World Soundtrack Academy maakt vijf laureaten ‘Discovery of the Year’ bekend

Brian Byrne, David Wingo, Fall On Your Sword, Lucas Vidal en Trevor Morris zijn de vijf genomineerden voor de ‘Discovery of the Year Award’. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de World Soundtrack Awards & Concert op 20 oktober in het Gentse Kuipke.

Met de titel wil de World Soundtrack Academy (WSA) het opkomend talent van het voorbije jaar. Brian Byrne won de Ierse Film en Televisie Award voor zijn originele score voor de Ierse sciencefictionkomedie ‘Zonad’. Byrne is ook genomineerd voor de “Best Original Song Written Directly for a Film”. David Wingo, ook bekend onder de groepsnaam Ola Podrida, componeerde voor ‘Take Shelter’.

Will Bates en Phil Mossman vormen samen Fall On Your Sword. Sinds hun ontstaan in 2009 verzamelde dit duo al twee Clio-awards voor beste muziek en een Golden Lion op het Filmfestival van Cannes. Hun muziek wordt vaak omschreven als lichte electronica. Het duo is genomineerd voor de muziek bij ‘Lola Versus’ en ‘Nobody Walks’.

De Spaanse componist Lucas Vidal werd genomineerd omwille van zijn veelzijdige en expressieve vaardigheden die hij gebruikte voor ‘The Raven’, ‘The Cold Light Of Day’ en ‘Mientras Duermes’. De Canadees Trevor Morris won twee Emmy’s en twee Gemini-awards voor zijn composities voor televisieseries als ‘The Tudors’, ‘The Borgias’ en ‘The Pillars of the Earth’. In 2011 maakte hij de muziek voor ‘Immortals’, zijn grootste langspeelfilm tot nu toe.

De winnaar wordt bekendgemaakt op de dertiende editie van de World Soundtrack Awards & Concert op 20 oktober in het Gentse Kuipke. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content