Dour Festival maakt eerste namen bekend

© Belga

Dour Festival heeft met de lancering van de eerste namen meteen een vijfde van de affiche vrijgegeven.

Dour Festival heeft zijn eerste namen bekendgemaakt. Het gaat al meteen om 40 namen, of ruim een vijfde van de totale programmatie, meldt de organisatie. Het festival, bekend om zijn eclectische programmering, vindt dit jaar plaats van 15 tot en met 19 juli.

Uit eigen land is Goose voorlopig de grootste naam. Daarnaast tekenen ook de Britse elektronicaduo’s Autechre en Simian Mobile Disco present.

Uit hele wereld

Het festival gaat er prat op artiesten te programmeren uit alle hoeken van de wereld, met voorlopig al Omar Souleyman (Syrië) en Nozinja (Zuid-Afrika). Danny Brown en Black Milk vertegenwoordigen de hiphop. Zoals elk jaar stelt StuBru-dj LeFtO ook weer een dag samen. Op de muziek van onder meer Julio Bashmore, James Holden live, Nina Kraviz, Flume en Klangkarussel zal gedanst kunnen worden.

The Strypes, Deerhoof en Eagulls zijn dan weer de eerste namen in het brede genre van de alternatieve rock. In de loop van de komende weken worden nog 160 namen aangekondigd. Tickets zijn al te koop via de website van het festival. Een ticket voor vijf dagen met campingticket kost 120 euro. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content