DataNews

De plannen van streamingbedrijf Netflix om ook de markt van de videospellen te betreden, nemen concreet vorm aan. Netflix neemt voor het eerst een gamestudio over: Night School Studio, de ontwikkelaar van avonturenspel Oxenfree. Financiële details werden donderdag niet gemeld.

DataNews

Sony heeft al meer dan 10 miljoen exemplaren van zijn nieuwste spelcomputer PlayStation 5 verkocht. De console kwam in november vorig jaar op de markt. Het Japanse bedrijf noemt het de snelst verkopende spelcomputer die het ooit heeft gemaakt.

DataNews

Streamingdienst Netflix wil mogelijk uitbreiden naar games. Het internetbedrijf dat vooralsnog alleen series, films en documentaires aanbiedt, is volgens techwebsite The Information op zoek naar een directeur om de nieuwe afdeling te leiden.

Uit het magazine
Geert Zagers

Komende week komt Resident Evil Village uit, de achtste game in de reeks. Later dit jaar verschijnen nog Resident Evil: Infinite Darkness, een animereeks op Netflix, en Resident Evil: Welcome to Raccoon City, een reboot van de filmreeks. Precies vijfentwintig jaar na zijn ontstaan lijkt Resident Evil zijn status nog eens in de verf te willen zetten: de grootste horrorfranchise van het moment is een game, geen film.