De Franse distributeur Ad Vitam heeft de Franse rechten op 'Rundskop' aangekocht. Ad Vitam wil de film van Michaël Roskam begin volgend jaar uitbrengen.

De Duitse rechten werden eerder al door distributeur Rapid Eye gekocht. Duitsland plant de bioscooprelease voor januari 2012. Met andere landen wordt nog onderhandeld.

Na zijn internationale première op het Filmfestival van Berlijn werd "Rundskop" eerder dit jaar voorgesteld op het Franse Festival du Film Policier de Beaune. Daar won de film de Prijs van de

Internationale Jury en de Prijs van de Filmcritici.

In 'Rundskop' wordt de Limburgse vetmester Jacky Vanmarsenille door een malafide veearts gevraagd om een deal te sluiten met een beruchte West-Vlaamse vleesboer. Maar de moord op een federale politieagent en een confrontatie met een geheim uit zijn verleden gooien roet in het eten. Matthias Schoenaerts en Jeroen Perceval nemen de hoofdrollen voor hun rekening. (Belga/DB)

De Franse distributeur Ad Vitam heeft de Franse rechten op 'Rundskop' aangekocht. Ad Vitam wil de film van Michaël Roskam begin volgend jaar uitbrengen. De Duitse rechten werden eerder al door distributeur Rapid Eye gekocht. Duitsland plant de bioscooprelease voor januari 2012. Met andere landen wordt nog onderhandeld. Na zijn internationale première op het Filmfestival van Berlijn werd "Rundskop" eerder dit jaar voorgesteld op het Franse Festival du Film Policier de Beaune. Daar won de film de Prijs van de Internationale Jury en de Prijs van de Filmcritici. In 'Rundskop' wordt de Limburgse vetmester Jacky Vanmarsenille door een malafide veearts gevraagd om een deal te sluiten met een beruchte West-Vlaamse vleesboer. Maar de moord op een federale politieagent en een confrontatie met een geheim uit zijn verleden gooien roet in het eten. Matthias Schoenaerts en Jeroen Perceval nemen de hoofdrollen voor hun rekening. (Belga/DB)