Hallo Halloween! Vier streamtips om bij te griezelen

Pearl © National

De pompoenen zijn uitgehold, de lucht ruikt naar herfst en uw humeur is in perfecte harmonie met het weer: wat gaan we kijken deze Halloween? Knack Focus gidst u door het huiveringwekkende aanbod.

Pearl

Nu op Netflix

Vorig jaar trakteerde filmmaker Ti West met twee fascinerende horrorfilms verbonden door scream queen du jour Mia Goth. In de slasher X (te zien op Streamz) stuit een pornocrew op een afgelegen Texaanse boerderij op een moordlustig bejaard koppel (met Goth onder een dikke laag make-up). Slechts enkele maanden later verscheen de puike, in technicolor gefilmde prequel Pearl, waarin we Pearl uit X in haar jonge jaren leren kennen, toen ze nog een verknipte boerendochter met sterallures was. Martin Scorsese kon er niet van slapen.

Totally Killer
Totally Killer © National

Totally Killer

Nu op Amazon Prime Video

Een jonge vrouw reist terug naar 1987 en probeert met de hulp van de tienerversie van haar moeder de gemaskerde Sweet Sixteen Killer te stoppen. Een mash-up van Back to the Future en zowat elke gemiddelde slasherfilm. Met de goedkeurende stempel van Blumhouse, de studio achter Get Out, The Purge en ander Halloweenwaardig spul.

The Boogeyman
The Boogeyman © National

The Boogeyman

Nu op Disney+

Rob Savage oogstte in 2020 veel lof met Host, een coronathriller die zich volledig via Zoom afspeelt. Zijn nieuwste, een creature feature naar een kortverhaal van Stephen King, is heel wat minder innovatief, al wisten enkele effectieve jumpscares en Sophie Thatcher (Nat uit Yellowjackets) als een rouwende tiener ons toch enigszins aangenaam te verrassen.

The Fall of the House of Usher
The Fall of the House of Usher © EIKE SCHROTER/NETFLIX

The Fall of the House of Usher

Nu op Netflix

Horrorregisseur Mike Flanagan vertaalt het oeuvre van de gotische meester Edgar Allan Poe naar de moderne tijd. Goed voor een wilde horrorshow over de ondergang van een rijke Amerikaanse familie – denk: de gory versie van Succession. Combineer dat op Netflix met Flanagans succesvolle herwerkingen van Stephen King (Gerald’s Game), Shirley Jackson (The Haunting of Hill House) en Henry James (The Haunting of Bly Manor).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content