OP12 lanceert nieuw jongerenprogramma ‘Magazinski’

De Vrt heeft het najaarsprogramma van OP12 bekendgemaakt. Het nieuwe jongerenmagazine ‘Magazinski’ wordt vanaf 17 september een van de blikvangers.

Het nieuwe avondprogramma Magazinski wordt op maandag om 20 uur uitgezonden. Een herhaling volgt op vrijdagavond, ook op Canvas.

OP12 zal na verloop van tijd minstens vijf dagen per week na 20 uur uitzenden met ook aandacht voor bijvoorbeeld sport en cultuur. Volgens de beheersovereenkomst van de VRT moet er in september 2013 een volwaardig jongerenaanbod OP12 na 20 uur komen.

De eerste stappen worden gezet met Magazinski, een programma van Alaska TV. Het wekelijkse magazine met baseline ‘een programski over jonge menski’ wil tonen waar ‘jongeren echt mee bezig zijn’, zegt de VRT.

Het programma zal authentieke portretten mixen met humor. Een van de rubrieken is ‘Redelijk goe bezig’ dat portretten toont van ‘jonge gasten met een passie die daar al wat succes mee geoogst hebben’.

Ander onderdeel is ‘Zo ben ik’, dat de ‘guilty pleasures’ toont van jongeren. En onder meer Henk Rijckaert zal instaan voor de komische noot. Na Magazinksi komt ‘In de remix’ aan bod, een spin-off van muziekprogramma ‘In de mix’ op Eén. Het programma brengt de leefwereld van rappers in beeld.

De VRT maakt ook de andere avondblokken van OP12 bekend. Dinsdagavond staat in het teken van cultuur en Vlaamse muziek. Woensdag wordt de internationale avond met het, eerder aangekondigde, Engelstalige magazine ‘Fans of Flanders’. Het programma richt zich tot de buitenlanders in onze regio. In ‘best of Flanders’ worden programma’s, zoals de fictiereeks ‘Stille Waters’, met Engelstalige ondertitels uitgezonden. Donderdagavond is sportavond met onder meer de Europa League.

Naast de vaste blokken ten slotte, blijven er de evenementen zoals het uitzenden van concerten (Radio1 Sessies, Club 69) of verslaggeving van kleinere sporten.

Overigens heeft OP12 de afgelopen vier maanden volgens de CIM-cijfers na 12 uur 1,245 miljoen kijkers gelokt. Volgens het eigen VRT-waarderingsonderzoek werd een gemiddelde waardering van 8,27 behaald, in lijn met Eén en Canvas. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content