TV Tips TV Tips Tv-tip: ‘Pedro Páramo’ pendelt tussen het verblindende licht van de woestijn en het diepe duister van de nacht De Latijns-Amerikaanse boom is terug. Twee sleutelwerken uit het magisch-realisme dat in de tweede helft van de vorige eeuw lezers deed zwijmelen, kregen een recente verfilming en verschijnen dit najaar op Netflix. Pedro Páramo is de eerste. Nobelprijswinnaar Gabriel García Márquez vertelde in een interview hoe het boek van de Mexicaan Juan Rulfo, waarin de …
Film Film 'Oppenheimer' wint zeven Oscars, inclusief beeldje voor beste film De film 'Oppenheimer' van regisseur Christopher Nolan heeft in de nacht van zondag op maandag de meeste Oscars in de wacht gesleept. Het drama over het Manhattanproject, dat de eerste atoombom ontwikkelde, won zeven beeldjes, waaronder de prijs voor beste film. 'Oppenheimer' was genomineerd voor dertien prijzen. Regisseur Christopher Nolan werd bekroond als beste regisseur …
Film Film Hallo Halloween! Vier streamtips om bij te griezelen De pompoenen zijn uitgehold, de lucht ruikt naar herfst en uw humeur is in perfecte harmonie met het weer: wat gaan we kijken deze Halloween? Knack Focus gidst u door het huiveringwekkende aanbod.
Reviews 4 / 5 Reviews 'Killers of the Flower Moon' haalt alles uit de kast om het verdriet van Amerika uiteen te zetten Met Killers of the Flower Moon, meer gitzwarte historische kroniek dan western, blaast Martin Scorsese je genadeloos omver.
Film Film De gruwelijke werkelijkheid achter 'Killers of the Flower Moon', de nieuwe film van Martin Scorsese In het begin van de twintigste eeuw werden er tientallen, misschien zelfs honderden leden van de welvarende Osage-stam vermoord. Martin Scorsese verdiept zich in die wrede geschiedenis in Killers of the Flower Moon.
Film Film Hoe het kan spoken tussen moeder en dochter: Joanna Hogg over 'The Eternal Daughter' Na het bejubelde The Souvenir laat Joanna Hogg in The Eternal Daughter de geesten van het verleden waren tussen een moeder en een dochter die beiden verdacht veel op Tilda Swinton lijken. En ze komt het zelf uitleggen in Bozar.
Muziek Muziek Gitarist en songwriter Robbie Robertson (80) overleden Gitarist, zanger en songwriter Robbie Robertson, vooral bekend van de Canadees-Amerikaanse groep The Band en later maker van soundtracks van Martin Scorsese-films, is overleden. Hij stierf in Los Angeles op 80-jarige leeftijd. Dat heeft zijn management gemeld aan Amerikaanse media.
Film Film Waarom de staking van de Amerikaanse scenaristen rond veel meer dan een loonbrief draait In de Verenigde Staten is er nu al een tijdje een conflict aan de gang in Hollywood tussen schrijvers en studiobonzen. De staking onder Hollywoods script- en scenarioschrijvers zat er al even aan te komen, en borrelde reeds een paar jaar onder het oppervlak. Het gaat niet (alleen) om de lonen van film- en televisieschrijvers, maar ook om enkele meer structurele, zelfs existentiële, kwesties. Sommige stakers beweren dat de geest van film-als-kunst op het spel staat.
Film Film Avant-garderegisseur Kenneth Anger overleden Anger, die bekend stond voor zijn experimentele kortfilms als Scorpio Rising en The Inauguration of the Pleasure Dome, werd 96.
Film Film ‘Lou Reed: Berlin’ en andere concertfilms die zowel muziek- als filmliefhebbers gezien moeten hebben Met de heruitgave van Lou Reed: Berlin komt er nog eens een concertfilm in de cinemazalen, toch wel een apart genre. De beste voorbeelden combineren een geweldig muziekoptreden met een cinematografisch knap schouwspel. Filmmakers regisseren concerten, muzikanten gedragen zich op het podium als theateracteurs.
Muziek Muziek De vader van Lana Del Rey, en vier andere nepodaddy’s Na de nepobaby is er nu ook de nepodaddy: papa’s die mee genieten van het succes van hun kroost. Een mini-overzicht.
Film Film Waarom het internet geobsedeerd is met ‘Goncharov’, een film die nooit gemaakt werd Martin Scorsese’s onbestaande meesterwerk.
Film Film Die keer dat Leonard Cohen Janis Joplin tegenkomt in de lift (en 9 andere verhalen uit The Chelsea Hotel) De documentaire Dreaming Walls stapt binnen in de vergane glorie en bij de huidige bewoners van het Chelsea Hotel (zie kader). Tien verhalen uit de tijd dat roemruchte artiesten achter die roemruchte muren droomden.
Film Film Hoe Chantal Akerman, die met ‘Jeanne Dielman’ de beste film ooit regisseerde, de filmgeschiedenis veranderde 'Belgische cineaste Chantal Akerman op 65-jarige leeftijd overleden.' Het was op 5 oktober niet meer dan een fait divers voor veel vaderlandse media, maar het bracht een schok teweeg bij toonaangevende buitenlandse kranten, cinefielen en academici van Parijs tot New York en wereldvermaarde regisseurs als Gus Van Sant en Todd Haynes. Een hommage aan de belangrijkste filmmaker die België ooit voortbracht, postuum geëerd als Mens van het Jaar.