Hoe zou het nog zijn met … Ignace Crombé?

© reuters

Ignace Crombé, de doopvader van de Miss Belgian Beauty verkiezingen staat steeds minder in de schijnwerpers en hoewel hij geen jonge meisjesdromen meer waarmaakt lijkt Crombé perfect gelukkig met de twee overige vrouwen in zijn leven, de een al wat jonger dan de ander.

Wie: Ignace Crombé, presentator en eventorganisator

Toen: Met zijn Miss Belgian Beauty-verkiezingen scoorde Crombé behoorlijk wat punten en kijkcijfers

Quote: “Ego, wat is dat?” (Humo,2006)

Nu: De schijnwerpers zijn gedoofd maar jonge blondines blijven een rol spelen in zijn leven


Op de website van zijn bedrijf Animô wordt Ignace Crombé omschreven als iemand die met de micro in de hand geboren is. Ja, Crombé is een begenadigd presentator, en dat schijnt hem met de paplepel te zijn ingegeven. Als kind organiseerde hij al verschillende strandspelen en tijdens zijn studies marketing in Kortrijk werkte hij zich op als sportpraeses van zijn studentenclub Mercurius, waarna hij ook nog een oud-studentenclub “het Distributeurkje” oprichtte. Als Crombé zich ergens achter schaarde dan ging hij er ook volledig voor. Hij was aanvoerder van de spionkop van WS Lauwe en won als schrijver met het clubblad voor de ploeg zelfs een prijs voor jonge journalisten.

Puntjes op de i
Bij de firma De Witte Lietaer deed Crombé heel wat nuttige werkervaring op bij het organiseren van beurzen en het verzorgen van de public relations van verschillende grote bedrijven. Ervaring die hem eens te meer van pas kwam toen hij in 1983 zijn eigen organisatiebureau Animô “met het puntje op de i en het kapje op de o” oprichtte. Crombé had altijd al een neus voor spektakel en was dan ook bijzonder geïnteresseerd in hoe zijn concullega’s hun job deden. Hij stak zijn neus in de organisatie van verschillende grote events, maar het was pas in 1987, toen hij een kijkje ging nemen bij de Miss Belgiëverkiezing dat zijn strijdvaardigheid geprikkeld werd. Crombé noemde het geheel “stuntelig” georganiseerd en haalde met die uitspraak (en een foto met toenmalig winnares Lynn Wesenbeek) de krant.

Organisatrice Cécile Müller, die dacht dat stevig onderbouwde kritiek haar event enkel maar positief kon beïnvloeden, verwelkomde Crombé als co-producent, een beslissing die haar achteraf duur te staan zou komen.

De dorpskaravaanIn 1991 hield Crombé het immers voor bekeken en startte zijn eigen missverkiezing: Miss Belgian Beauty. MBB betekent ontzettend veel concurrentie voor Madame Müller, die met haar Miss Belgiëverkiezing soms zelfs op minder kijkcijfers stuitte. Crombé had dan ook een slim systeem uitgedacht om zijn verkiezing de nodige aandacht te geven. Hij riep het principe van de bekende meters en peters in leven; Bekende Vlamingen die de kandidates zouden steunen in hun opdracht. De meisjes moesten echter wel zélf voor hun publiciteit zorgen, waardoor de hele dorpskaravaan op gang getrokken werd en zowat iedereen die ooit een woord gewisseld had met een van de kandidates betrokken geraakte bij het event.

Onder de vleugels van Ignace Crombé sukkelden onder meer Els Tibau, Rani De Coninck, Eveline Hoste en Cynthia Reekmans in de bekendheid.

Geile mailtjes
Vanaf 2006 verdween de grote grijns echter van Crombés lippen. Een van zijn chouchou’s tijdens de Miss Belgian Beautyverkiezing van 2005, Céline Du Caju, stapte naar de pers met een sappig verhaal over Crombé die haar en kandidate Anne-Marie Ilie (die in 2007 het kroontje zou winnen) zou hebben lastiggevallen met ‘geile mailtjes’. Du Caju beweerde zelfs dat Crombé een affaire zou hebben gehad met Ilie. Crombé erkende alle beschuldigingen maar het vuurtje was aangestoken. Zijn toenmalige vrouw Miriam Jacques begon allerlei vragen te stellen over zijn overspel, tot Crombé er genoeg van kreeg en haar in 2008 verliet voor de veel jongere Patricia ‘Trisha’ Govaerts, die zich enkele jaren geleden Miss Mol mocht noemen. Hun break-up werd “de vechtscheiding van het jaar” genoemd.

Hoewel hij dan wel een mooi jong blond ding aan zijn arm mocht hebben hangen was 2008 niet bepaald het jaar voor Crombé. Bij een huiszoeking bleek dat er 250 000 euro van de rekening van zijn bvba Animô naar privérekeningen was versluisd, zijn overige MBB-kandidates waren woest toen Nele Somers tegen alle verwachtingen in het kroontje won en zowel zijn ex-vrouw Miriam als zijn huidige vlam Trisha beweerden dat Crombé hen had geslagen.

Beschuldigd worden van belastingsfraude, favoritisme en huiselijk geweld; het mag logisch zijn dat Crombé even genoeg had van al het “gedoe”. Hij besloot zich te concentreren op de carrière van ‘zijn Trisha’ die het wilde maken als zangeres en legde zich volledig toe op zijn firma Animô; beide projecten met wisselend succes. Want hoewel de telefoon van Animô naar eigen zeggen roodgloeiend staat zal het hem toch een doorn in het oog geweest zijn dat ex Miriam een eigen eventbureau (Key Events) heeft opgestart. Enkele weken geleden kwamen de twee nog woedend met elkaar in contact toen Crombé zijn ex-vrouw ervan beschuldigde te hebben gerommeld met de punten van het door haar georganiseerde Miss Gent.

BraakneigingenOok de zangcarrière van Trisha gaat niet bepaald vlot. Na enkele singles die hopeloos aan de oppervlakte van de doorsnee pensenkermis bleven dobberen heeft de 28-jarige blondine haar laatste single teruggetrokken toen ze merkte dat die “toch wel heel erg leek op een nummer van Willy Sommers.”

Toch kan Trisha’s pover stemgeluid geen wig drijven tussen de twee; ze kregen onlangs een dochtertje -Axelle- waarmee Ignace vijf maanden geleden nog met ontbloot bovenlijf op de cover van Dag Allemaal stond te prijken. Ex-vrouw Miriam kon het niet laten om daarop in de Talkshow ‘Cijfers Liegen Niet’ te reageren met de kreet dat ze “braakneigingen” krijgt van die foto. Tegelijkertijd wil ook de dochter van Miriam en Ignace, Stéphanie, haar vader niet meer zien. “Overspel is een ziekte, en hij loopt ermee te pronken”, aldus een verongelijkte moeder en dochter.

Een kniesoor die daarom maalt, want hoewel ook Patricia zich met een groen lachje uitliet over het feit dat ze “best wel jaloers” was op Axelle omdat Ignace voor hun dochter wel tijd maakt, maar voor haar niet; lijken de twee best gelukkig samen. Zou het vaderschap Ignace dan toch uit de schijnwerpers (en dus ver weg van de giftige krantenkoppen en het blondine-drama) kunnen houden? Wij wachten af. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content