaren des onderscheids kunnen ook een vloek zijn, en een referentiekader kan ook té groot worden. Die indruk kregen we toch op de slotdag van Sonic City. De meeste bands konden hun voorbeelden moeilijk van zich af schudden. Behalve Suuns & Jerusalem in My Heart, die op onnavolgbare wijze zichzelf waren, en vooral Thurston Moore, die minzaam en met de vingers in de neus z'n klasse demonstreerde.Pussy Riot brengt protestlied over vluchtelingencrisis (video)

Pussy Riot brengt protestlied over vluchtelingencrisis (video)

De feministische Russische punkgroep Pussy Riot trok voor hun nieuwste video naar Dismaland, het dystopische parodiepretbark van straatkunstenaar Banksy. Het nummer, Refugees In, is een protestsong over de vluchtelingencrisis: 'Als Europa de grenzen sluit, zet het honderdduizenden moslims die de radicale islamitische staat willen ontvluchten aan de kant.'
Netsky wint Vlaamse Cultuurprijs voor Muziek 2014

Netsky wint Vlaamse Cultuurprijs voor Muziek 2014

Boris Daenen, ofte Netsky, wordt door de jury bekroond omdat hij een jonge talentvolle muzikant is, die internationaal scoort. Het was de bedoeling om de prijs uit te reiken tijdens SOUND/CHECK in de AB, maar dat ging wegens de terreurdreiging niet door.


Adele neemt grootste fans beet tijdens talentenshow (video)

Het album 25 werd gelanceerd en scheert meteen al hoge toppen. Op vrijdag werd op BBC een eenmalige special uitgezonden, waarin Adele inkijk gaf in haar leven. Dit fragment, waarin ze haar fans in het ootje neemt, is alvast het leukste.
SOUND/CHECK in AB geannuleerd door verhoogd dreigingsniveau

SOUND/CHECK in AB geannuleerd door verhoogd dreigingsniveau

SOUND/CHECK, de dag voor muzikanten en music creatives, gaat zaterdag niet door in de Ancienne Belgique in Brussel. Dat hebben Poppunt en AB beslist na overleg met de politie en de lokale overheid, naar aanleiding van de verhoging van het terreurniveau naar niveau 4.


dEUS geeft extra semi-akoestisch concert in De Roma in Antwerpen

dEUS geeft extra semi-akoestisch concert in De Roma in Antwerpen

Volgende maand trekt dEUS door ons land met een 'Soft Electric'-show, waarin het rustigere werk uit zijn oeuvre centraal staat. Omdat de Antwerpse concerten (op 14 december in De Roma en op 15 december in de Bourla) zo snel uitverkocht waren, hebben Tom Barman en de zijnen nu een extra concert aangekondigd: op 7 december in De Roma.Twee vrouwen krijgen leiding over Gent Festival van Vlaanderen

Twee vrouwen krijgen leiding over Gent Festival van Vlaanderen

Het muziekevenement Gent Festival van Vlaanderen krijgt met Veerle Simoens als artistiek leider en Barbara Stevens als zakelijk directeur twee vrouwen aan het hoofd. Afscheidnemend algemeen directeur Serge Platel gaat aan de slag bij voetbalclub AA Gent.5 aanraders voor het Sonic City-festival in Kortrijk

5 aanraders voor het Sonic City-festival in Kortrijk

Veel schoon volk op deze door Viet Cong gecureerde achtste editie van Sonic City, het Kortrijkse festival van de betere muzikale speldenprik en stroomstoot. Los van headliners als The Thurston Moore Band, The Pop Group en Viet Cong zelf: even de aandacht vestigen op deze spannende vijf namen.

Ook Prince cancelt Europese tournee

Ook Prince cancelt Europese tournee

Als gevolg van de aanslagen in Parijs heeft ook Prince beslist zijn Europese tournee te verdagen. Zijn passage in het Koninklijke Circus, eind december, wordt geschrapt.


Deze Belgen speelden de afgelopen jaren in Le Bataclan

Deze Belgen speelden de afgelopen jaren in Le Bataclan

Arno noemt Le Bataclan zijn favoriete concertzaal, K's Choice speelde er een week voor de aanslag nog, Balthazar gaf er in april zijn grootste concert op Parijse bodem, dEUS werd er meermaals geboekt. Het mag duidelijk zijn: onze artiesten zijn graag geziene gasten in de muziektempel die op 13 november onder vuur genomen werd.


5 memorabele concerten uit de geschiedenis van Le Bataclan

5 memorabele concerten uit de geschiedenis van Le Bataclan

Le Bataclan, een zaal die geopend werd in 1865 en waar rockacts geboekt worden sinds de vroege jaren 1970, zal voor altijd in één adem genoemd worden met de aanslag die er op 13 november gepleegd werd. Nochtans is het een muziektempel met geschiedenis. Deze vijf legendarische concerten vonden er plaats.Na de aanslagen in Parijs: hoe veilig zijn Belgische concertzalen?

Na de aanslagen in Parijs: hoe veilig zijn Belgische concertzalen?

87 doden na de terreuraanslag in Parijs op het publiek dat vrijdagavond in Le Bataclan naar een rockconcert van Eagles of Death Metal ging kijken: het jaagt ook bij ons de concertorganisatoren de stuipen op het lijf. De Brusselse AB verscherpt alvast zijn veiligheidsmaatregelen bij de eerstvolgende concerten.6 reacties

Eagles of Death Metal annuleren concert in Rijsel

Eagles of Death Metal annuleren concert in Rijsel

De Amerikaanse rockband Eagles of Death Metal treedt vanavond niet op in Le Grand Mix in Rijsel. Het geplande optreden in het Koninklijk Circus in Brussel zondagavond gaat waarschijnlijk niet door, maar de definitieve beslissing volgt nog.

Keith Jarrett: De Bach van de jazzpiano

Keith Jarrett: De Bach van de jazzpiano

Het nieuws dat Keith Jarrett nog eens een soloconcert in ons land speelt, rolde nog maar vers van de pers, en alle kaartjes voor zijn komst naar Bozar vlogen de deur uit. De pianist, die dit jaar zijn zeventigste verjaardag vierde, is een icoon, 'een levende legende', volgens Jef Neve.


Death Cab For Cutie @ AB: Littekens om trots op te zijn

Death Cab For Cutie @ AB: Littekens om trots op te zijn

Door de radio wordt Death Cab For Cutie al jaren stiefmoederlijk behandeld, maar telkens wanneer de groep uit Seattle in ons land speelt, doet ze dat voor afgeladen volle zalen. Dat was ook het geval in de AB, waar ze een mooie bloemlezing bracht uit haar acht cd's tellende oeuvre.


De abstracte nieuwe van Oneohtrix Point Never en onze 3 andere albums van de week

De abstracte nieuwe van Oneohtrix Point Never en onze 3 andere albums van de week

Deze week wuift Daniel Lopatin van Oneohtrix Point Never naar de mainstream, kidnapt Rionegro salsa, merengue en andere lokale variëteiten op lichaamsbeweging uit de bolletjesjurkensfeer, spiegelt het rappend jongmens Woodie Smalls zich zonder gêne aan het Amerikaanse procedé en weet Jamie Woon dat less soms effectief more is.

Zoon van Nick Cave nam lsd voor zijn dood

Zoon van Nick Cave nam lsd voor zijn dood

De zoon van de Australische muzikant Nick Cave, die deze zomer om het leven kwam in Engeland na een val van een klif, had niet lang voor hij overleed lsd genomen. Dat bleek tijdens een rechtszitting over de zaak.


Het traject van K3: van Eurosong-kandidaten tot kinderidolen

Het traject van K3: van Eurosong-kandidaten tot kinderidolen

In 1997 werd K3 in het leven geroepen door muziekproducent Niels William en moest het trio een 'Vlaamse Spice Girls' worden. Bijna twintig jaar en meer dan vijf miljoen verkochte singles, albums en DVD's later, gaat de meidengroep verder in een nieuwe samenstelling.4 reacties


Coldplay kondigt nieuw album 'A Head Full of Dreams' aan

Coldplay kondigt nieuw album 'A Head Full of Dreams' aan

In december 2014 verspreidden zich de geruchten dat Coldplay werkte aan zijn zevende en allerlaatste plaat. Nu kondigt de band officieel aan dat hun pièce de résistance 'A Head Full of Dreams'begin december in de rekken zal liggen.
Kwabs: 'Ik snap niet waarom we zo geobsedeerd zijn door de liefde'

Kwabs: 'Ik snap niet waarom we zo geobsedeerd zijn door de liefde'

'Zingen is voor mij even belangrijk als spreken', zegt Kwabena Adjepong alias Kwabs, future soul-zanger met baritonstem. Vanavond kom hij in de Gentse Vooruit zijn langspeeldebuut Love + War voorstellen, een plaat van contrasten. 'De beste songs kunnen je doen dansen én doen huilen.'


Exclusief: Beluister de nieuwe bootlegplaat van Bob Dylan hier voor

Exclusief: Beluister de nieuwe bootlegplaat van Bob Dylan hier voor

Knack Focus biedt u, exclusief voor België, 15 tracks aan uit 'The Cutting Edge 1965-1966', aflevering twaalf in Bob Dylans befaamde Bootleg Series, een plaat voor iedereen die met eigen oren wil vaststellen hoe folk tot rock kon vervellen, tuk is op even briljante als beeldrijke songteksten en zang van de nasale school goed verdraagt.Makers 'Amy' plannen nu ook documentaire over Oasis

Makers 'Amy' plannen nu ook documentaire over Oasis

De iconische, ter ziele gegane band Oasis wordt het onderwerp van een nieuwe documentaire van het team dat ook tekende voor 'Amy' en 'Senna'. Krijgen we binnenkort een uniek beeld te zien van de stormachtige relatie tussen de gebroeders Gallagher?


Iconische vest Kurt Cobain en andere muzikale memorabilia te koop

Iconische vest Kurt Cobain en andere muzikale memorabilia te koop

Interesse in een medisch voorschrift van Elvis Presley of een lok haar van Kurt Cobain? Of droom je al lang van een dag ronddartelen in het witte hemd van Freddie Mercury? Rep je dan naar veilinghuis Julien's Auctions in California om al je dromen waar te maken, want daar worden op 7 november een handvol zeldzame persoonlijke voorwerpen verkocht die ooit in het bezit waren van beroemheden.