Back to the 90’s met Tsar B: beluister ‘Golddigger’

© Athos Burez
Jitse De Lauw Medewerker KnackFocus.be

Toen School is Cool vorige maand aankondigde verder te zullen gaan zonder violiste Justine Bourgeus, was dat zodat zij haar volledige aandacht op Tsar B zou kunnen richten. Die belofte komt ze nu na met de nieuwe single Golddigger.

Met Golddigger grijpt Bourgeus naar eigen zeggen terug naar de teen pop uit de nineties. In het zog van boegbeelden als Beyoncé en Britney Spears geeft Tsar B een eigen interpretatie aan girlpower, maar klinkt ze heel wat donkerder dan de tieneridolen aan wie ze refereert.

Golddigger is wederom een eclectische popparel. De intussen karakteristieke elementen zijn allemaal aanwezig: een pompende r&b-beat, zweverige vocalen en hier en daar wat oosters aandoende klanken maken van het nummer de ideale track voor een schaars verlichte dansvloer.

Back to the 90's met Tsar B: beluister 'Golddigger'
© Willem Stapel

Het artwork van de single werd gemaakt door Willem Stapel, een Nederlandse grafische designer die eerder al meewerkte aan de clip voor Tsar B’s Swim. In het ontwerp speelt hij met amorfe en androgyne vormen, thema’s die wel vaker terugkomen in het werk van Tsar B. De felroze lippen, geboetseerd met kauwgom, zijn nog een extra verwijzing naar de bubblegumgeneratie, de tienersterretjes van weleer die Bourgeus tegenwoordig moeiteloos het nakijken geeft.

Op 18 mei kan u Tsar B overigens aan het werk zien op The Great Escape, een showcasefestival in Brighton, Groot-Brittannië. Dichter bij huis staat ze op het Gentse podium van de Vooruit, naar aanleiding van Record Store Day op 22 april.

Beluister Golddigger hier:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content