Kostuumfilm met Matthias Schoenaerts en Kate Winslet in de maak

© Reuters

Topactrice Kate Winslet en de Belgische trots Matthias Schoenaerts zijn de hoofdrolspelers in de kostuumfilm ‘A Little Chaos’ van regisseur Alan Rickman.

‘A Little Chaos’, het project van de Engelse acteur en regisseur Alan Rickman, lag al in 2007 op tafel, maar kreeg nooit een vervolg. Daar komt nu verandering in met de aanstelling van de hoofrolspelers: Hollywoodactrice Kate Winslet en de Belgische trots Matthias Schoenaerts. Dat schrijft The Daily Mail.

De prent draait de klok terug tot de Louis XIV-periode, een kostuumfilm dus, en is het liefdesverhaal over twee rivaliserende tuinspecialisten, vertolkt door Winslet en Schoenaerts, die de opdracht krijgen om een fontein te ontwerpen in Versailles. Alison Deegan werkte mee aan het script. De opnames zouden in het voorjaar van start gaan. Meer details zijn voorlopig niet bekend.

Voor Winslet is het de tweede keer dat ze te zien is in een film van Rickman. Voor Schoenaerts wordt 2013 een bijzonder druk jaar. Ook een rol in ‘Suite Francaise’, een verfilming van het gelijknamige boek van de Franse schrijfster Irène Némirovsky, staat op de planning. De Belg is duidelijk klaar voor de Grote Doorbraak op internationaal niveau. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content