DataNews

Streamingdienst Netflix wil mogelijk uitbreiden naar games. Het internetbedrijf dat vooralsnog alleen series, films en documentaires aanbiedt, is volgens techwebsite The Information op zoek naar een directeur om de nieuwe afdeling te leiden.

Uit het magazine
Geert Zagers

Komende week komt Resident Evil Village uit, de achtste game in de reeks. Later dit jaar verschijnen nog Resident Evil: Infinite Darkness, een animereeks op Netflix, en Resident Evil: Welcome to Raccoon City, een reboot van de filmreeks. Precies vijfentwintig jaar na zijn ontstaan lijkt Resident Evil zijn status nog eens in de verf te willen zetten: de grootste horrorfranchise van het moment is een game, geen film.

DataNews

Het spel Hades van studio Supergiant Games heeft de prijs voor Best Game gewonnen bij de British Academy Game Awards (BAFTA). Hades is een singleplayer vechtspel gebaseerd op Griekse mythologie.

DataNews

The Last of Us Part II is verkozen tot spel van het jaar bij de Game Awards. Het is de opvolger van The Last of Us uit 2013, een spel in een postapocalyptische wereld vol zombies. De PlayStation 4-titel sleepte daarnaast ook de prijzen in de wacht voor beste verhaal, beste audio, beste regie en beste acteerwerk.