Zangeres Christine McVie keert terug naar Fleetwood Mac

© BelgaImage

Zestien jaar nadat ze afscheid nam, keert zangeres Christine McVie (70) terug naar de rockband Fleetwood Mac.

“Ik had in mijn wildste dromen echt niet gedroomd dat ik opnieuw zou toetreden tot de band”, zei McVie donderdag tegen het magazine People. “Een droom wordt bewaarheid”. Volgens drummer Mick Fleetwood is ook de band begeesterd. “We hebben Chris steeds gemist. Wanneer een kernlid terugkomt, dan is dat ronduit schitterend”.

Op hun website pakte de groep donderdag al met een gezamenlijke foto uit. De huidige bezetting is zoals op het uiterst succesvolle album “Rumours”, met naast Christine McVie en Fleetwood, bassist John McVie (de ex van Christine), zanger en gitarist Lindsey Buckingham, en zangeres Stevie Nicks.

Fleetwood Mac ontstond in 1967 als een Britse bluesband, om in de jaren zeventig te evolueren naar een mainstream pop- en rockband. Andere succesvolle albums waren “Fleetwood Mac” en de dubbelaar “Tusk”. Christine McVie schreef talrijke hits voor de groep, maar verliet die in 1998 om soloprojecten uit te werken.

Vorig jaar heeft Fleetwood Mac een wereldtournee moeten afbreken toen bleek dat John McVie kanker had. Hij is ondertussen aan de beterhand, aldus Christine McVie die voor haar eerste periode bij Fleetwood Mac zangeres was van de band Chicken Shack. (BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content