Flachlandfest te Berlijn

Vlaanderen blijft zijn zonen uitzenden. Nu gaat het richting Berlijn.

Vlaanderen blijft zijn zonen uitzenden. Geen missionarissen en nonnen, die tijd is gelukkig voorbij, maar kunstenaars en schrijvers. De theatrale kunstenaars zijn nog maar net bekomen van een feestweek – Flemish Wave – in Poznan, Polen, of het Duitse publiek krijgt een staalkaart van Vlaamse en Nederlandse jonge en vooral wilde dichters [m/v] voorgeschoteld. Het feest genaamd Flachlandfest gaat door in Berlijn en duurt drie dagen, van 27 tot en met 29 augustus.

De focus bij de tweede editie van Flachlandfest ligt op de havensteden Antwerpen en Rotterdam. De Vlaamse poëziedelegatie bestaat uit Eva Cox, Els Moors, Jess De Gruyter, Andy Fierens en Reinout Verbeke.


De Vlaamse dichtersavond kreeg de ronkende titel ‘Die weissen fickenden Kaninchen‘. Koen De Preter, performer en danser, zal er zijn nieuwste project ‘Somethimes it’s there’ voorstellen. Fotograaf Koen Broos toont persoonlijke interpretaties van theaterstukken van Inne Goris.

De muzikale inbreng bestaat uit Mintzkov, The Bony King of Nowhere, Reinout met Nevenwerking, DAAU en Balthazar. Uw spion aan de muur, of wat er van overblijft [van de muur, niet van uw spion], speelt ‘Ich bin ein Berliner’, gesponsord door patisserie De Vos uit Oostakker, alwaar de Vlaamse poëzie zijn voorlaatste grote sprong voorwaarts maakte bij monde van Hugo Claus en zijn Oostakkerse Gedichten.


Dagelijks zal u verslag krijgen van het [wan]gedrag van de Vlaamse artiesten via de blog. Tot slot moet nog gezegd worden dat Flachlandfest kan doorgaan dankzij de medewerking van Antwerpen Boekenstad en met de steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren. Het complete programma vindt u op www.flachlandfest.de

Guido Lauwaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content