Tv-tip: Rabbit Hole @ Ned 3 (22u25)

In het door haarzelf geproduceerde Rabbit Hole speelt Nicole Kidman de New Yorkse Becca Corbett, die treurt om het verlies van haar vierjarige zoontje Danny.

Als binnenkort Grace of Monaco het filmfestival van Cannes opent, zullen alle camera’s ongetwijfeld op Nicole Kidman gericht staan. De roodharige Australische actrice werd al vroeg in haar carrière vergeleken met de Hollywoodprinses die ze nu portretteert.

Net als Grace Kelly wordt Kidman geroemd om haar koele, porseleinen perfectie . In het door haarzelf geproduceerde Rabbit Hole speelt ze de New Yorkse Becca Corbett, die treurt om het verlies van haar vierjarige zoontje Danny. Ze wil alles wat haar aan Danny doet denken daarom van de hand doen, van zijn kleren tot het huis. Haar man Howie (Aaron Eckhart) wil die net koesteren en wil ook dat ze samen opnieuw een kind krijgen, maar zij wijst hem af.

Hoe hard ze ook proberen om de draad van hun leven weer op te pakken – bijvoorbeeld via groepstherapie – hun huwelijk zit vast in een dodelijke spiraal van schuldgevoelens, onbeantwoorde verlangens en woede. Wat er die fatale dag precies gebeurd is, laat regisseur John Cameron Mitchell overigens geduldig gisten.

Mitchell – u bekend van Hedwig and the Angry Inch (2001) en Shortbus (2006) – houdt het ingetogen in deze bewerking van het gelijknamige toneelstuk van David Lindsay-Abaire, bekroond met een Pulitzer. Dianne Wiest, als Becca’s eveneens door verdriet gekwelde moeder, zorgt nu en dan voor enig soelaas, maar de klemtoon blijft op de aanvaringen tussen de echtelieden en het akelige ongemak dat zich tussen hen installeert. (LJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content