Aantal wildplassers op Gentse Feesten breekt record

© BELGA

De politie betrapte donderdag 110 wildplassers tijdens de Gentse Feesten. Dat brengt het aantal op 518, goed voor ruim 62.000 euro aan boetes.

Het aantal wildplassers blijft stijgen. Woensdag liepen 56 wildplassers tegen de lamp, donderdag boekte de politie een record van 110. Dat brengt het totaal op 518. “Opmerkelijk is dat het overgrote deel wordt betrapt binnen de Feestenzone, net daar waar de faciliteiten het grootst zijn”, merkt politiewoordvoerder Manuel Mugica Gonzalez op. In totaal spijzen het aantal wildplassers de stadskas nu al met ruim 62.000 euro.

Eén wildplasser liep donderdag zelfs voor twee feiten tegen de lamp. “In de Henegouwenstraat werd een 21-jarige man uit Bergen betrapt”, zegt Manuel Mugica Gonzalez. “Onze mensen hebben hem daar op aangesproken. Maar omdat hij nogal nerveus reageerde werd hij grondiger onderzocht.” De agenten vonden drie gsm-toestellen. “Twee daarvan waren ingesteld in de Nederlandse taal, ondanks het feit dat hij Franstalig was. Hij heeft toen onmiddellijk bekend dat hij die twee toestellen had gestolen op de Feesten. De eigenaars kregen daarop hun toestel al terug nog voor ze wisten dat het was gestolen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content