Belgium’s Got Talent: ‘Entertainment voor de hele familie’

Vanavond gaat de nieuwe talentenjacht op Vtm van start. ‘Deze Belgium’s Got Talent wordt goed, respectvol, leuk entertainment voor de hele familie. Hier zie ik mezelf met mijn dochters naar kijken’, aldus presentator Koen Wauters.

Belgium’s Got Talent

Vrijdag 31/8 – vtm

VT4’s poging om de format hier te lande te slijten, onder de vlag Supertalent van Vlaanderen, met wijlen Dré ‘Felice’ Steemans, is alweer in de nevelen des tijds verdwenen. Productiehuis Freemantle doet het nu als Belgium’s Got Talent met vtm en Koen Wauters.

‘Deze Belgium’s Got Talent wordt goed, respectvol, leuk entertainment voor de hele familie. Hier zie ik mezelf met mijn dochters naar kijken’, aldus presentator Koen Wauters, die zich een gedreven ambassadeur toont, voor het programma en zijn zender. ‘Ik weet wel dat de mensen zich afvragen: zo’n talentenjacht, moet dat nu weer? Wel, waarom niet?’

Waarom wel?

Koen Wauters: Belgium’s Got Talent schiet van het een naar het ander: een dansgroep, iemand die komt zingen, een komische act, dan weer acrobatische toeren… Alles speelt zich van bij de audities af voor een livepubliek, wat voor ambiance zorgt. Zelf volg ik als presentator alles vanuit de coulissen, achter het doek van de theaterzaal. De kijker zal mee de sfeer kunnen opsnuiven.

In de jury zien we zowaar Ray Cokes opduiken. Een berekende gok om deze toch laconieke Brit voor het eerst aan een breed publiek voor te stellen?

Wauters: Daar maak ik me eigenlijk geen zorgen over. Het grote publiek kent hem inderdaad nog niet maar Ray heeft als entertainer een geweldig parcours afgelegd. Als ze hem eenmaal leren kennen, dan lusten onze kijkers hem wel. Ja, Ray is laconiek maar zelfs de hardste waarheid zegt hij met een twinkeling in de ogen: je ziet dat hij het goed meent. Ik vind trouwens dat we een topjury hebben: Rob Vanoudenhoven zit als de humorist op zijn plaats en Karen Damen heeft al helemaal een groot hart voor alle talent, groot en klein.

Toen ze na Idool en The Voice kwamen aanzetten met Belgium’s Got Talent, dacht je dan niet: hebben jullie echt niets anders voor mij?

Wauters: Vtm weet dat ik dergelijke shows met veel plezier doe, maar ik heb de directie ook gezegd: laat dit niet het enige soort programma’s zijn dat ik nog mag maken. Ik kan meer dan dit.

Nooit gedacht om elders andere lucht op te snuiven?

Wauters: Ik voel nog altijd een sterke verbondenheid met vtm. Ik werk er al van de eerste dag, al 23 jaar lang. Toen Guido Depraetere begraven werd en Mike Verdrengh te geëmotioneerd was om daarover iets te zeggen in het journaal, toen vroegen ze mij om in naam van alle vtm-medewerkers te spreken. Dat wil iets zeggen: vtm is zowat ‘mijn’ bedrijf geworden. Ik zou het me haast niet kunnen voorstellen om het te verlaten.

Zal jouw zender opgewassen zijn tegen de komst van Vier?

Wauters: Het is doodzonde dat vtm zo’n gebeurtenis bij de concurrentie nodig heeft om zelf weer in actie te schieten. Ik geef het grif toe: het werd hoog tijd. Het was vijf voor twaalf, nee, vijf na twaalf. Er wordt nu keihard gewerkt. Ik heb de laatste maand meer meetings over nieuwe vtm-projecten gehad dan de laatste drie jaar samen. Volgend jaar in september moet er iets staan in een ander tv-genre. Ik heb heimwee naar de tijd van Kriebels en Alles moet weg. Vtm heeft naast typische sterkhouders zoals een talentenjacht ook elk seizoen enkele programma’s nodig die van ons zijn, die niet in het buitenland bedacht zijn en door ons klakkeloos overgenomen. Daar is op zich niks mis mee, maar je moet ook zelf creatief zijn.

(HVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content