Componist Jerry Goldsmith, die maar liefst achttien keer genomineerd werd voor een oscar en slechts één keer won, overlijdt aan kanker. Hij schreef muziek voor onder meer Patton, Chinatown en Basic Instinct. Een maand later krijgt Goldsmith het gezelschap van Elmer Bernstein, die slechts veertien keer genomineerd werd, uiteindelijk ook maar één keer won en muziek schreef voor To Kill a Mockingbird, The Magnificent Seven en The Age of Innocence. * ‘Faster than a speeding bullet, more powerful than a locomotive!’ Hij had het duidelijk niet over zijn pacemaker, want ook Jackson Beck is dood. De acteur nam de stem van Bluto in Popeye en van de verteller in de animatieserie The New Adventures of Superman voor zijn rekening. Christopher Reeve moet er even bij gaan zitten en staat niet meer recht. Ook hij houdt het voor bekeken (weliswaar pas over drie maanden, maar voor het gemak en de continuïteit geven we het u nu al maar mee). * Dougray Scott wordt de volgende James Bond, zegt zijn mama. * Licht in de duisternis:Memories of Murder (Bong Joon-ho).

David Bowie schrapt zijn concert in Werchter wegens ‘een geknelde zenuw’. Enkele dagen later wordt hij in Duitsland geopereerd aan een verstopte slagader. De Noorse lolly wordt ijlings verwijderd. * De Pixies bezorgen ons rillingen op Werchter. *Tijdens een concert van The Cumshots besluit een koppel uitgebreid te seksen op het podium ‘om de verwoesting van het regenwoud aan te klagen’. * In Londen stapt Macy Gray dan weer naakt het podium op om aandacht te vragen voor aids in Afrika. Kamfer in de koffie heeft hetzelfde effect. * PJ Harvey, Pixies, Admiral Freebee en Arsenal bezorgen ons hartkloppingen op Rock Werchter. * I still haven’t found what I’m looking for: The Edge van U2 verliest tijdens een fotosessie in Nice een cd-r met tracks van de nieuwe plaat. * Paris Hilton begint haar eigen platenlabel: Heiress Records. De eerste release is haar eigen single Screwed. Naar analogie met haar populaire home movie neemt ze halverwege de werken haar gsm op. * Dave Grohl drumt mee op de nieuwe Nine Inch Nails. * Nick Olivieri werd eerder uit Queens of the Stone Age gegooid en nu ook uit Mondo Generator. * In onze iPod: Trampin (Patti Smith), She (Bolchi), The Cure (The Cure), Bubblegum (Marc Lanagan Band).

Kanaaltwee start met Open & Bloot, een voorlichtingsprogramma gepresenteerd door Tiany Kiriloff waarin de argeloze kijker letterlijk en figuurlijk met de neus op de feiten wordt gedrukt. * Toeval of niet: uit een onderzoek blijkt dat tv-kijken de puberteit versnelt, doordat de straling van het scherm de aanmaak van het hormoon melatonine afremt. * Slecht nieuws is dat voor Studio 100 en Ketnet, die desalniettemin een samenwerkingsakkoord sluiten tot 2009. De productie van Spring wordt opgedreven van 26 tot 39 afleveringen per jaar. * Lopendebandwerk? Het is er toch nauwelijks aan te zien. * TV1 waagt zich op de markt van de datingshows, met Huis zoekt date. En interessante kandidaten, leuke invalshoeken… * Jo Vally mag met zijn zomersingle Geluk en Liefde na een jarenlange ‘boycot’ opnieuw optreden in Tien om Te Zien, dat voor de gelegenheid wel wordt omgedoopt tot Negen om Te Zien. * VMMa dient een klacht in bij de Europese Commissie tegen de VRT, wegens ‘onrechtmatige overheidssteun’. Volgens de commerciëlen bewijst Sporza dat de dotatie van de VRT te hoog is. * Hallo?! Dat decor niet gezien? * Gezien en goed bevonden: The O.C. 2 (Kanaaltwee).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content