DataNews

The Last of Us Part II is verkozen tot spel van het jaar bij de Game Awards. Het is de opvolger van The Last of Us uit 2013, een spel in een postapocalyptische wereld vol zombies. De PlayStation 4-titel sleepte daarnaast ook de prijzen in de wacht voor beste verhaal, beste audio, beste regie en beste acteerwerk.

De Nederlandse politie heeft zaterdag in het Julianakanaal in het Nederlands-Limburgse Stein het levenloze lichaam van de Hasseltse Youtuber Kastiop, Kacper Przybylski (22), teruggevonden.

DataNews

Epic Games is er opnieuw niet in geslaagd Apple te dwingen het populaire schietspel Fortnite terug in de App Store te plaatsen. Een federale rechter in Californië verwierp de eis van de game-ontwikkelaar en staat Epic evenmin toe om zijn eigen betaalsysteem te gebruiken.

DataNews

Nintendo is gestopt met de productie van de draagbare 3DS-spelcomputer. Dat heeft het Japanse bedrijf bevestigd aan gamenieuwssite Polygon.

DataNews

Een kleine week na Microsoft heeft nu ook Sony de prijzen en lanceerdatum van zijn nieuwe spelconsole bekendgemaakt. Bij ons verschijnt de PlayStation 5 op 19 november, in de VS, Japan en enkele andere regio's kunnen gamers het toestel een week eerder op de kop tikken.