Acteur Odilon Mortier overleden

In Aalst is acteur Odilon Mortier (81) overleden. Hij was vooral bekend van zijn rol als ‘Odilon Bonheur’ in ‘De Kotmadam’. Het college van burgemeester en schepenen van Aalst geeft een rouwregister geopend.

Aalstenaar en acteur Odilon Mortier is overleden op 81-jarige leeftijd. Hij is vooral bekend van zijn rol in de komische VTM-serie ‘De Kotmadam’, waarvan de eerste aflevering al werd uitgezonden in 1991. Hij speelde er de rol van de nogal naïeve cipier Odilon Bonheir. Daarnaast was hij in de jaren 90 ook een van de vaste gezichten van het programma ‘HT&D’.

“Odilon Mortier was een rasechte Aalstenaar en een ambassadeur voor onze stad. Zelfs als hij op televisie algemeen Nederlands moest praten, was zijn Aalsterse tongval duidelijk”, zegt de Aalsterse schepen van Cultuur Dylan Casaer. .

Naast acteur was Mortier ook erg actief in het carnavalsleven in Aalst. In zijn thuisstad scoorde hij een hit met het nummer ‘Mèn ienig Oilsjt’. “In het carnavalsmidden in Aalst stond hij gekend als een creatieve duizendpoot. Hij stak ook sketches in elkaar”, zegt Casaer. “We leven mee met zijn familie en willen hem bedanken voor alles wat hij voor Aalst gedaan heeft. Op de samenkomst van het schepencollege zullen we bekijken wat de stad kan doen als eerbetoon.”

Mortier kampte al langer met hartproblemen, maar zijn verzwakte gezondheid maakte een operatie niet mogelijk.

Rouwregister

Het college van burgemeester en schepenen van Aalst kwam maandag bijeen en besliste een rouwregister te openen.

Het rouwregister ligt in de inkomhal van het onthaalcomplex van de stad aan het Keizersplein. Het register is van maandag tot zaterdag 18 augustus in te tekenen tussen 08.30 en 19 uur. (Belga/LVR/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content