VTM presenteert nieuwe programma’s

Ook VTM heeft haar najaarsprogrammatie voorgesteld. Een van de peilers zijn de fictiereeksen ‘Zuidflank’, met Marie Vinck, en ‘Connie & Clyde’, met Nathalie Meskens, Ben Segers en Stefaan Degand.

VTM trekt ook dit najaar volop de kaart van show en entertainment, Vlaamse fictie en actualiteit. In totaal presenteert de commerciële zender dertien nieuwe programma’s.

In de nieuwe vrijdagavondshow ‘De Grote Sprong’, live gepresenteerd door Evi Hanssen en Kürt Rogiers, gaan bekende deelnemers zich wagen aan allerhande uitdagingen in badkledij, onder het toeziend oog van een professionele jury. Plaats van gebeuren is het Provinciaal Olympiabad in Brugge.

Als gezicht van ‘Lang Leve’ confronteert Jonas Van Geel iconische Vlamingen met de film van hun leven. ‘Je kan het best vergelijken met het filmpje dat je vrienden achter je rug hebben gemaakt en op je huwelijksfeest aan iedereen tonen’, aldus de acteur/presentator.

De familiesaga Zuidflank moet een van de VTM-peilers worden. Het is ‘een verhaal over macht en succes, over liefde en wraak, over schuld en boete,… dat leidt tot een duel op leven en dood’, met de zender. De hoofdrollen in deze fictiereeks zijn voor Stan Van Samang, Marie Vinck en Jan Sobrie

‘Connie & Clyde’, de naam van een relatiebureau in Vilvoorde, is de nieuwe fictiereeks van Malin-Sarah Gozin die vorig jaar potten brak met ‘Clan’. De genaamde Connie, gespeeld door Eva Van Der Gucht, bekend uit ‘Iedereen beroemd’ van Dominique Deruddere, wordt in de jacht op Cupido bijgestaan door een bont gezelschap waarbij u Tom Audenaert, Nathalie Meskens en Ben Segers herkent. Als gastacteurs pakt de reeks uit met Jaak Van Assche,Tine Embrechts, Guga Baúl, Ella Leyers en Michaël Pas. Veel bekende namen dus.

Nathalie Meskens gaat ook presenteren en neemt het nieuwe spelprogramma ‘Reclame AUB’, dat de bijzondere, leuke en ontroerende reclame bundelt, voor haar rekening.

‘De Kroongetuigen’, van Jeroen Wils, gaat op zoek naar de verhalen achter de misdaad. De nieuwe docuserie vertelt negen misdaadverhalen, waargebeurd in Vlaanderen, aan de hand van de getuigenissen van politie, gerecht en nabestaanden.

Verder zijn er nog de nieuwe entertainmentprogramma’s ‘Het lichaam van Coppens’, waarin de broers Mathias en Staf ‘hun lichaam geven aan de kijker’ en ‘Nonkel Mop’ met Rob Vanoudenhoven.

Trouwe kijkers van Belgium’s Got Talent, ‘Rijker Dan Je Denkt’, ‘Alloo uit de gevangenis’ of reeksen als Homeland en Games Of Thrones (op 2BE) worden opnieuw op hun wenken bediend.

Met programma’s als ‘En Toen Kwam Ons Ma Binnen’, rond beschamende maar wel herkenbare situaties, wordt het schuddebuiken op 2BE. Net als ‘Funnymals’, het tien minuten durende VTM-programma waarin Chris Van den Durpel en Guga Baul filmpjes uit de wondere dierenwereld gaan voorzien van eigen commentaar.

Het nieuwe tv-seizoen start bij de commerciële zender op 26 augustus. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content