Paulien wint The Voice van Vlaanderen

© Belga

De 18-jarige Paulien Mathues heeft de tweede editie van het vtm-programma The Voice van Vlaanderen gewonnen. De kijkers verkozen haar in de finale boven kandidaat Robby.

De 18-jarige Paulien Mathues heeft de tweede editie van het vtm-programma The Voice van Vlaanderen gewonnen. De kijkers verkozen haar in de finale boven kandidaat Robby. Paulien wint een platencontract en een auto.

“Het is van 2005 geleden dat er nog eens een meisje een zangwedstrijd heeft gewonnen”, merkte presentatrice An Lemmens op. Vier kandidaten namen het tegen elkaar op in de finale: Olivier, Paulien, Theo en Robby. Het publiek mocht de hele uitzending lang stemmen op zijn favoriet, en uiteindelijk bleek dat Paulien te zijn. De 18-jarige zangeres uit het team van Jasper Steverlinck was trouwens ook de favoriet van de coaches, ook al hadden die geen inbreng meer.

Countryzanger Robby werd tweede en werd begeleid door Natalia. Lemmens maakte op het einde van de uitzending nog bekend dat er volgend jaar opnieuw een reeks van The Voice komt. (Belga/RDM)

Welke nummers zongen de kandidaten?

Paulien: “Smile” van Lily Allen, “Love is a losing game” van Amy Winehouse, “There’s some place I’ve got to be” (eigen nummer) Robby: “All summer long” van Kid Rock, “Don’t it make my brown eyes blue” van Chrystal Gale, “The world” (eigen nummer) Olivier: “Sexy and I know it” van LMFOA, “Nothin compares to you” (in de versie van Stereophonics) Theo: “Let her go” van Passenger, “The boxer” van Simon and Garfunkel/Mumford & Sons

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content