Josse De Pauw is gastcurator van TAZ#2011

© Danny Willems

Het kunstenfestival Theater aan Zee licht een tipje van de sluier van haar 15de editie op.

‘You’ve got this strange effect on me’, Dave Berry’s onsterfelijke citaat wordt het leidmotief in de programmering van Josse De Pauw.

Twee in een

Voor de vijftiende editie van Theater aan Zee – die plaatsvindt van 28 juli 2011 tot en met 6 augustus 2011 in Oostende – zal auteur, regisseur en acteur Josse De Pauw zowel de muziek- als de theaterprogrammering voor zijn rekening nemen. Dit in tegenstelling tot de eerdere jaren waarin er meestal een afzonderlijke gastcurator voor muziek en voor theater werd aangeduid.

De Pauw zal kiezen ‘voor kunstenaars waarvan het werk hem boeit, inspireert en beïnvloedt. Hij nodigt naast theatermakers, ook schrijvers, muzikanten, filmers en beeldende kunstenaars uit naar Oostende. Een aantal kunstenaars waarmee hij samenwerkt(e) voor eigen projecten worden tijdens TAZ ook ‘solo’ in the picture gezet.’

Jong en getalenteerd

Zowel gevestigd als pril talent wil De Pauw onder de aandacht brengen. Zo vroeg hij aan de eerste laureaat Jong Muziek, Ellen Schoenaerts, om samen met hem aan de slag te gaan. Het resultaat van deze samenwerking is te zien tijdens TAZ#2011. De tweede laureaat Jong Muziek, Dandy Davy, brengt nieuw werk tijdens deze vijftiende editie.

Het festival zet dus niet alleen in op de palmares en verlangens van klasbakken als De Pauw. De roots van het festival, een eigenzinnig podium (in de stad of de haven) bieden aan jong talent, blijft allesbepalend. Elk jaar wordt een keur aan jonge veulens op het publiek losgelaten. De elegantste en meest overtuigende beestjes worden door de muziek- en theaterjury bekroond met een Jong Theater- en Jong Muziek Prijs. Die prijsbeesten gaan tijdens de volgende editie van het festival met nieuw werk in première.

Tijdens TAZ#2011 zijn dat, naast muzieklaureaten Schoenaerts en Dandy Davy, ook de laureaten van de KBC Creatieprijs voor Jong Theater 2010 Mokhallad Rasem en Stefanie Claes die vorig jaar indruk maakten met respectievelijk Irakese Geesten en Het feest van de platte cake.

De selectie van dit jong talent gebeurt sinds deze editie door Sophie De Somere en Knackcollega Liv Laveyne.

Els Van Steenberghe

Meer info: www.theateraanzee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content