Boeken 4 / 5 Boeken ‘Wijsheid’ van Paul Verhaeghe is een pleidooi om onze handen vuil te maken De voorbije eeuw zijn we kennismensen geworden, aldus Paul Verhaeghe, terwijl we wijsheidsmensen zouden moeten zijn.
Boeken 4,5 / 5 Boeken Drie vragen aan Jana Antonissen: ‘Mensen smullen van trauma’ De grens tussen daders en slachtoffers is soms flinterdun, toont Jana Antonissen in haar debuutroman ‘Ludwig’, die ons wil aanzetten tot meer nuance.
Boeken Boeken Drie vragen aan Chris De Stoop: ‘We zien vaak niet wat er is, maar wat we willen zien’ Zeven jaar geleden ging de historische Damiaanhoeve in vlammen op. Chris De Stoop vertelt het verhaal van de hoeve, haar bewoners en het mismeesterde landschap eromheen.
Boeken Boeken Drie vragen aan Alicja Gescinska: ‘De geschiedenis is geen lineair verhaal van vooruitgang’ Alicja Gescinska schreef een novelle die zich in Beiroet afspeelt en ons pijnlijk confronteert met onze bekrompen blik op de wereld.
Boeken 4 / 5 Boeken ‘Nog Lang Geen Winter’ is opnieuw een voltreffer van superstillist Peter Terrin Had hij wel bij Carla moeten blijven? En zit hij echt vast in een parallelle werkelijkheid? Peter Terrins puike nieuwe roman Nog lang geen winter biedt meer vragen dan antwoorden.
Boeken 2 / 5 Boeken Alessandro Baricco slaagt er niet in zijn spaghettiwestern ‘Abel’ tot grimmige breintwister om te turnen Alessandro Baricco schiet in zijn western Abel met losse flodders.
Boeken Boeken Drie vragen aan Lisa Weeda: 'Oorlogen zijn consumptiegoederen geworden' Als we oorlogsslachtoffers weer tot leven konden wekken, aldus Lisa Weeda, zouden we dan nog steeds zo vrijblijvend solidair zijn?
Boeken Boeken Drie vragen aan Koen Peeters: ‘Hilarisch dat een cultuurminister fictie en non-fictie niet onderscheidt’ Fictie Meesterstilist Koen Peeters maakt in Georges een collage van feiten en fictie.
Boeken 4 / 5 Boeken ‘De man met de panamahoed’ duikt in het leven van Harry graaf Kessler, de grootste kosmopoliet ooit NON-FICTIE Kun je in het leven van een ander dat van jezelf beter leren kennen? Rudi Meulemans probeert het alvast in De man met de panamahoed.
Boeken 3 / 5 Boeken ‘Een geschiedenis van de wereld in acht plagen’: bacteriën, machtiger dan Mao Non-fictie Niet de mens, maar bacteriën en virussen maken de geschiedenis, aldus Jonathan Kennedy.