Belgen keken nooit eerder zoveel televisie

© iStock

Vooral tv-kijken via nieuwe schermen neemt toe. Ook de klassieke manier van tv-kijken blijft populair.

De Belgen hebben nog nooit zoveel naar tv-programma’s gekeken. Opvallende vaststellingen: we kijken nog altijd op een klassieke manier naar de televisie, we gebruiken steeds meer nieuwe schermen en ook jongeren kijken nog steeds veel naar tv. Dat blijkt uit een nieuwe studie van het Centrum voor Informatie over de Media (CIM).

Klassiek toestel blijft populair

De Belg blijft veel tv-kijken op het klassieke tv-toestel: gemiddeld liefst 3 uur en 5 minuten, blijkt uit de CIM-studie. Opvallend is dat de jonge doelgroepen (15-34-jarigen) in 2014 bijna 4 minuten meer keken dan in 2009. In het zuiden van België blijft de kijktijd in 2014 erg hoog met gemiddeld 3 uur en 13 minuten.

In Vlaanderen bedraagt die 2 uur en 59 minuten. En nog in het uitgesteld kijken. De 15-34 jarigen kijken zelfs 18 minuten langer naar tv (waarvan 12 minuten uitgesteld is) vergeleken met 2009.

Volgens de studie stijgt het klassieke tv-kijken en komen alle vormen van kijken op nieuwe schermen er bovenop. Live tv-kijken op nieuwe schermen steeg tussen april en oktober 2014 van 1,4 procent naar 1,5 procent van de totale kijktijd. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content