Gentse Feesten klaar voor de toekomst

Nieuwe of aangepaste evenementen en veranderingen in de feestenzone luiden een modernisering en professionalisering van de Gentse Feesten in, zegt de Gentse schepen van Feesten Christophe Peeters.

Nieuwe of aangepaste evenementen en veranderingen in de feestenzone luiden een grondige modernisering en professionalisering van de Gentse Feesten in, zegt de Gentse schepen van Feesten Christophe Peeters (Open Vld). Vanaf volgend jaar openen de feesten op vrijdagavond en later komt er een overkoepelende vzw.

Naast de Gentse Feesten, viert ook het Europees Figurentheaterfestival zijn 25ste Puppetbuskerfestival en de Gentse Feestenparade, op de openingszaterdag, vindt voor de veertigste keer plaats.

De Gentse Feesten vinden dit jaar plaats van 20 tot 29 juli. Het artistiek muzikaal vuurwerk vindt voortaan op 21 juli plaats en verhuist naar Portus Ganda. Bal 1900 vindt op de laatste feestenzondag plaats, dit jaar in teken van de wereldexpo 1913. Na twee jaar muzikale/culturele stilte op het Emile Braunplein, wordt in de namiddag onder de stadshal jazz geprogrammeerd en voorziet Radio Modern ’s avonds muziek uit de jaren vijftig.

Edmond Cocquyt Jr., sinds jaar en dag feestleider op de Vlasmarkt, maakt zijn overstap naar het Emile Braunplein. Trefpunt vzw organiseert voor het eerst een klassiek muziekfestival, “Gentsche Festspiele”. Na vijf jaar krijgt Polé Polé bovendien weer een podium over het water.

Om het zoeken in het programma nog gemakkelijker te maken, vernieuwde de stad Gent haar feestenwebsite. Die is overigens interactiever en er werd ook een app ontwikkeld.

Verder werd het politiereglement aangepast. Zo is het verboden om in de hele feestenzone met geopende flessen rond te lopen. Er worden 75 extra plaszuilen in de zone geplaatst en bewoners krijgen 600 bijkomende parkeerplaatsen. Bezoekers worden aangeraden om met het openbaar vervoer naar het centrum af te zakken. Tramlijn 1 zal de klok rond bediend worden tussen de Korenmarkt en Flanders Expo, maar er zijn ook verbindingen mogelijk vanaf de P&R’s Gentbrugge en Oostakker. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content