David Bowie is na 20 jaar opnieuw aanvoerder Britse hitlijsten

‘The Next Day’ van David Bowie is in Groot-Brittannië voorlopig het snelst verkopende album van 2013, goed voor een eerste plaats in de Britse charts. De laatste keer dat hij die lijst aanvoerde, was in 1993 met het album ‘Black Tie White Noise’.

Het Britse rockicoon David Bowie heeft voor het eerst in twintig jaar, opnieuw de eerste plaats veroverd op de Britse hitlijsten. Zijn album “The Next Day” werd de voorbije week het voorlopig snelst verkopende album in Groot-Brittannië in 2013, aldus de Official Charts Company.

Van het album werden al 94.000 exemplaren verkocht. De 66-jarige Bowie verwijst daarmee het album “Opposites” van de Schot Biffy Clyro naar de tweede plaats. Dat album ging tijdens de lanceringsweek in januari 71.600 keer over de toonbank.

Bowie verraste de muziekwereld in januari door na tien jaar stilte – en op de dag van zijn 66ste verjaardag – de single “Where Are We Now?” te lanceren. Het was zijn eerste muzikale publicatie sinds het album “Reality” in 2003. De laatste keer dat Bowie de Britse hitparade aanvoerde, was in 1993 met het album “Black Tie White Noise”.

Bowie had sinds 2006 niet meer opgetreden en werd sindsdien ook nog maar weinig in het openbaar gezien. Als gevolg daarvan ontstonden er al verschillende geruchten over zijn gezondheidstoestand. Zijn management heeft die altijd ontkend. Het nieuwe album is geproduceerd door Tony Visconti, die al decennialang met de Londense zanger samenwerkt. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content