Hoe zou het nog zijn met… Natalie Imbruglia?

© EPA

De 38-jarige Australische Natalie Imbruglia ging van actrice naar zangeres. En probeert het nu opnieuw in omgekeerde richting.

Wie? Australische zangeres

Toen? Had een megahit met ‘Torn’ in de jaren negentig

Nu? Probeert een filmcarrière in Hollywood uit te bouwen

Kent u Natalie Imbruglia nog? Het mooie meisje dat wanhopig met haar grote blauwe ogen in de camera staart in de videoclip van ‘Torn’, haar grootste hit.

De meesten kennen haar van die song en de bijbehorende videoclip, maar Natalie Imbruglia is al voor ‘Torn’ een beroemdheid. Op 16-jarige leeftijd speelt ze de rol van Beth Brennan in de Australische soapserie ‘Buren’. Om die rol te krijgen moest ze voor de producenten van de serie in bikini paraderen, zo gaf ze later toe. Na drie jaar verlaat ze de sitcom om te gaan zingen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten


Natalie Imbruglia wint meteen het grote lot dankzij het liedje ‘Torn’, dat in 1997 een wereldwijde hit wordt. Torn is geen origineel nummer, maar een cover van een Amerikaanse alternatieve rockband. Een soapsterretje dat muzikante wordt? Dat wordt haar niet meteen in dank afgenomen in de muziekwereld en Natalie krijgt te maken met heel wat vooroordelen. Toch verovert ze net als haar voorgangster Kylie Minogue haar plekje aan het muzikale firmament.

Imbruglia bereikt met ‘Torn’ de hoogste plaats in de hitlijsten van België, Denemarken, Canada, Spanje en Zweden. In de rest van Europa haalt ze de tweede plaats. Daarbovenop verkoopt Imbruglia meer dan zeven miljoen exemplaren van haar eerste album ‘Left of The Middle’. Nooit zou ze echter het succes van ‘Torn’ nog kunnen evenaren. Alleen de single ‘Wrong Impression’ uit het album ‘White Lilies Island ‘ wordt nog een bescheiden hitje.

Huwelijk op de klippen, slechte recensies, geflopt album

In 2003 trouwt de zangeres met het Australische tieneridool Daniel Johns, de zanger en frontman van de groep Silverchair. Maar vijf jaar later loopt het huwelijk al op de klippen. Nog in 2003 keert Natalie terug naar haar eerste job en acteert ze in de film ‘Johnny English’ met de Britse komiek Rowan Atkinson. De film wordt niet echt goed onthaald. Bovendien verkoopt haar derde album ‘Counting the Days’ met de radiohit ‘Shiver’ nog geen miljoen exemplaren.

Haar vierde album ‘Come to Life’, met drie liedjes van Coldplay-zanger Chris Martin, wordt in 2009 een flop en Imbruglia gaat dan maar in de jury zitten van X-Factor Australië, waar ze na een jaar alweer wordt uitgezet.

Gelukkig worden haar professionele tegenkantingen ruimschoots gecompenseerd door een lucratieve deal met L’Oréal, waarvan ze het gezicht wordt.

Naar Hollywood voor acteerlessen

In 2012 start Natalie voor het eerst met acteerlessen in de hoop haar acteercarrière nieuw leven in te blazen. Ze verhuist bovendien naar Los Angeles, waar het allemaal moet gebeuren. Dat levert de film ‘Underdogs’ op, waarin ze een klein rolletje speelt.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Binnenkort is ze ook te zien in de film ‘An Unkindness of Ravens’, gebaseerd op de roman van de Britse misdaadschrijfster Ruth Rendell uit 1985. Een releasedatum is er nog niet.

De zangeres/actrice hoopt opnieuw een rol te kunnen versieren in een grote film, maar dat zit er niet meteen aan te komen. Daarom blijft ze ook nog steeds liedjes schrijven, maar een album is nog niet voor meteen.

Een terugkeer naar ‘Buren’ zit er ook niet meer in. Hoewel ze heel dankbaar is omdat de serie het begin betekende van haar carrière, wil Imbruglia niet meer terug naar die tijd.

Campagne tegen fistula

Ondertussen werkt Imbruglia aan een documentaire over fistula, waar ze als internationale woordvoerster campagne tegen voert. Fistula is een aandoening die vele vrouwen in ontwikkelingslanden na de bevalling treft.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Op liefdesvlak lijkt het Natalie, die ooit tot de zesde mooiste vrouw aller tijden werd uitgeroepen, niet mee te zitten. Ze heeft momenteel geen man in haar leven. Maar enkele weken geleden werd ze gespot met de Britse prins Harry tijdens een geheim bowlingpartijtje. De geruchten over een relatie met de prins doen al langer de ronde, maar de twee houden het op ‘goede vrienden’. (TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content