Recensie: M!LF II

© vtm

Het tweede seizoen van M!LF borduurt verder op het eerste. Helaas.

Elke maandag, 2BE (0)

Eind vorig jaar namen we M!LF – het komische programma waarin Philippe Geubels en Jan Van Looveren ten strijde trekken tegen de nieuwe man – op in onze flop 3 van het tv-jaar. Maar u kent ons, we zijn mensen van goede wil, en daarom gaven we de show bij de start van het nieuwe seizoen graag een tweede kans.

Tenslotte was Geubels – net verkozen tot hét nieuwe talent tijdens de Vlaamse Televisiesterren – in De Slimste Mens een van de meest gevatte juryleden uit de reeks. Bovendien beloofden de makers van M!LF vooraf in interviews dat het niveau ditmaal hoger zou liggen, en aangezien men bij Zonde van de Zendtijd erin geslaagd is om de kwaliteit op te krikken, was een opleving hier misschien ook mogelijk. Dus gingen wij in de zetel zitten in de hoop alsnog te begrijpen waarom M!LF vorig jaar zo’n succes is geworden.

Een halfuur later waren we een illusie armer. De eerste aflevering van M!LF II was immers weer een opeenvolging van flauwe, gemakkelijke grappen over mannen die te veel bier drinken en vrouwen die te weinig seks willen, en over watjes die weleens een gezichtscrème durven te gebruiken of een sweater dragen.

Het dieptepunt was Kinderen Verhinderen, een sketch over hoe je als man de kinderwens van je vrouw in de kiem kunt smoren – want echte mannen willen geen kinderen, weet u wel. Een van de lessen was dat je na elke maaltijd een beetje moet overgeven op je geliefde, zodat ze weet wat ze mag verwachten met een baby. Pff.

In een interview vorige week in De Morgen zeiden de makers dat ze verrast waren dat sommigen – zowel feministes als échte macho’s – vorig jaar niet snapten dat M!LF niet serieus bedoeld was, dat het maar om te lachen was. Het zou om de misverstanden te vermijden natuurlijk wel helpen als er dan af en toe effectief iets grappigs te zien is. Het enige wat we maandagavond echt leuk vonden, was dat na afloop van M!LF de nieuwe Amerikaanse serie Trauma in première ging, een reeks met in de hoofdrol een stel… mannelijke verplegers.

Stefaan Werbrouck

Wat vond u van M!LF? Laat het weten!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content