Tv-tip: Prometheus @ 2BE (20.35u)

© gf

Met ‘Prometheus’ keert Ridley Scott terug naar de dwingende stijl en de opwinding van zijn doorbraak uit 1979, ‘Alien’.

Prometheus

Ridley Scott met Noomi Rapace, Michael Fassbender, Charlize Theron

Tweeëndertig jaar na dato keert Ridley Scott terug naar het universum van zijn sf-klassieker Alien. In deze prequel speuren Noomi Rapace en Michael Fassbender anno 2094 naar het ontstaan van de mensheid.

Alien (1979) is een mijlpaal in het gruwelgenre. De manier waarop Scott het ruimteschip toen in beeld bracht en dagelijkse handelingen introduceerde in wat bedrieglijk begon als een ‘space opera’, was vernieuwend. Ook hier vormt het aseptisch in beeld gebrachte interieur van het ruimteschip (de Prometheus) het uitgelezen decor voor menselijke zwakheden en handelingen. Maar Scott heeft deze keer meer oog voor de actie en de (langzame) spanningsopbouw dan voor de uitwerking van de personages – meteen ook het enige minpunt van deze briljant geregisseerde sciencefictionthriller.

Al bij al niet zo angstaanjagend als het origineel maar wel een stijlvolle en begeesterende monster-in-de-ruimte-fantasietrip.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content