Beluister ‘Jesus Alone’, de nieuwe van Nick Cave & The Bad Seeds

Nick Cave in 'One More Time With Feeling' © -

Het is de openingstrack uit de nakende nieuwe Cave-plaat Skeleton Tree, en de eerste song die hij uitgebracht heeft sinds het overlijden van zijn zoon.

You fell from the sky, crash-landed in the field.” Het openingsvers van Jesus Alone kan niet anders dan een verwijzing zijn naar het tragische ongeluk waarbij zoon Arthur Cave onder invloed van lsd van een klif viel en daarbij het leven liet. Het gemis dat Cave voelt wordt blootgelegd door het meermaals herhaalde “with my voice I am calling you“, en met de zin “you believe in god, but you get no special dispensation for this belief now” lijkt hij een gevoel van onrecht uit te drukken, dat de hele song lang nazindert.

De videoclip is in sobere zwartwit-stijl gefilmd en toont beelden die eerder al te zien waren in de trailer van One More Time with Feeling. Die film, over de totstandkoming van de op 9 september te verschijnen nieuwe Cave-plaat Skeleton Tree, werd geregisseerd door Andrew Dominik (The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford) en gefilmd door de Belg Benoît Debie, die deze week in Knack Focus vertelt hoe Cave in de studio omging met het verlies van zijn zoon.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(JA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content