The Guardian lanceert Twitterromans

© Reuters

De Engelse krant The Guardian daagde 21 auteurs uit, waaronder Helen ‘Bridget Jones’ Fielding, om een verhaal van 140 karakters lang te schrijven. Ook Sofie Lemaire schreef twee Twitterromans.

The Guardian heeft een opmerkelijke actie gelanceerd. De Engelse krant daagde 21 auteurs uit, waaronder Helen ‘Bridget Jones’ Fielding, om een verhaal van 140 karakters lang te schrijven. De keuze voor 140 karakters was niet toevallig: het is de bedoeling dat de romans op Twitter geplaatst worden. Twitter fiction dus.

Op Twitter waren de reacties enthousiast, vooral het verhaal van Ian Rankin over verraad en wraak oogstte veel lof:

“I opened the door to our flat and you were standing there, cleaver raised. Somehow you’d founf out about the photos. My jaw hit the floor”
Ook het verhaal van Helen Fielding kende succes op de sociale netwerksite:

“OK. Should not have logged on to your email but suggest if going on marriedaffair.com don’t use our children’s names as password.”
De lezers van The Guardian werden aangemoedigd om zelf een Twitterroman te schrijven, hoewel er geen prijs aan vasthing. Het was The Guardian vooral te doen om de eer en het plezier. De beste romans werden op de site van de krant verzameld. Een van de favorieten was een hilarische parodie op het beruchte boek “Fifty Shades of Grey”:

“You know what Mr Grey?” she said smiling. “I’d rather go home, have a cup of tea and watch Corrie”. She lived happily ever after. #140novel”
Sofie Lemaire

Sofie Lemaire, co-presentatrice van De Kruitfabriek, schreef intussen al twee Twitterromans:

Over Stefaan De Clerck: “Het herfstlicht scheen Stefaan, vrolijk om de cijfers, die zondag zo fel in de ogen dat hij de monkelende man achter de deur niet opmerkte.”Over Felix Baumgartner: “‘Ik wil het niet’, dacht hij. Maar de deur stond al open, de mannenstem stuwde hem zoetjes naar de rand en zijn vrouw zat zo fier te kijken.”Als u zelf aan de slag wil gaan, vergeet dan vooral niet de hashtag #140novel of #TwitterNovel toe te voegen aan uw Twitterroman. (JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content