Lionel Richie komt in oktober naar het Sportpaleis

Lionel Richie zakt in het najaar af naar Europa voor een reeks concerten. Ook België staat op de planning. Op vrijdag 5 oktober staat hij in het Antwerpse Sportpaleis, ter promotie van zijn nieuw album.

De Amerikaanse zanger zal tijdens zijn Tuskegee-tournee zijn gelijknamig album, genoemd naar de stad in Alabama waar hij opgroeide, voorstellen. Het album is een bundeling van 14 hits, gebracht in duet met countrysterren zoals Willie Nelson, Shania Twain en Kenny Rogers. De kaartverkoop voor het concert in het Antwerpse Sportpaleis start op woensdag 7 maart, om 9 uur.

Grammy Award

Lionel Richie die de laatste jaren van het voorplan is verdwenen, zette zijn eerste stappen in de muziekwereld met de Commodores. Als soloartiest maakte hij in de jaren tachtig furore met ‘Dancing on the Ceiling’ en ballads als ‘Hello’, ‘You Are’, ‘Say You, Say Me’, ‘My Endless Love’ en ‘Hello’. Zijn titelloos album in 1982 leverde hem een Grammy Award op. In totaal verkocht hij meer dan 100 miljoen albums.

Na een muzikale pauze van vijf jaar, maakte hij een geslaagde comeback in 1992, maar het laatste decennium bleven de successen uit. Zijn concerten stelden echter nooit teleur. De laatste passage van Richie in Europa dateert van 2009. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content