Peter Van de Veire en Geraldine Kemper presenteren Big Brother 2021

Peter Van de Veire

Ruim 20 jaar nadat Big Brother in Nederland tot leven kwam, keert de moeder van de ‘realityshows’ terug naar de lage landen: VIER, het Nederlandse RTL 5 en Videoland in Nederland brengen Big Brother in 2021 gezamenlijk terug op het scherm.

Peter Van de Veire en de Nederlandse Geraldine Kemper worden de presentatoren, zo maakt tv-zender VIER dinsdag bekend in een persbericht.

Wanneer Big Brother precies terugkomt, maken RTL en SBS België op een later moment bekend. Het opzet blijft behouden. ‘Wat gebeurt er als wildvreemde mensen, 100 dagen lang, niet anders kunnen dan zichzelf zijn, zonder filters en social media, en ondertussen 24/7 bekeken en beoordeeld worden door de kijker? Wat is perceptie en wat is realiteit?’, klinkt het.

‘Big Brother is het Moederschip van de reality-televisie. Nét als Het Rad het Moederschip is van alle goede gameshows. Ik ben blij dat die alle twee geland zijn bij VIER en VIJF, en nog verheugder dat ik beide met ontzettend veel goesting mag hosten. Want Big Brother, dat is een spel én een boeiende soap, heerlijke eerlijke opdrachten én tegelijk een bijzonder menselijk en sociologisch spel tussen de bewoners. En de kijkers thuis: want Big Brother is ook een spiegel, soms warm, soms hard. Want wat je ziet, ben je zelf. Ook al zal je luidop roepen van niet’, wordt presentator Peter Van de Veire geciteerd.

De 29-jarige Geraldine Kemper brak in Nederland door met de overwinning in ‘Sterretje Gezocht’ waarin BNNVARA op zoek ging naar nieuw presentatietalent. Recent presenteerde ze bij RTL ‘Expeditie Robinson Videoland’ en ze is backstage reporter bij ‘The Voice of Holland’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content