ITV stopt met Downtown Abbey

© -

De Britse tv-zender trekt na zes seizoenen de stekker uit het kostuumdrama. ‘Er komt een tijd dat een tv-show ermee moet ophouden en Downtown is geen uitzondering’, klinkt het.

Op dit moment wordt bij ons seizoen vijf van de succesreeks getoond, de opnames voor het zesde en dus laatste seizoen zijn in volle gang. Downtown Abbey zag het levenslicht in 2010 en kon snel op heel wat weerklank rekenen. Het verhaal over het wedervaren van de aristocratische familie Crawley en hun personeel in de jaren ’10 en ’20 van de vorige eeuw was meteen een schot in de roos.

De internationale bekroningen lieten dan ook niet lang op zich wachten. Op schouw van Downtown Abbey prijken onder meer Golden Globes, Baftas en Primetime Emmy Awards. ‘Het was een wonderlijk avontuur’, laat de bedenker Julian Fellowes optekenen.

‘We wilden de deuren van Downtown Abbey sluiten op een moment dat goed aanvoelde en op een moment dat de show nog steeds geapprecieerd wordt’, klinkt het als verklaring voor de beslissing om al na zes seizoenen te stoppen met de reeks. De zesde reeks, die negen afleveringen zal tellen, zal ten einde lopen op Kerstmis.

Wie alsnog hoopt op een extra portie Downtown Abbey kan zich misschien troosten met het idee dat de producer van de show een eventuele film niet uitsluit. (AB / via Glamour)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content