Opinie

Els Van Steenberghe

Michel Uytterhoeven leidt Eastman

Els Van Steenberghe Els Van Steenberghe is theaterrecensent.

Michel Uytterhoeven wordt de directeur van Eastman, het gezelschap van Sidi Larbi Cherkaoui.

De raad van bestuur van Eastman heeft Michel Uytterhoeven aangesteld als nieuwe algemeen directeur van het dansgezelschap van Sidi Larbi Cherkaoui.

Michel Uytterhoeven (1957) startte zijn loopbaan als (co-)directeur van het Stuk te Leuven in 1979 en richtte het internationaal dansfestival Klapstuk op. Later coördineerde Uytterhoeven het luik podiumkunsten van ANTWERPEN 93 / Culturele hoofdstad van Europa. Hij was zakelijk leider van het dansgezelschap Meg Stuart/Damaged Goods. In 2001 werd hij directeur van het VTI en in 2005 werd hij algemeen coördinator van Antwerpen Open/Zomer van Antwerpen.

Sidi Larbi Cherkaoui is tevreden: “Ik ken Michel sinds 1995, ik was toen 19 jaar oud. Ik nam toen deel aan de Beste Belgische Danssolo. Hij heeft me vanaf toen, vanaf het begin van m’n carrière, ondersteund als danser, choreograaf, kunstenaar. Ik ben dan ook erg blij om 19 jaar later Eastman samen met hem te leiden in een nieuwe fase.”

Eastman werd in januari 2010 opgericht om het werk Sidi Larbi Cherkaoui te produceren en is in residentie bij deSingel te Antwerpen.

(EVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content