Serie met Matthias Schoenaerts en Robert De Niro afgevoerd na schandaal rond Weinstein

Matthias Schoenaerts © REUTERS

De beschuldigingen over seksuele intimidatie aan het adres van Harvey Weinstein raken ook zijn bedrijf, The Weinstein Company. Amazon kondigde aan er niet meer mee te willen samenwerken, en dat heeft ook gevolgen voor de Belgische acteur Matthias Schoenaerts.

Met een rol in een televisieserie over de maffia naast Robert De Niro en Julianne Moore in het verschiet zag de professionele nabije toekomst van Matthias Schoenaerts er afgelopen zomer wel erg veelbelovend uit. Samen met regisseur David O. Russell zouden ze meteen twee seizoenen van elk acht afleveringen inblikken, maar in navolging van de verhalen over seksueel misbruik rond producer Harvey Weinstein gaat dat nu niet door.

Het bedrijf van de in opspraak geraakte producer, The Weinstein Company, zou namelijk als coproducer optreden. The Amazon Studios, die de serie wilde uitzenden op haar eigen kanalen en zo de concurrentie wil aangaan met HBO en Netflix, heeft nu de samenwerking met het bedrijf voor dit project opgezegd.

De Niro, Moore en Russel verklaarden in Amerikaanse media al de beslissing te steunen. ‘We respecteren ieder die werd geraakt werden door dit schandaal en hebben samen beslist dat het het beste is niet verder te gaan met deze show.’ (EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content