Nieuw reisprogramma ‘Dr. Livingstone’ met Martin Heylen en Philippe Geubels

Het nieuwe VIER-programma ‘Dr. Livingstone’ volgt de afzonderlijke reisroute van reporter Martin Heylen en komiek Philippe Geubels doorheen Afrika. Ergens onderweg komen de twee elkaar tegen.

Vanaf woensdag 28 november zendt VIER het nieuwe reisprogramma “Dr. Livingstone” uit, waarin Martin Heylen en Philippe Geubels apart door Afrika reizen en elkaar halverwege ontmoeten. “Het is geen historische reconstructie van de reis van dr. Livingstone, maar een persoonlijk reisverslag van twee mannen die onderweg zijn naar elkaar”, zegt Heylen.

Volgens Heylen, die “Dr. Livingstone woensdag aan de pers voorstelde, is het nieuwe programma geen “Peking Express”, “Expeditie Robinson” of “Stanley’s Route”. “Het is een reisprogramma zoals ik er nog nooit één gemaakt heb. Er moet niemand naar huis gestemd worden en het is ook geen historische constructie van de reis van David Livingstone”, legt Heylen uit.

Geubels en Heylen reisden gelijktijdig, maar afzonderlijk door Afrika. De komiek startte in het noorden, in Kaïro; de reporter vertrok in het zuiden, aan Kaap de Goede Hoop. “Dr. Livingstone” is het relaas van allebei, van een expeditie van meer dan 12.000 kilometer. Geubels en Heylen ontmoeten elkaar in Ujiji, het dorpje in Tanzania waar Livingstone en Stanley elkaar in 1871 tegen het lijf liepen en Stanley de legendarische woorden “Dr. Livingstone, I presume? ” uitsprak.

Volgens Heylen wordt het alleszins een boeiend verslag. “Philippe is iemand van een compleet ander allooi dan ik. Hij heeft weinig ervaring met reizen en is jonger dan ik. Dat contrast moet er zijn en maakt het programma mooi. Het was alleszins niet altijd gemakkelijk en we hebben allebei tijdens de reis onze moeilijke momenten gehad. Zo is Philippe bang van open ruimtes, maar hij moest wel lang door de woestijn reizen”, aldus Heylen. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content