Vijfde seizoen Mad Men komt in maart op scherm

Goed nieuws voor de fans van de Amerikaanse serie Mad Men. Op 25 maart start netwerk AMC met een nieuw seizoen van de reeks, het vijfde al ondertussen.

Na 17 maanden wachten kunnen de Amerikaanse televisiekijkers opnieuw genieten van de avonturen die reclamemaker Don Draper beleeft. De eerste aflevering gaat in de Verenigde Staten op op 25 maart in première. Jon Hamm, de acteur achter Draper, nam voor deze aflevering de regie voor zijn rekening.

Dat de serie zo lang stil lag had vooral te maken met de moeilijke onderhandelingen tussen het netwerk AMC en bedenken Matthew Weiner. Uiteindelijk zegde de producer toch toe om nog drie seizoenen verder te gaan met de veelgeprezen reeks over de reclamewereld in de jaren 60.

Jaargang 4 maakte al een sprongetje in de tijd naar 1964, het jaarin waarin de Vietnamoorlog op de achtergrond woedde. Of Draper en co in het vijfde seizoen al met Woodstock en de hippies af te rekenen krijgen valt nog even af te wachten. Wanneer de nieuwe afleveringen in ons land op de buis komen is nog niet bekend. (TG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content