Nieuwe zendtijd Canvascrack moet kijkers vroeger naar Canvas lokken

Sven Speybrouck. Presentator Canvascrack. © VRT

Canvascrack krijgt vanaf 1 september een nieuw uitzenduur: 19.30 uur in plaats van 20.40 uur. ‘Dat dient om de tv-avond wat vroeger te laten beginnen met een nieuwe vaste afspraak’, aldus de VRT.

Canvascrack wordt vanaf 1 september uitgezonden om 19.30 uur. De quiz schuift meer dan een uur op en verdwijnt zo uit de zendtijd met de grootste kijkdichtheid. Bedoeling is om de trouwe kijkers vroeger naar de tweede zender van de openbare omroep te lokken. ‘We willen de televisieavond wat vroeger laten beginnen met een nieuwe vaste afspraak’, zegt VRT-woordvoerdster Anneke Ernon aan De Standaard. ‘Van een degradatie is geen sprake. Het nieuwe zenduur lag al vóór de aanvang van de zomer vast’, verzekert ze. Met deze verschuiving komt er dus plaats vrij voor een nieuw programma.

Canvascrack dat doorgaans kan rekenen op een trouw publiek heeft sinds deze zomer een nieuwe quizmaster. Na twaalf seizoenen en ruim 750 afleveringen moest Herman Van Molle wegens gezondheidsredenen afhaken en werd hij vervangen door interimpresentator Sven Speybrouck. Het online spel werd ook (tijdelijk) afgevoerd, tot grote spijt van de doorgewinterde fans. Afgelopen week werd de quiz al uitgezonden om 19.30 uur, vanwege de speciale programma’s naar aanleiding van de herdenking van de Grote Oorlog. Vanaf 1 september geldt de zendtijd dus voor de rest van het seizoen. Voor de rest blijft alles bij het oude: het deuntje, het decor en een schare vragen waar menig mens zijn tanden op stuk bijt. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content