Recensie: Hoe is het zover kunnen komen

Een reeks met tv-fragmenten die de afgelopen jaren ongeveer even vaak herhaald zijn als de gemiddelde aflevering van FC De Kampioenen, daar zaten we toch niet echt op te wachten.

Hoe is het zover kunnen komen

Elke woensdag , één *

Jos Ghysen die onwennig van een showtrap komt en ondertussen tien keer ‘goedenavond, beste kijkers’ zegt. Bart De Pauw en Tom Lenaerts die samen met Sabine De Vos in De Droomfabriek hun beste Nicole & Hugo voorzetten. ‘Rute 98′. Het zijn fragmenten uit de geschiedenis van de openbare omroep die de afgelopen jaren ongeveer even vaak herhaald zijn als de gemiddelde aflevering van FC De Kampioenen, in programma’s als Het ABC van de VRT of De Leukste Eeuw.

Waarom er dan per se nog eens een reeks moest worden gemaakt waarin het beeldarchief wordt uitgeplozen, is ons dus niet helemaal duidelijk. Maar goed, als de VRT in de zomermaanden elke dag in primetime de genaamde FC De Kampioenen programmeert , kunnen wij daar ook niet bij, terwijl het enige resultaat daarvan een betoging is van mensen die de voetballers nóg vaker in actie willen zien.

Hoe is het zover kunnen komen rangschikt de oude filmpjes aan de hand van enkele vragen die worden gesteld, zodat het niet te veel opvalt dat alles al eens de revue is gepasseerd. Hoewel, we zijn er toch redelijk zeker van dat toen Het ABC van de VRT bij de ’t’ van trap kwam, daar toch ook zowat al dezelfde fragmenten te zien waren van presentatoren die met de neus vooruit naar beneden gingen.

Af en toe zat er toch nog eens iets in het programma dat we nog niet kenden (het huwelijksaanzoek van Frank Galan bijvoorbeeld, die het presteerde om tijdens een persconferentie voor zijn nieuwe album langs zijn neus weg de vraag te stellen aan zijn vriendin) en het commentaar was soms leuk. Maar op de vraag hoe het zover is kunnen komen dat een programma vol opgewarmde kost toch als nieuw kan worden verkocht, hadden we na afloop geen antwoord.

Stefaan Werbrouck

Wat vond u van Hoe is het zover kunnen komen? Laat het weten!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content