Modern Family Seizoen 2: Iets meer kwaliteit

Modern Family – Seizoen 2
Reeks: ????
Extra’s: ????
(20th Century Fox)
Het tweede seizoen is vanaf 22/3 ook te zien op 2BE, het derde loopt momenteel op Prime.

Drie Emmy’s op rij zal Modern Family misschien niet halen, aangezien het niveau in de derde reeks toch een beetje gezakt is, maar dat de makers voor het tweede seizoen ook meteen hun tweede award in ontvangst mochten nemen, was meer dan verdiend. Na de sterke eerste jaargang zijn ze erin geslaagd om de kwaliteit nog net iets op te krikken, en 24 afleveringen te schrijven waar maar een paar zwakkere tussen zitten. Het concept van de reeks blijft hetzelfde: een reportageploeg filmt zogezegd het leven van drie gezinnen die deel uitmaken van dezelfde familie, vader Jay Pritchett en zijn jonge vrouw Gloria, dochter Claire en haar man en kinderen en zoon Mitchell en zijn partner Cameron en adoptiekind. Waarom er precies over de familie Pritchett-Dunphy-Tucker een documentaire wordt gemaakt – zo interessant zijn hun levens tenslotte niet – wordt nooit uitgelegd. Maar de pseudodocumentaire aanpak geeft de schrijvers natuurlijk wel de kans om de personages zoals in The Office tussen de scènes door vrijuit commentaar te laten geven op de gebeurtenissen.
Dat de serie ‘modern’ in de titel heeft staan, slaat vooral op de twee nieuw samengestelde gezinnen die deel uitmaken van de cast – revolutionair is Modern Family immers niet. Veel elementen komen rechtstreeks uit het klassieke sitcomhandboek, van de misverstanden die in een groot deel van de afleveringen centraal staan tot de archetypische personages – de sullige vader, de bazige vrouw en de verwijfde homoseksueel. Desondanks voelt de serie zelden muf of ouderwets aan, omdat de scenario’s zo slim in elkaar zitten. We dagen u bijvoorbeeld uit om niet te lachen als Jay samen met Gloria naar een feest van een van zijn latinowerknemers gaat en per abuis in de verkeerde zaal terechtkomt, zeker als de man halsstarrig probeert te bewijzen dat hij al die mensen daar wél kent. Of als Mitchell en Cameron besluiten om hun status als homokoppel te gebruiken om hun dochtertje in een exclusieve privéschool in te schrijven, en erachter komen dat hun concurrentie een gemengd lesbisch koppel is, van wie één in een rolstoel zit.

Extra’s: Bloopers, verwijderde scènes en enkele korte docu’s, onder meer over hoe een team van de show van Oprah Winfrey – een fan – op de set komt filmen. Mooiste extra is echter Strangers on a Treadmill, waarin de acteurs samen het scenario voor de gelijknamige aflevering doornemen in aanwezigheid van het publiek en bewijzen dat ze ook zonder make-up moeiteloos grappig kunnen zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content