Top Gear zonder Clarkson lijkt in vrije val

© G.F.

De seizoensfinale van de gerestylede Top Gear, nu met Chris Evans als presentator, heeft minder kijkers opgeleverd dan eender welke episode uit het Clarksontijdperk. The Guardian vreest dat de glorieperiode van autoprogramma verleden tijd geweest zou kunnen zijn.

Toen Jeremy Clarkson Top Gear presenteerde, was de autoshow het kijkcijferkanon van de BBC. Zo was Top Gear bijna iedere week goed voor BBC2’s hoogste kijkcijfers. Iedere aflevering sinds 2002 leverde minstens twee miljoen kijkers op.

De nieuwe versie, zeg maar Top Gear 2.0, moet het zonder Clarkson stellen en dat lijkt niet zonder gevolgen. Chris Evans is de nieuwe leading man, maar de seizoensfinale leverde slechts 1,9 miljoen kijkers op. Dat is dus minder dan eender welke aflevering onder Clarkson.

Evans overladen met alle zonden van Isräel lijkt echter voorbarig. Het EK voetbal is een stevige concurrent en het goede weer zou de Britten buitenshuis hebben gehouden. Hoe dan ook is dit wel een nieuwe tegenslag voor Evans.

De show werd door critici al niet goed onthaald en lijkt week na week terrein te verliezen. Evans had nog laten optekenen dat hij met minder dan 5 miljoen kijkers ontgoocheld zou zijn. Een verwachting die hij nu dus maar best kan bijstellen. (JVDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content