Charlotte Gainsbourg, Perfume Genius en Absynthe Minded naar Les Nuits Botanique

© Reuters

Het programma van het Brusselse muziekfestival Les Nuits Botanique is bekendgemaakt. Heel wat Belgische artiesten zoals Goose, Amatorski, Balthazar en Absynthe Minded staan op de affiche.

Meer dan vijftig nationale en internationale artiesten maken van 10 tot 21 mei hun opwachting op de negentiende editie van het Les Nuits Botanique. A Clare Louise, Elvis Black Stars. Naast klinkende namen als The Tings Tings, Perfume Genius, Bombay Bicycle Club, Ghostpoet en Charlotte Gainsbourg werden ook heel wat Belgen gestrikt/ op de affiche. Onder andere Goose, Amatorski, Balthazar, Absynthe Minded en Isbells tekenen present.

‘De helft van de artiesten die geprogrammeerd staan, trad nog nooit op in België’, zegt organisator Paul-Henri Wauters. ‘Het festival is een staalkaart van de concertagenda doorheen het jaar.’

De Botanique organiseerde vorig jaar meer dan 270 concerten en trok meer dan 110.000 bezoekers. Het festival vindt plaats in alle zalen aan het park Kruidtuin en in het Koninklijk Circus. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content