VRT kan niet naar Mechelen verhuizen

© Belga

Als de VRT verhuist naar een nieuw gebouw, dan zal dat in de buurt van Brussel zijn. Journalisten moeten in de spits binnen 45 minuten aan het Warandepark kunnen staan, stelt de openbare omroep.

Dat maakt de verhuizing naar Mechelen volgens cijfers van verkeerscentrum Be-Mobile op het eerste gezicht onmogelijk, schrijft De Morgen. Naast het bouwen van een nieuw pand in het park achteraan het huidige omroepgebouw, bekijkt de VRT nog steeds de mogelijkheid om te verhuizen naar een nieuwe locatie.

De openbare omroep stelde een aantal selectiecriteria op. De vlotte bereikbaarheid van het centrum van Brussel speelt daarbij een belangrijke rol. De nieuwsploegen moeten binnen een aanvaardbare tijdspanne in het centrum van Brussel staan en bovendien vlot de rest van Vlaanderen kunnen bereiken. Aanvaardbaar, dat definieert de VRT als volgt: het Warandepark moet binnen de spitsuren bereikbaar zijn in minder dan 45 minuten, daarbuiten in minder dan 30 minuten.

Verkeerscentrum Be-Mobile zal de perimeter op een kaart uittekenen. Dat staat in een nota die De Morgen kon inkijken. Be-Mobile bekeek de reistijden in de spits tussen het centrum van Mechelen en het Brusselse Warandepark van vorige week. Op dinsdag- en donderdagochtend waren die beduidend langer dan 45 minuten. Een verhuizing naar Mechelen lijkt dus uitgesloten.

De VRT wil naast de bereikbaarheid van Brussel centrum ook rekening houden met zijn medewerkers. Velen daarvan komen met het openbaar vervoer naar hun werk. Daarom moet een nieuw omroepgebouw op een aanvaardbare afstand worden gebouwd van een groot station. De nabijheid van de Brusselse Noord-Zuidverbinding wordt cruciaal genoemd. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content