Ricky Gervais vist David Brent weer op voor YouTube

Komiek Ricky Gervais gaat in zee met YouTube. Hij heeft een kanaal opgericht dat de focus legt op humor en sketches. Zijn The Office-personage David Brent krijgt alvast een prominente rol.

Het YouTube-kanaal werd vrijdag officieel ingehuldigd. Er zullen vooral nieuwe sketches op gepost worden. Daarnaast zal Gervais regelmatig podcasts uploaden en kunnen fans van The Muppets er terecht voor exclusieve interviews en behind the scenes-beelden van de aankomende Muppetsfilm ‘The Muppets… Again!‘. Zijn eerste waardevolle toevoeging aan het YouTube-kanaal wordt de resurrectie van David Brent, zijn populaire personage uit de Britse mockumentaryreeks The Office. Het wordt het eerste officiële tv-optreden van David Brent sinds 2003.

Volgens Gervais is het oprichten van een YouTube-kanaal ideaal om je als artiest open te kunnen stellen zonder dat men op je vingers kijkt. “Elke artiest zal je vertellen dat ze willen dat hun werk door zoveel mogelijk mensen wordt bekeken zonder dat er veel aanpassingen aan gebeuren”, klinkt het bij de Brit. “Zelf dingen mogen maken, bewerken en uitzenden is de ultieme artistieke belevenis. Dat is waarom ik met YouTube in zee ga. En natuurlijk ook voor de hopen geld die ze me toestopten, natuurlijk.”

Artistieke vrijheid

Het werken met YouTube geeft Gervais een carte blanche, een artistieke vrijheid waar elke artiest van droomt. “Werken met YouTube is een fantastische kans om nieuw materiaal beschikbaar te maken zonder dat mensen hun agenda ernaar moeten plannen en zonder internationale restricties. Onze kijkgewoonten zijn aan het veranderen, en iedereen die dat niet beseft, loopt achter. Ik ben erg opgetogen om met zo’n snel en toegankelijk platform te werken. En David Brent opnieuw opvoeren gaat echt fantastisch zijn.”

‘Ricky Gervais’ en ‘carte blanche‘ passen niet meteen in een zin samen. Dat bleek onder meer uit zijn openingsmonologen tijdens de Golden Globes. Zowel in 2010 als in 2011 en 2012 babbelde Gervais de avond aan elkaar. Telkens mocht half Hollywood eraan geloven. Zijn onversneden en bitsige humor werd echter niet door iedereen gesmaakt.

Jamie Oliver achterna

YouTube is al sinds oktober 2012 bezig met het oprichten van originele videokanalen. Dit doet de videowebsite om de televisie- en internetmedia dichter met elkaar te verbinden. Eerder richtten televisiechef Jamie Oliver al een kanaal op waar hij gerechten op klaarmaakt die hij nog nooit op televisie heeft bereid. (TR)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content