De Ideale Wereld verhuist naar Canvas

De ideale wereld © Vier

De Ideale Wereld verhuist van VIER naar Canvas. Het satirische programma zal vanaf 2016 drie keer per week de laatavond van Canvas op een eigenzinnige manier invullen.

Vanaf maandag 4 januari begint Canvas om 20 uur met een nieuwsuur, bestaande uit een Journaal, Terzake en De Afspraak. Maar grote nieuwkomer is De Ideale Wereld. Het programma maakt zo de overstap van VIER naar Canvas, en krijgt er drie weekdagen (dinsdag, woensdag en donderdag) om de laatavond op een eigenzinnige manier in te vullen. Dat meldt de VRT in een persbericht. Het gaat om het eerste programma van productiehuis Woestijnvis voor de openbare omroep sinds 2011.

Nadat bekend werd dat het programma op Vier zou verdwijnen, vond de openbare zender dat het een plaats verdiende op Canvas, een zender dat ruimte wil geven aan eigenzinnig talent en experiment. Zo klinkt het.

‘Met zijn unieke creativiteit en eigenzinnigheid past het programma perfect bij Canvas. We zijn bijzonder blij dat De Ideale Wereld bij ons kan blijven voortbestaan’, zegt Peter Claes, algemeen directeur media en productie VRT. ‘We zullen samen met Woestijnvis nagaan hoe we het programma nog beter kunnen doen aansluiten bij het DNA van Canvas. Ook dat onder het motto ‘Alles kan beter’.’

‘Het is drie jaar geleden dat het productiehuis nog programma’s gemaakt heeft voor de VRT. De samenwerking werd stopgezet na de overname van de televisiezenders Vier en Vijf. VRT heeft wel altijd gezegd dat een samenwerking in de toekomst niet uitgesloten was. Belangrijke voorwaarden voor de VRT waren dat Woestijnvis een onafhankelijke koers zou varen ten opzichte van Vier en Vijf en dat ze de algemene voorwaarden die gelden voor al de productiehuizen die voor de VRT werken, zou aanvaarden. Deze voorwaarden zijn nu vervuld’, aldus Claes.

Otto-Jan Ham
Otto-Jan Ham© SBS Belgium

De Ideale Wereld startte op 31 augustus 2013 op Vier, en won datzelfde jaar de Vlaamse Televisiester voor ‘Beste informatieprogramma’. In 2014 won de satirische show met als presentator Otto-Jan Ham de HA! van Humo. Het programma won toen ook een Televisiester voor ‘Beste humor- en comedyprogramma’ van 2014.

De programmering van Canvas zal er na Nieuwjaar als volgt uitzien:

20 uur – nieuwsuur met Journaal, Terzake, De afspraak

21 uur – documentaire of fictie 22 uur –

Extra time (maandag) / De ideale wereld (dinsdag tot donderdag)

22.45 uur internationaal aanbod

VIER

‘Otto-Jan Ham, Jelle De Beule, Sven De Leijer en Luc Haekens blijven ook Woestijnvis-programma’s maken voor Vier, dit voorjaar en later’, zegt Kristof Demasure, woordvoerder van De Vijver Media. ‘Het tweede seizoen van ‘Achter de rug’ met Sven de Leijer wordt momenteel voorbereid en Otto-Jan Ham werkt aan een nieuw wekelijks programma voor Vier.’

‘De samenwerking met de VRT past binnen de langetermijnstrategie van de aandeelhouders van De Vijver Media”, zegt Erik Watté, CEO van Woestijnvis. “De komende jaren blijft Woestijnvis hofleverancier voor Vier, met de productie van zowel gloednieuwe programma’s als nieuwe seizoenen van succesvolle Woestijnvisprogramma’s.’ (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content