In beeld: als Knacklezers een moord oplossen

Wided Bouchrika
Wided Bouchrika Freelancejournaliste

Een uitnodiging voor de verdeling van de erfenis van de heer S. De Vocht, verstuurd door notaris De Pelsmaecker. Dat was het enige wat de gasten die avond verbond. Al snel bleek dat het niet zo eenvoudig zou worden om met gevulde zakken naar huis te keren. Een videoboodschap van de vermoorde De Vocht tilde de sobere receptie meteen naar een heel ander niveau.

Maar liefst 150 miljoen euro zou onder de gasten verdeeld worden als de moordlustige geldwolf onder de genodigden kon worden aangeduid. Een taak die iedereen ter harte nam.

Onbekenden mochten samen aan tafel schuiven en nog onbekendere leden van een vreemde familie vervoegden de nieuwsgierige gasten. Iedereen werd meegesleept door een onwaarschijnlijk drama dat zich ter plaatse ontwikkelde. Het duurde niet lang voordat de lezer vergat dat dit eigenlijk een doodgewoon diner was met een stel – steengoede – acteurs.

Pen en papier werden bovengehaald en de excentriekelingen op de rooster gelegd. Blijkbaar schuilt er in elke lezer een heuse detective. Tussen heerlijke gerechten door, werden lijpe en snuggere vragen op de potentiële daders afgevuurd.

Op het toneel van de levensechte Cluedo werd even aan iedereen getwijfeld. Misschien was die gulzige eter aan uw zijde wel een moordenaar. Tot een geweerschot de genodigden opschrikt. Een tweede moord tijdens dit hilarische eetfestijn – juist, niemand die er nog aan denkt dat dit eigenlijk een sombere aangelegenheid hoort te zijn.

Op vraag van de losbandige inspecteur moeten de genodigden eindelijk een oordeel vellen. Wie is hier stiekem eigenlijk uit op bloed en geld? Een mysterie dat door een hele resem gasten perfect werd opgelost. Underdog en assistent van de notaris, de klerk Willems, krijgt met zijn beschuldiging alvast ook een reeks kogels te verwerken.

Applaus, champagne en een toetje volgen. Het moorddiner loopt op zijn einde en met kramp in de kaken – een onuitwisbare glimlach – nemen we afscheid van een vrij bizarre, maar onvergetelijke avond.

Partner Content