De Tussenstand: dit is de beste Vlaamse tv van 2019 tot nu toe

Van links naar rechts: Misdaaddokters, Fiskepark en Terug naar Rwanda © -
Tine Hens
Tine Hens Journaliste voor Knack

Met de helft van het culturele jaar achter de kiezen maakt Knack Focus de voorlopige balans op. Vandaag: de beste binnenlandse tv-programma’s van 2019 tot nu toe.

5. Komen te gaan/Misdaaddokters

Twee programma’s over de dood, maar vanuit een ander perspectief. Het ene vanuit dat van de begrafenisondernemer, het andere vanuit de arts die de doodsoorzaak onderzoekt. Het eerst licht poëtisch, het tweede zo ontluisterend dat het bijna grappig wordt.

4. Facebook & ik

Nee, Facebook luistert je niet af. Niet omdat het bedrijf het niet zou kunnen, wel omdat het het niet nodig heeft om je hele doen en laten te kennen. Tim Verheyden volgde de sporen die wij allemaal overal nalaten en kwam tot de niet eens verrassende, maar daarom niet minder beangstigende vaststelling dat we allemaal deel zijn van het product.

3. Terug naar Rwanda

Hoe verder te leven na het onvergeeflijke? De ploeg van Terug naar Rwanda bracht gesprekken in beeld die tot ver onder de huid kropen.

2. Therapie

Een vaste camera in de gesloten ruimte van een therapiekamer. Meer is niet nodig om ook de twijfels van de therapeut te regisseren.

1. Fiskepark

Een feest van genres en swingende plotwendingen. Heerlijke fictie die zo innig flirt met de absurditeit van de werkelijkheid dat niets ongeloofwaardig lijkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content