Canvas blaast tv-series van toen nieuw leven in

‘St. Elsewhere’, ‘Dallas’, ‘Star trek. The next generation’… Enkele tv-klassiekers uit de oude doos krijgen vanaf september opnieuw zendtijd op Canvas.

Wie na de Focus-zomerreeks ‘Tv-nostalgie’ heimwee heeft naar de verslavende tv-series van toen, kan zich op Canvas laten troosten door enkele klassiekers die destijds nogal wat mensen naar de beeldbuis lokten. Onder het motto ‘Vintage op Canvas’, toont de zender vanaf september elke dag (om 14.20u en 17u) een aflevering van een Amerikaans kijkcijferkanon uit de jaren ’70, ’80 en ’90.

‘Ze verdienen hun plaats in het Canvas-schema omdat ze spraakmakend of trendsettend waren, omdat het ondertussen camp- of cultseries zijn geworden en/of omdat ze garant staan voor een nostalgische televisie-ervaring’, meldt het persbericht van de openbare omroep.

De politieserie ‘Hill Street Blues’, over het reilen en zeilen in het onderbemande politiedepartement van de Hill Street-wijk, staat op maandag geprogrammeerd. De reeks, die liep van 1981 tot 1987, won in het eerste seizoen meteen zeven Emmy Awards.

De baanbrekende hospitaalreeks ‘St. Elsewhere’, waarin ene Denzel Washington doorbrak, wordt vertoond op dinsdag. Naast Washington zaten ook David Morse, Helen Hunt, Mark Harmon en Tim Robbins in de cast. Volgens het gezaghebbende Amerikaanse tijdschrift TV Guide de beste dramareeks van de jaren ’80.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Lou Grant’, een beetje HLZHI op de redactie van de Los Angeles Tribune, werd destijds geprezen om zijn realistische en geloofwaardige benadering van de journalistiek. De mediareeks liep van 1977 tot 1982, goed voor dertien Emmy Awards en twee Golden Globes, en verschijnt op woensdag.

Ook ‘Dallas’, de moeder aller soaps over de steenrijke Ewing-clan, die in de jaren 80 miljoenen mensen naar de beeldbuis lokte, werd van onder het stof gehaald. Elke donderdag kun je opnieuw de louche praktijken van JR en co volgen. Dallas was een van de meest bekeken televisieprogramma’s tout court. Naar de aflevering over wie JR neerschoot in de zomer van 1980 keken wereldwijd zo’n 300 miljoen mensen. Nog steeds staat de moordpoging op de gehaaide Texaanse olieman in de top tien van belangrijkste tv-momenten ooit.

Vrijdag is het de beurt aan de klassieker ‘Charlie’s angels’, over drie dames die in detective-uniform hun charmes in de strijd gooien tegen misdaad en criminaliteit. De reeks was een groot succes in de eerste seizoenen eind jaren ’70 en kreeg achteraf een cultstatus.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te latenZaterdag trek je de ruimte in met ‘Star trek. The next generation’, over de intergalactische avonturen van het ruimteschip Enterprise-D en zijn bemanning. De grensverleggende sf-reeks werd in 1987 door NBC gelanceerd, zo’n 20 jaar na de start van de populaire originele ‘Star Trek-reeks’. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content